Studiranje u Beču

Zavrsavam gimnaziju u Beogradu i zanima me da li iko zna kako je to studirati nemacki na Filoloskom fax-u u Becu?Da li i dalje na beckom univerzitetu srpski studenti placaju samo nekih 20 evra?
Još uvek naši studenti plaćaju samo članarinu u Studentskom Udruženju (ÖH) koja je nekih 16 evra. To ide tako 8 semestara koliko ti vremena daju da završiš. Onda kasnije ide cena kao i normalnim studentima koja je između 350 i 400 po semestru.
Zdravo, upisala sam geografiju u Nisu, inace sam iz Nisa. Zanima me prebacaj u Becu na geografiji ili geologija. Znanje nemackog jezika mi je na osnovnom nivou. Zanima me koliko se placa, smestaj i te osnovne stvari. Hvala unapred...
Siguran sam da ima institut.
Procedura je ista kao i za sve ostale. Prevedeš dokumente, pošalješ ih sa formularom za prijem i čekaš odgovor, koji stiže u roku od dva meseca.
A da zanima me samo jos jedno, VIZA! Na koliko se dobija, koliko se ceka... hvala unapred
Sa tim odgovorom i još nekim odgovarajućim dokumentima predaješ za vizu. U Beogradu dobijaš šengen vizu na neka 3-4 meseca sa kojom možeš samo jednom (!) ući u Austriju. U međuvremenu oni tebi pripremaju stalnu stuedntsku dozvolu boravka koja traje godinu dana i koju nakon par sedmica jednostavno platiš i podigneš u nadležnom magistratu.

interesuje me da li je lako naci posao u becu, i uz to studirati...bilo bi lepo da o tome pise neko sa iskustvom i opise kako je kroz sve to prosao... cuo sam da je muskarcima teze da nadju posao... planiram da odem sa kintom koja ce mi pokriti tri meseca, zaposlim se, ucim...i ne trazim matorcima ni din

Hvala puno...a zanima me jos jedno da li je moguce da se priznaju tamo ispiti i da li mogu da zavrsim ovde kurs nemackog jetika posto ga znam ali bih htela jos malo da usavrsim ili cu morati i tamo na kurs? I koliko kosta kurs nemackog jezika u Austriji? Hvala unapred...

zanima me kako mpogu da nastavim studije u becu.studiram prava u nisu,na drugoj sam godini i zelela bih da se prebacim u bec posto imam rodbinu tamo,obnovila sam godinu jer sam u toku studija ostala trudna i porodila se,sada sam samohrana majka i zelela bih da studije nastavim tamo,sa detetom kako bi mu obezbedila kakvu,takvu buducnost,molim vas da li neko zna sta mi je potrebno od dokumenta i dali ima neke veze to sto sam obnovila godinu i da li polaze ponovo prijemni tamo ili nastavljam sa studijama

zanima me jeli bolje upisati ovdje fakultet pa se prebacit u beč ili odma tamo prijemni radit ... ?? zelio bih upisati nesto vezano za medicinu u beč imali takvih ?? thnx :D

Koliko je meni poznato jedina procedura sa ne-austrijskom srednjom školom je da se fakultet upiše u zemlji iz koje dolaziš. Dakle moraš da upišeš faks u Srbiji i da se prebaciš u Austriju.

Što se prijemnog tiče njega ćeš na medicini svejedno raditi :lol:, mada mislim da je to manje stručan koliko jedan opšti test znanja. Morao bih proveriti.
Imaj na umu činjenicu da medicina ovde (pored toga što je težak fakultet, ali pretpostavljam da to već znaš) ima samo jedan ( 1 ) ispit u semestru. Svo gradivo koje učiš u semestru je strpano u jedan ispit i ako padneš ponavljaš semestar.
Ovo ti ne govorim da te uplašim, već da znaš. Imam drugove koji sasvim uspešno studiraju medicinu.

Szenographie, tako se kaze smer ali ne znam na kojim sve fakultetima ima, Znam da ima na Akademie der bildenden kunste wien, ali ne znam koja je cena mastera, koliko traje...i zanima me dal ima na jos nekom faxu taj smer, moze i u Grazu. Hvala

cao svima!

imam par pitanja u vezi mogucnosti obrazovanju u becu/austriji!

ja imam 22 godine, hrvatski drzavljanin, i zeljela bih da postanem medicinska sestra!
zivim u becu vec skoro 1. godinu na osnovu familijarne vize, trenutno
idem na intenzivni kurs nemackog jezika B1, a poslovnu vizu trebala
bih da dobijem krajem jula 2010.

dali ima neko da mi kaze kakve mogucnosti imam za obrazovanje u
tom smjeru?

zahvaljujem se unaprijed!

Zelim da odem ove godine u Bec da studiram.Upisala sam ekonomiju u NS,prva sam godina i nikako mi se ne svidja!Da li neko moze da mi pomogne i objasni mi razliku izmedju WU i UNIVIE?Koji je cenjeniji?Ako neko studira na nekom od ova 2 fakulteta,molim vas nek mi pise na email adresu,jako bi mi znacila bilo kakva informacija...hvala

Nevena_90_ns@hotmail.com

Dodao sam te na messenger. Ako nemaš, reci mi da mogu da ti se javim preko maila.

Auuu ima svega i svačega.
Sad me zanima prijemni kako se radi? Koliko otprilike primaju na takve fakultete i kakva je konkurencija?

Prijemni radiš dole, a ovde se samo prepisuješ. To je to.
Ovde ne radiš nikakve prijemne, niti ima ograničenje (koliko je meni poznato), samo moraš položiti nemački.
E sad, pričali su mi ovi moji drugovi da u početku ima popriličan broj studenata, ali se vremenom broj smanji, jer fakultet nije jednostavan.

Back