тиса
гора
кањон
образ
ратник
"Pokraj mene više nisi, čamcem plovim sam po Tisi..." pevušim i pitam se otkud baš tu pesmu, a mogla sam i ovu "Sve ptičice iz gore, sve ptičice iz goreeee..."
Sad sigurno Red viri iz kuhinje, zajapurena , jer je od jutros zgotovila stotinjak medenjaka. Možda bi rekla:
" E, Dženi, Dženi...blago tebi kad imaš vremena još uvek za te pričice! "
"Pa i nemam,nego ajd još ovu ...Nekako sam prazna odjednom. Kao da nemam više šta da kažem.Ne ometaj se, Red. Radi. Ko radi ne boji se gladi!"
Nameštam se udobnije, podižem noge na naslon kauča, baš mi se lenčari danas, bar malo. Dali su mi slobodno. Ne treba im ni ručak danas. Banda moja.
Uporedo pišem mail drugarici, nagovara me da konačno ove godine odemo na rafting kanjonom Tare. Nabrajam joj opravdanja u prilog onom "protiv" i kako koje napišem, u meni se smeje neko i govori BULŠIT. A ne volim da me nagovaraju. Ne volim da se iko bakće oko mene. Hoćeš, nećeš. A ide mi se na rafting!
" Ja zato uživam u ovoj kiši, ispadala se, ali neka!", možda bi dobacila Kišofil.
"Aj neka si bar ti uživala. Svi se žale, takvi smo mi. Uvek nam nešto fali!", rekla bih joj.
"Ja vas nisam zaboravila. Još uvek vas ponekad ujutro čitam!", Lunja bi podigla pogled sa svoje knjige, "Ali bravo za Suzukija, baš je bio aktivan!"
"A ha", prevrćem očima. " Dobar, dobar pa pretera...Jeste li vi videle da mu je Konj napisao da stiša? Hahaha!"
" Ne dirajte mi lastavicu!", reče Bau.
"TI ćuti, imaš obraza da se javiš u mojoj pričici, a samo si jednu ovde napisao!", odbrusih mu odmah i dodam i dva zelena smajlija.
"Ja se javim kad mogu, zanimljivom pričom, ali ne stižem, znate da obilazim napuštene objekte i tamo napajam svoju maštu!", javi se Martins sinoć iz nekog mraka, držeći lampu u ruci.
"A , ne znam, ljudi, šta da vam kažem. Pričice izgleda žive svoj život. Povremeni gosti to dokazuju. Pričica dođe do njih, uzme ih za ruku i dovede ih ovde. Prosto kao pasulj! Reči su opasne, reč je ratnik , a onaj najbolji se uvek izbori da nađe svoj put. Ne znam zašto, ali moje reči su me napustile. Možda se spremaju za rafting! Ako se vrate, dovešće me nazad, sigurna sam."
Tišina. Zvuk vode.
"Konju?"
"Daaaa, molim?", uvek kulturica odgovori novi modulator. Samo da mu vlast ne udari u glavu!
" Jesi li se izdepilirao već jednom?"
Opet tišina.
"Ajde, sve razumem, sredi se. Čini mi se da ti nastupaš. A ja odoh da turim još jednu kafu. Ovu kao da nisam popila."
Modulator
Animator
Reformator
Napaćena
Duša
Prc