Ствари које не знаш о мени

Pevao u gradskom horu, 5 godina.
Vrbovala me dirigentica, posle nastupa na karaokama...
Kaže: mogu da pevam u svakom (muškom) glasu. Jedva sam pristao, zbog svoje introvertnosti. Ali odlučih da pomognem kulturi, umesto da kukam što je nema.
"Drugari" mi govorili kako je pevati u horu gej.
Niko od njih nije došao ni na jedan nastup, iako sam ih često zvao.
Osvojili srebro u Bljeljini i zlato u Ohridu.
Onda su svi to podelili na fejsu, kao kolektivan uspeh grada, pa i njih samih...
Rekao sam i da ne vole muziku, već samo pobednike.
Više ne pevam, iako me stalno zove...

Mama je ranije na Kalenicu sir, kajmak i povrce uvek kupovala od iste zene.
I jednom kad smo se vracali sa Divcibara kaze tati da svrate u selo od te zene da bi opet od nje kupila sta joj treba i kao da je iznenadi. Secam se da nismo znali gde ona tacno zivi i da su moji pitali neke ljude, pa su nam oni rekli.
Ta se baka mnogo obradovala, odmah je pocela da kuva kafu, iznosi hranu, a tata i ja otisli da gledamo zivotinje i razgledamo vocnjak.
U jednom momentu sam se bas udaljila od tate i naisla na veliku rupu punu vode, blata i go*ana u kojoj su se svinje kupale. Nagla se da vidim i normalno upala. A bila obucena u lepu belu haljinicu, masnice u kosi i omiljene bele cipelice.
Trcim do kuce, placem: „Mama, prljave mi pipelice“, a uvaljana sam u blato od glave do pete.
„Pa sta si radila? Gde si se tako isprljala?“
„Gledala sam zivotinje, gude. I upala sam.“
„Gde si upala?“ Ova baka objasnjava gde sam jedino mogla upasti.
„Pa kako si upala? Sta si tamo trazila?!“
Vidim da cu biti grdjena i brze-bolje slazem:“Tata me gurnuo. Ovako“ i jos kao pokazem.
Mama je posle pricala kako ni sama ne zna zasto je u trenutku poverovala u tako nesto, ali u tom trenutku nailazi tata, tek ce ti ona:“ Je li ti, konjino, sto guras dete u rupu sa svinjama?“ :) :)
Crevom su me okupali i presvukli. Mislim da sam samoj sebi jos 3 dana smrdela.

Back