Mitternachtsträumer
Veoma poznat
- Poruka
- 12.064
Zdravo raja 
Nisam neko vreme bio tu, pa vam nisam mogao odgovarati na pitanja. Evo par odgovora na postavljena pitanja. Oprostite što nisam detaljan, u poslu sam. Još jednom vas pozivam da prelistate ovih nekoliko stranica (ukoliko to niste učinili) jer tu možda možete naći odgovore na neka od pitanja koje imate.
2) Za stipendije nisam previše siguran, jer nisam nikada aplicirao ni za jednu, ali mi je rečeno da je teško naći stipendije stranim studentima.
3) Nije teško naći mesto, samo se treba prijaviti unapred, jer su liste čekanja poprilično velike. Organizacije koje se bave smeštajem studenata imaju svoje sajtove, na kojima su aplikacije za dom i sve ostale informacije.
4) TU je Tehnički Univerzitet, a WU ekonomski. Tebe u svakom slučaju zanima prvi
Jedan moj drug studira na ovom MODUL univerzitetu. Reč je o američkom univerzitetu sa njihovim načinom rada, ali verujem i da je cena studiranja viša nego na državnim bečkim fakultetima.
http://www.wu.ac.at/itf/student/master
Nisam nikad čuo za ovaj faks. Zašto te baš on zanima?

Nisam neko vreme bio tu, pa vam nisam mogao odgovarati na pitanja. Evo par odgovora na postavljena pitanja. Oprostite što nisam detaljan, u poslu sam. Još jednom vas pozivam da prelistate ovih nekoliko stranica (ukoliko to niste učinili) jer tu možda možete naći odgovore na neka od pitanja koje imate.
1) To što si obnavljao godinu ne igra nikakvu ulogu pri prepisivanju na neki od bečkih univerziteta. Moraš samo biti redovan student.Poz svima...
sigurno je gomila ljudi vec postavila ova pitanja koja cu ja da postavim ali opet nadam se da vam nece biti smor da ponavljate neke odgovore...![]()
elem...
studiram ETF, smer - softverski inzenjering i bio bih vise nego zahvalan kada bi neko mogao da mi odgovori na sledeca pitanja:
1) da li je teze upasti na njihov fakultet ako imam jednu obnovljenu godinu? (verujem da jeste teze, ali da li to sad cini prebacivanje nemogucim ili ne?)
2) da li zna neko mozda kako mogu da dobijem neku njihovu stipendiju, i koji su uslovi, posto sam cuo da je moguce dobiti i to bas dobru stipendiju? ( ne znam da li to drzava finansira - u sta sumnjam, ili neke firme i tako to )
3) isto i, da li je tesko doci do mesta u nekom studenskom domu? i kako se uopste dolazi do mesta u domu?
4) i da, video sam da imaju (bar sto se tice mog fakulteta) dve solucije: TU (tehnoloski univerzitet - ako sam dobro razumeo) i WU (Becki univerzitet), koja je sad razlika tu? koji je fakultet bolji od ova dva?
2) Za stipendije nisam previše siguran, jer nisam nikada aplicirao ni za jednu, ali mi je rečeno da je teško naći stipendije stranim studentima.
3) Nije teško naći mesto, samo se treba prijaviti unapred, jer su liste čekanja poprilično velike. Organizacije koje se bave smeštajem studenata imaju svoje sajtove, na kojima su aplikacije za dom i sve ostale informacije.
4) TU je Tehnički Univerzitet, a WU ekonomski. Tebe u svakom slučaju zanima prvi

Za to nisam siguran. Mislim da nije moguće samo sa višom (2 godine, jel da?) odmah upisati master. Verovatno bi morao upisati bachelor i završiti razliku, pa tek onda master.Mene interesuje da li je moguce sa visokom elektrotehnickom nastaviti master tamo? Svejedno da li je Grac ili Bec.
WU ne daje master iz turizma, ali ovde daju listu univerziteta koji imaju taj program. Pa istraži...Cao! I ja sam zainteresovana da upisem master studije turizma u Becu. da li mozda imas jos neke informacije kako mi iz Srbije mozemo najlakse da se upisemo? Na tom sajtu ne pise nista konkretno...![]()

http://www.wu.ac.at/itf/student/master
Zdravo svima,
Zanima me da li neko ima ikakvu informaciju o univerzitetu u Becu - University of applied sciences BFI Vienna? Konkretno me zanima master program Banking and Finance. Bilo kakva informacija je dobrodosla. Evo linka kao pomochttp://www.fh-vie.ac.at/en/The-FH
Zahvaljujem se unapred.
Nisam nikad čuo za ovaj faks. Zašto te baš on zanima?