Studiranje u Beču

Pozdrav svima,

Prelistao sam gotovo citavu temu i zaista se mogu naci jako korisne informacije, pa sam pomocu nekih postavljenih linkova i ja nasao nesto interesantno za mene.

WU od zimskog semestra 2011/2012 pocinje sa master programom "Supply Chain Management", koji mi je jako interesantan a pride je na engelskom jeziku. U Beogradu zavrsavam sa faksom po starom programu (Saobracajni fakultet, dobijam zvanje dipl.ing. za koje se u Srbiji moze uraditi ekvivalencija sa master-om).
Interesuje me, ako neko zna, koliko je skolarina za master programe (ako sam prelistavajuci ovu temu propustio taj podatak, izvinjavam se)???

Zdravo! MOLIM ZA POMOC! Dosla sam u Bec prije mjesec dana,upisala sam Zurnalistiku! Medjutim imam problem jer nisam dobro upucena oko cjelokupne procedure! Treba da krenem na kurs da ucim jezik,pa ako netko od Vas moze da mi pomogne i da mi da prijedlog koji da upisem? Takodjer-moze li mi neko reci koliko vremena imam da savladam jezik,i da mi objasni sta poslije zavrsetka kursa?! Hvala!

@Mitternachtsträumer Da li si mozda uspeo saznati nesto vezano za medicinski fakultet, kao npr da li se upis placa nesto posebno i ako da, koliko, itd...? Hvala
Baš danas sam pričao o medicinskom faksu s momkom sa Krste :).

Što se tiče plaćanja nisam siguran. Može biti da se plaća 700€ da li za semestar ili godinu nisam siguran. Ono što je bitno je prijemni koji svi moraju da poolažu. Prijemni nije stručan, već opšte znanje koliko je meni poznato. Još jedna stvar je da postoji kvota koliko stranih studenata može upisati godinu.

To je sve što znam za sada.

Hvala puno!
Ako sam dobro razumeo, placa se sigurno, jedino je dilema da li je 700e, za semestar ili za godinu? I kada bi mogao samo da saznas na osnovu kojih kriterijuma primaju taj odredjen broj stranih studenata... Ali naravno, bilo kakva nova informacija je vise nego dobro dosla, tako da ako saznas nesto novo, javi...

Hvala puno!
Ako sam dobro razumeo, placa se sigurno, jedino je dilema da li je 700e, za semestar ili za godinu? I kada bi mogao samo da saznas na osnovu kojih kriterijuma primaju taj odredjen broj stranih studenata... Ali naravno, bilo kakva nova informacija je vise nego dobro dosla, tako da ako saznas nesto novo, javi...

Pa pazi, trenutno su školarine u Austriji ukinute. Ne znam da li se to odnosi na strane studente. Ja na Glavnom Uniju ne plaćam ništa, ali to je tako uvek bilo, dok su pre medicinari morali plaćati. Kako je sad, nisam siguran.

Određen broj studenata se prima na osnovu prijemnog o kojem sam ti pisao. Dakle ti možeš biti primljen na faks, doći, naučiti jezik, ali početi studirati možeš tek kad položiš ispit. I to ne samo da ga položiš, već da budeš dovoljno uspešan da uletiš u kvotu.

E sad, da te malo smirim, jer ovo verovatno deluje pomalo zastrašujuće, ja znam dosta ljudi koji studiraju na medicinskom univerzitetu, tako da to verovatno i nije sve toliko strašno :D.

Ja mogu slobodno da kazem i potvrdim da je mala verovatnoca da se nemachki ikako nauchi u redovnoj shkoli, iskustvo govori. :D

Isto vazi i za engleski - tesko se nauci u skoli.
Lakse se engleski savladava zato sto smo vise izlozeni engleskom jeziku (TV, kompjuteri, video igrice, internet, itd.), pa je "lakse" nauciti engleski jer "udje u usi" u svakodnevnom zivotu.
Bilo koji jezik se relativno lako nauci kroz praksu, kad si u sredini gde se taj jezik aktivno koristi. Mada, mora se uzeti u obzir i osoba koja pokusava da nauci jezik - nekima neki jezik "lezi", dok nekim drugima ne ide, pa to ti je.

Zdravo svima kao i svi ostali imam par pitanja...

Zavrsio sam pocetni kurs A1.
planiram u martu da se prebacim u bec da studiram.
Interesuje me sledece:
1) da li je moguce prebaciti neke od polozenih ispuita, mislim na iste predmete iste godine?
2) da li postoje bilo kakve beneficije za studente sa balkana, srbije, vojvodine.posto sam cuo da je pre studiranje bilo besplatno za studente iz ovih podrucja...?
3) mislim da sam na ovo pitanje vec procitao odgovor negde ali...zna li se koji nivo nemackog se polaze da bi postao redovan student?

Hvala unapred!!!

Zdravo svima...Ja zavrsavam gimnaziju i srednju muzicku skolu u Republici Srpskoj i hteo bih da upisem neki fakultet u Becu...Ako moze neko da mi predlozi neki dobar fakultet sa kojim cu kasnije naci posao ? Ucim vec 4 godine nemacki jezik i znam nesto osnovno, nista preterano...:) Ali smatram da se to moze dobro pripremiti za ispit koji se polaze tamo pre prijemnog...Da li je bolja solucija upisati neki fakultet u Srbiji pa se posle prebaciti u Bec, ili pokusati direktno u Bec ?? Pozz i hvala...

Cao svima, ja sam student trece godine stomatoloskog fakulteta u bg, zanima me ako bi neko bio ljubazan da mi objasni pod kojim uslovima je moguce nastaviti studije u becu, sta se priznaje od ispita, koliko kosta. Koliko sam ja gledao za stomatologe je rad bilo gde u evropi ravno misaonoj imenici sa ovim nasim diplomama. Unapred hvala onima koji ostave neki odgovor u vezi sa mojim pitanjem.

Back