Studiranje u Beču

Zna li neko nesto o studiranju matematike i programiranja tamo?

Dosta mojih vrlo dobrih drugova studiraju Informatiku na Tehničkom Univerzitetu u Beču. Sudeći po količini rada i reputaciji fakultet je odličan.
Najbolja stvar je što je to tehnički fakultet, pa znanje jezika i ne mora da bude perfektno, ali se zato nadoknađuje velikim radom.

Ovo je stranica informatičkog instituta Tehničkog Univerziteta u Beču. Stranica je na engleskom.

https://tiss.tuwien.ac.at/adressbuch/adressbuch/fakultaet/2?locale=en

Ta tri zadnja su iz moje organizacije. Poslaću mail upravnici da je pitam ima li kakve šanse da se ubaciš ovde, mada se ne nadaj, znaš kakva je situacija.

Ja sam ovde već dve i po godine i nikad nisam imao problema. 8. je bezirk i centar i univerzitet su vrlo blizu.

Ja imam jos jedno pitanje... bila sam na sajtu beckog univerziteta i nisam pronasla gradjevinski fakultet, pa me interesuje kako se isti zove i da li i za njega vazi mogucnost prebacivanja... i jos jedna stvar: kod nas ''dole'' u Beogradu na gradjevinskom fakultetu postoji smer ''Menadzment, tehnologija i informatika (u gradjevinarstvu)'', pa me zanima u okviru kog fakulteta u Becu postoji takav ili slican smer... unapred hvala :)

A jel medicina u Becu spada u one fakultete gde isto mogu da se prebacim i ne placam skolarinu, tj. placa se samo onih 15 evra plus ispiti? I koja je uopste fora tu?... ja se dakle upisem na medicinu i onda posaljem dokumenta u Bec i cekam... i sta onda? jel mora jos nesto da se polaze? kakav je to prijemni tamo i sta se sve na njemu polaze i sto se tice kursa nemackog u samom Becu, jel to obavezno, od kad do kad to traje i ko to finansira? Cenim svaku informaciju, hvala :))

A jel medicina u Becu spada u one fakultete gde isto mogu da se prebacim i ne placam skolarinu, tj. placa se samo onih 15 evra plus ispiti? I koja je uopste fora tu?... ja se dakle upisem na medicinu i onda posaljem dokumenta u Bec i cekam... i sta onda? jel mora jos nesto da se polaze? kakav je to prijemni tamo i sta se sve na njemu polaze i sto se tice kursa nemackog u samom Becu, jel to obavezno, od kad do kad to traje i ko to finansira? Cenim svaku informaciju, hvala :))

naravno da mora da se polaze, od skoro je uveden prijemni na medicini i jos nekim faxovima i jako su restriktivni.
Sto se kursa tice, ne moras da ga radis....ali moras da imas dokaz o znanju nemackog jezika kao stranac. Dakle, kada dodjes, ides direktno i polazes EPD...niko te nece terati da ides na kurs ako vec znas nemacki, to je za one koji ne znaju. Primer pismenog EPD testa imam pa tu mozes videti i sama koliko znas....a i teme za usmeni deo su jasno odredjene, pa ako te zanima javi se. Ukoliko ipak ne znas nemacki, ici ces na kurs u skoli koja je akreditovana od Unija, placas sama ( semestar je 370 eura) i to je to.

javi mi se na mail

v_gogh23@yahoo.co.uk

i dobices detaljnije informacije da ne pisem sve ovde po forumu.

Poslednja izmena:

Back