Studiranje u Beču

Zdravo.
Ja imam zavrsen ekonomski fakultet.Da li neko zna kako ide nostrifikacija u becu,da li priznaju sve i kakvu titulu mi dobijamo jer moj fax je trajao 4 god,smjer finans i racunovodstvo,a kod njih je to 3+2..isto me zanima master i koliko se placa??Ako neko ima bilo kakve informacije,iskustvo ili studira ekonomiju u becu,neka mi se javi ili pise na diklla.diklla@yahoo.com. Unaprijed hvala.

Koliko dugo treba da se zavrsi bechelor npr. ekonomija u becu???i nakon zavrsenog bech.da li odmah moze upisati se master,bez nekih uslova??koliko ispita na ekonomiji ima za tih 6 semestara??interesuje me konkretno betriebwirtschaft...ako neko studira na ovom faxu,bilo bi ljepo da mi tacne informacije napise....Pozz.
diklla.diklla75@yahoo.com

Poslednja izmena:
° Mene zanima studiranje jezika u Beču. Tačnije španskog. Studiram već ovde u Srbiji, nego bih volela da se prebacim, pa me zanima da li ima uopšte i kako to izgleda, predavanje španskog na nemačkom :)))
Pa ako neko možda ima nekih informacija, unapred zahvalna. ^^

peace.

Evo ja sam rodjen u Becu i studirum u njemu na WU...mislim na ekonomskom fakultetu...

Posto mi nesto ne ide dobro maternji jezik u nekim stvarima ostavljam vam stranicu ekstra na engleskom...ne znam mozda znate i njemacki pa mozete promijeniti u...samo kliknite na onu austrijsku zastavu

http://www.wu.ac.at/start/en

Sto se tice zivota...evo ja s mojih 20 godina moram jos uvijek ziviti s roditeljima...a i placam fakultet sam...a radim kad je potrebno znaci kad vidim da mi pada i pada lova na kontu...

Moj tata je uvijek rekao potrebno ti je najmanje 1200 eura da prezivis....a ja mislim da i ako nadjes posao od 700 eura a zivis u nekom stvarno malom stanu ili s nekom osobom...da mozes preziviti...samo je to sve individualna stvar...eto ja rijetko izlazim..ipak mi nekako otisle pare....preko pola od toga sto sada imam....

Ali sve u svemu...jeste bili vec jednom prije u Becu?

Bas sam ljut...prije par sati sam napisao dugacak tekst ovdje...a nestao je...ne sjecam se cak sto sam napisao

Pa dobro krenimo na pocetak

Evo ja sam rodjen u Becu i studiram na ekonomskom fakultetu...Maternji jezik mi ne ide najbolje pa se vec unaprijed ispricavam za greske

Evo kao prvo vam stranicu na engleski ili njemacki...ne znam vam to sve prevesti na srpski jezik...kliknite na zastavu jer onda mozete mijenjati jezik

http://www.wu.ac.at/

Eto sto se tice posljednje pitanje....Meni je tata uvijek rekao da bez 1200 eura najmanje ne mozes ziviti...ali ja mislim da cak s 600-700 eura mozes preziviti...ako nadjes mali stan i ako ne izlazis mnogo...a najbolje da uzmes si prijatelja i s njime zajedno placas sve troskove....

Hm... Cini mi se da dugo niko ne odgovara na pitanja u ovoj temi, pa ne znam ni koliko cu koristi imati od postavljanja svog....
Pokusacu..

Ukratko.. Studiram farmaciju u BG, upisujem cetvrtu godinu sad, i zanima me prebacivanje na becki univerzitet naredne godine. Ucim nemacki, planirala sam da nastavim, plus da pokupujem neke strucne knjige na nemackom, pa da udjem malo u strucni jezik ne bi li mi bilo lakse kad odem, ako odem.

Zanima me koja je mogucnost da mi priznaju vecinu ispita, jer cu biti pred kraj studija, pa ne bih volela da mi priznaju polovinu ili sl..

Procitala sam sve postove, ali nisam nasla nista konkretno o farmaciji, pri kom je univerzitetu? Nisam uspela da je nadjem na njihovim sajtovima?

Ako moze neko neka mi posalje PP, da ne dosadjujem ovde, zanimaju me svi moguci detalji i informacije, ja sam se tek prijavila, pa ne mogu uopste da saljem PP, ne znam zasto..
Hvala

Cao.posto studiras na wu mozes li mi napisati nesto o fakultetu?koliko imas ispita u prvom,a koliko u drugom abschnitu?koliko treba vremena da se zavrsi bechelor?i kolika je plata sa zavrsenim bechelor ,a kolika sa master otprilike?

Slusaj...htio bih ti napisati mnogo ali sam nemam pojma o WU...ja tamo samo idem kad trebam polagati ispite...a tek sam polozio 2...ali ja sam se tek krajem aprila upisao ove godine...a i radio sam...

Ako planiras da radis u Becu a da i studiras...mnogo ce duze trajati...

Master otprilike ne traje duze od Bachelor-a...ali mogu zamisliti da je tezi..

Trebas mislim imati 42 ECTS bodova da predjes na drugi dio ukljucuje 7. ispita koje moras poloziti u tim 42.....ali to je za mene vazilo...e sad se sve promjenilo za vas koji hoce da sada studiraju na WU....zagorcili su mnogima...puno je teze....

Pa zar nemas neku familiju u Becu....mozda ti oni mogu vise reci od mene...

Hm... Cini mi se da dugo niko ne odgovara na pitanja u ovoj temi, pa ne znam ni koliko cu koristi imati od postavljanja svog....
Pokusacu..

