sodomac
Početnik
- Poruka
 - 26

Ja da pitam za svaki slucaj 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Negde sam na polovini studija na Gradjevinskom fakultetu u Beogradu, cenim da ce mi prosek na kraju cetvrte biti max 7.8, da li postoji sansa sa tako malim prosekom upisati master na nekom 'jacem' univerzitetu u USA (mislim na univerzitete koji su poznati upravo po tehnickim naukama) ? U principu ne jurim skolarine i spremna sam da se dobro pomucim za ulazne testove, preporuke, motivaciono pismo, praksu ali prilicno sam obeshrabrena cinjenicom da se uglavnom svuda trazi prosek, a to je ocigledno prosecna ocena preko 8, 8.5...
Negde sam na polovini studija na Gradjevinskom fakultetu u Beogradu, cenim da ce mi prosek na kraju cetvrte biti max 7.8, da li postoji sansa sa tako malim prosekom upisati master na nekom 'jacem' univerzitetu u USA (mislim na univerzitete koji su poznati upravo po tehnickim naukama) ? U principu ne jurim skolarine i spremna sam da se dobro pomucim za ulazne testove, preporuke, motivaciono pismo, praksu ali prilicno sam obeshrabrena cinjenicom da se uglavnom svuda trazi prosek, a to je ocigledno prosecna ocena preko 8, 8.5...
Ako verujes da je prosek preko 8 obavezan za studije koje zelis da upises, mozes ponovo da polazes ispite koji ti kvare prosek.

To zavisi od Fakulteta, tj. od ljudi koji rade u studentskoj sluzbi. Ja nisam imala problema kad sam pitala za ponovno polaganje ispita.Da, teoretski je to moguce, ali u praksi je to kod nas katastrofa. Ja sam imao dobar prosek ali sam iz matematike imao 6, sto me prilicno nerviralo. zato sam otisao u studentsku sluzbu mog fakulteta i izlozio problem, a ti sad probaj da zamislis kakve su zabezeknute izraze lica imali kancelarijski pacovi kada su ukapirali sta hocu
Prvo su poceli sa standardnim "To nam je zabranjeno po Zakonu o obrazovanju!", a onda su krenuli sa "Sta ce ti bre to?", "Ko jos studira u 30 godina? i ostalim "mudrostima". Dzaba tebi sto niko ne moze da nadje clan Zakona gde pise da je to zabranjeno, ali u nasoj kukavnoj zemlji mora da pise da je nesto izricito dozvoljeno da bi se socijalni slucajevi koji rade po studentskim sluzbama odvazili na takav poduhvat.
...
Sonja, da li bih mogao da dobijem vaš kontakt(skype,msn,facebook)?
Pozdrav svima, ja sam student matematike u Beogradu i zanima me da li mi za nastavak skolovanja u SAD treba polozen TOEFL i sl. ako imam kanadsko drzavljanstvo?
 Ali stvarno svaka cast!Redsonia,
Prvo-svaka cast na strpljenju i vremenu koje si odvojila za ovu temu!Ali stvarno svaka cast!
Drugo-eto, kao i milion drugih, i ja imam neka pitanja.
Imam 26 godina, zavrsio sam FON, smer menadzment, radim 2 godine i imam visoku poziciju u firmi... Gledao sam sajt tvog koledza i video MBA in Accounting, koji i nema tako ostre uslove kao neki drugi koje sam gledao, pa me interesuje sledece - ovaj non-refundable fee koji se placa prilikom apliciranja... On je obavezan kod online apliciranja za MBA, odnosno za studije u USA, generalno? Jesi li i ti imala taj uslov? Mislim, nije problem u tome, nego samo zelim da budem siguran da li je i to deo procedure prilikom konkurisanja na master studije (MBA ili druge)....
Znam da moje pitanje nije bas ''dubokoumno'', ali sam, citajuci (uglavnom) tvoje postove, prikupio dosta korisnih informacija i postao jos zainteresovaniji za studije u Americi...![]()
Redsonia,
Prvo-svaka cast na strpljenju i vremenu koje si odvojila za ovu temu!Ali stvarno svaka cast!
Drugo-eto, kao i milion drugih, i ja imam neka pitanja.
Imam 26 godina, zavrsio sam FON, smer menadzment, radim 2 godine i imam visoku poziciju u firmi... Gledao sam sajt tvog koledza i video MBA in Accounting, koji i nema tako ostre uslove kao neki drugi koje sam gledao, pa me interesuje sledece - ovaj non-refundable fee koji se placa prilikom apliciranja... On je obavezan kod online apliciranja za MBA, odnosno za studije u USA, generalno? Jesi li i ti imala taj uslov? Mislim, nije problem u tome, nego samo zelim da budem siguran da li je i to deo procedure prilikom konkurisanja na master studije (MBA ili druge)....
Znam da moje pitanje nije bas ''dubokoumno'', ali sam, citajuci (uglavnom) tvoje postove, prikupio dosta korisnih informacija i postao jos zainteresovaniji za studije u Americi...![]()