Izvinite što me dugo čekate, imao sam mnogih obaveza, pa nisam stigao ništa da istražim.
Trenutno sam 4. godina na Fakultetu organizacionih nauka, smer ISiT...Drugarica i ja planiramo da idemo na master u Bec. Cula sam da tamo ima 5 Univerziteta. Zanima me koja je procedura za upisivanje mastera tamo, koliko ranije treba da predamo dokumenta ako hocemo da pocnemo master studije u zimskom semestru, koji nam je nivo nemackog potreban...i ako imate jos neki koristan savet bicu veoma zahvalna
Šta je ISiT? Informacioni sistemi i tehnologije?
Izvini, nisam upoznat sa terminologijom. Pretpostavljam da se to što tražiš nalazi na Tehničkom univerzitetu, pa bi mi trebao tačan naziv, da bih mogao da nađem ekvivalent i da ti nađem neki link na kojem bi se mogla bolje inforisati.
Nekako je sajt od TU konfuzan ako ne znaš tačno šta tražiš.
pozdrav,
cetvrta sam godina ekonomije na privatnom fakultetu i planiram da pocetkom 2011. upisem master studije u Becu ili Gracu. Cula sam da je potrebno sa ostalim dokumentima koji se salju potrebno poslati i potvrdu o upisu na master u zemlji iz koje dolazis pa me zanima zna li iko ista o tome? Ako neko ima jos koju korisnu informaciju neka slobodno posalje na mail
tanja_sorajic@live.com
hvala :-)
Univerzitet u Beču (Glavni Univerzitet - Haupt Uni)
O prijavi na master studije za strane studente
Ekonomski Univerzitet (WU)
Ponuda master programa
O prijavi na master programe za strane studente
Ja zelim da upishem neki fakultet u Bechu, ali nemam nikakwe informacije... Zanima me da li se fakultet placa i da li mora na nemachkom da se studira i shta je swe potrebno za upis....
Molim te, prelistaj temu, pa onda pitaj dalje

.
Faks se ne plaća samo na glavnom Uniju.
Uglavnom su na nemačkom predavanja, ali zavisi šta ćeš da studiraš.
cao ljudi.
zanima me da li iko studira internationalni betriebswirtschaft na uni wien???zanima me je li teško zbog 3 godine jer je na engleskom i jesu li teški predmeti na engleskom???
mislim se još između običnog betriebswirtschaft-a i internacionalnog?!
hvala puno unaprijed pozz
Moja sestra studira obični Betriebswirtschaft na Uni Wien. Mnogo uči, ali dobija i dobre ocene. I to je sve što treba da znaš o bilo kom faksu, dok god učiš, nemaš problem.
Ako ti engleski nije problem, ne bi trebali ni da ti budu problem predmet na engleskom. Ja sam imao nekoliko predmeta na engleskom i uvek je uživanje

.
Pozdrav,
Pošto ću uskoro steći diplomu bachelor stepena u Srbiji, interesuje me da li postoji mogućnost za Master studije u Beču ? Pošto studiram tehničke nauke, interesuje me program koji se bavi telekomunikacijama. Ja sam pronašao nešto na internetu o tom kursu na stranici
http://www.technikum-wien.at/en/stu...telecommunications_and_internet_technologies/
Ono što me interesuje, a to je jezik na kome se slušaju predavanja i daju ispiti. Koliko vidim ovde se pominje engleski ili nemački. Međutim, nigde nisam uspeo naći informaciju da li se to odnosi na to da se deo ispita sluša na jednom, a deo na drugom ili pak postoje studijski programi na kojima se svi predmeti slušaju na engleskom?
Mene pre svega interesuju studije na engleskom
Iskreno, za to što si našao nikad nisam čuo, niti znam nekoga ko tamo studira.
Znam da je što se tiče tehničkih nauka TU (Tehnički Univerzitet) dominantan. Tamo studira dosta mojih drugova.
Ima tvoj odsek, ali se predavanja slušaju na nemačkom.
http://www.tuwien.ac.at/lehre/masterstudien/elektrotechnik/#c5159
No, ne daj da te to obeshrabri. Nauči jezik i kreni sa faksom. Za tehničke nauke jezik nije toliki problem.