Ukratko.. Studiram farmaciju u BG, upisujem cetvrtu godinu sad, i zanima me prebacivanje na becki univerzitet naredne godine. Ucim nemacki, planirala sam da nastavim, plus da pokupujem neke strucne knjige na nemackom, pa da udjem malo u strucni jezik ne bi li mi bilo lakse kad odem, ako odem.

Zanima me koja je mogucnost da mi priznaju vecinu ispita, jer cu biti pred kraj studija, pa ne bih volela da mi priznaju polovinu ili sl..

Procitala sam sve postove, ali nisam nasla nista konkretno o farmaciji, pri kom je univerzitetu? Nisam uspela da je nadjem na njihovim sajtovima?

Ako moze neko neka mi posalje PP, da ne dosadjujem ovde, zanimaju me svi moguci detalji i informacije, ja sam se tek prijavila, pa ne mogu uopste da saljem PP, ne znam zasto..
Hvala

Evo ti nesto nadam se da ti moze pomoci...

http://www.pharmapoint.at/default.asp?id=572&lid=1

Ne mogu ti vise reci jer sam nemam pojma...

Cao..A koliko predmeta imas ti na wu sveukupno za 6 semestara,dok ne zavrsis bechelor? pored ispita na njemackom,je li imas i neke ispite na engleskom?interesuje me betriebwirtschaft..citala sam oficielnu stranu od wu,al je jednostavnije da ti napises..hvala.

Ja uskoro odlazim u Bec da studiram.Cekam samo jos vizu da dobijem,a cekam je vec 3 nedelje.Ako neko ima pitanja,slobodno recite...

Dobar dan,

zelim da upisem studije u Becu. Krenula sam na faklultet, vaspitac za tradicionalne igre u Kikindi, sada zavrsavam I godinu. Zanimaju me informacije, kako bih mogla da nadjem taj fakultet u Becu i koji su uslovi kod Austrijske ambasade za dobijanje vize.

Unapred hvala,
Jelena

Dobar dan,

zelim da upisem studije u Becu. Krenula sam na faklultet, vaspitac za tradicionalne igre u Kikindi, sada zavrsavam I godinu. Zanimaju me informacije, kako bih mogla da nadjem taj fakultet u Becu i koji su uslovi kod Austrijske ambasade za dobijanje vize.

Unapred hvala,
Jelena

Uslove za austrijsku vizu pogledaj na sajtu ambasade: http://www.bmeia.gv.at/sr/ambasada/beograd.html

Pozdrav........
Potrbne su mi informacije vezane za studiranje slikarstva u Becu!
Studiram slikarstvo u Nisu, na drugoj sam godini. Zanima me drzavni fakultet, hteo bi da nastavim studiranje u Becu nakon zavrsetka osnovnih akademskih studija u ovoj prokletoj zemlji....Da li neko zna kakva je procedura, znaci da li je potrebno da prilozim mapu sa radovima, koliko kosta godina, koje papire sve treba da prikupim za odlazak i naravno na koju adresu da se obratim?

Poz svima...
sigurno je gomila ljudi vec postavila ova pitanja koja cu ja da postavim ali opet nadam se da vam nece biti smor da ponavljate neke odgovore... :) :)
elem...
studiram ETF, smer - softverski inzenjering i bio bih vise nego zahvalan kada bi neko mogao da mi odgovori na sledeca pitanja:
1) da li je teze upasti na njihov fakultet ako imam jednu obnovljenu godinu? (verujem da jeste teze, ali da li to sad cini prebacivanje nemogucim ili ne?)
2) da li zna neko mozda kako mogu da dobijem neku njihovu stipendiju, i koji su uslovi, posto sam cuo da je moguce dobiti i to bas dobru stipendiju? ( ne znam da li to drzava finansira - u sta sumnjam, ili neke firme i tako to )
3) isto i, da li je tesko doci do mesta u nekom studenskom domu? i kako se uopste dolazi do mesta u domu?
4) i da, video sam da imaju (bar sto se tice mog fakulteta) dve solucije: TU (tehnoloski univerzitet - ako sam dobro razumeo) i WU (Becki univerzitet), koja je sad razlika tu? koji je fakultet bolji od ova dva?

Pokusacu..

Hvala

Ne možeš da primaš još pp.

Farmacija se studira na Hapt Uniju. Tamo se za sada još plaća 16E za studentski 'dinar', školarina se ne plaća.
Priznavanje ispita je individualno, ideš od profesora do profesora, pokazuješ im plan i program svakog položenog predmeta, pričaš sa njima na nemačkom i ako se dovoljno stvari poklapa, oslobođen si tog ispita.

Ovde imaš neke informacije koje mogu biti od koristi:

http://www.farmaceuti.com/forum/index.php?topic=8270.0

Sve što te zanima, možeš pitati preko mejla nadležne na Uniju. Pre toga, iščitaj temu sa linka koji sam dala, jer tu neke osnovne informacje već imaš, kao i sajtove gde ostale inform. možeš naći.
Pozdrav! I javi kako napreduješ...

Cao, ljudi! Ja sam student III godine menadzmenta u turizmu na PMF-u u Novom Sadu. Htela bih master da upisem u Becu. Da li neko zna na kom univerzitetu ima master u turizmu? I kakva je procedura za upis? Da li moram da upisem master ovde, pa da se prebacim ili mogu odmah da upisem u Becu? Ako neko ima neku informaciju, pisite ovde ili na mail bokaspas@gmail.com
Hvala vam unapred! :) Pozz

Back