Doktorske studije u Sloveniji

Ivan_10

Početnik
Poruka
16
Pozdrav svima,

Završio sam osnovne strukovne studije Elektrotehnike u Srbiji. Trenutno sam na drugoj godini master strukovnih studija Elektrotehnike u Srbiji.

Zanima me da li je moguće upisati doktorske studije Elektrotehnike u Sloveniji sa završenim master strukovnim studijama?

Ili moram imati završene master akademske studije Elektrotehnike da bih mogao da upišem doktorske studije Elektrotehnike u Sloveniji?

***Osnovne strukovne studije u Srbiji traju tri godine i po završetku se stiče 180 ESPB.
***Master strukovne studije u Srbiji traju dve godine i po završetku se stiče 120 ESPB.
U Srbiji sa završenim master strukovnim studijama nije moguće upisati doktorske studije u Srbiji.

***Osnovne akademske studije u Srbiji traju četiri godine i po završetku se stiče 240 ESPB
***Master akademske studije u Srbiji traju godinu dana i po završetku se stiče 60 ESPB.
U Srbiji sa završenim master akademskim studijama je moguće upisati doktorske studije u Srbiji.

Hvala.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,

Završio sam osnovne strukovne studije Elektrotehnike u Srbiji. Trenutno sam na drugoj godini master strukovnih studija Elektrotehnike u Srbiji.

Zanima me da li je moguće upisati doktorske studije Elektrotehnike u Sloveniji sa završenim master strukovnim studijama?

Ili moram imati završene master akademske studije Elektrotehnike da bih mogao da upišem doktorske studije Elektrotehnike u Sloveniji?

***Osnovne strukovne studije u Srbiji traju tri godine i po završetku se stiče 180 ESPB.
***Master strukovne studije u Srbiji traju dve godine i po završetku se stiče 120 ESPB.
U Srbiji sa završenim master strukovnim studijama nije moguće upisati doktorske studije u Srbiji.

***Osnovne akademske studije u Srbiji traju četiri godine i po završetku se stiče 240 ESPB
***Master akademske studije u Srbiji traju godinu dana i po završetku se stiče 60 ESPB.
U Srbiji sa završenim master akademskim studijama je moguće upisati doktorske studije u Srbiji.

Hvala.
Zašto ne proveriš na nekom slovenačkom sajtu? Pretpostavljam da imaju ove podatke ili neki mail na koji im možeš postaviti ova pitanja.

Mi sledimo Bolonjski sistem, svuda gde se primenjuje Bolonja je isto, zato se to i zove standardom.

Strukovne studije ne vode na akademske. Tako je kod nas, a verujem i kod njih, ali treb proveriti. Ne postoje doktorske strukovne, tako da samo master akadmeske vode na doktorske akademske. Doktorska titula je naučna, a strukovne studije mogu biti bitne za neku struku, ali ne i za naučni rad.

Moje mišljenje je da pošalješ pismo
Head of the study program - dr. Marko Hölbl
piše da on vodi taj program, pošalji na engleskom čim pre d ne bi bio u zabludi. Napišeš koji češ imati završen program i da se radi o strukovnim studijama.

Ali piše da je to Bolonja program. Tako da verujem da će biti kao kod nas.

Pozdrav svima,

Hvala.
Ako ideš van, idi u Nemačku ili u UK.

Back