Quantcast

Studiram u USA, pa ako nekoga zanima nesto...

LuckyCharm

Početnik
Poruka
13
Cao, uskoro putujem za Ameriku na master program koji traje dve godine. Zanima me da li moram da imam povratnu kartu ili smem da uzmem u jednom pravcu? Ne bih da mi prave problem na aerodromu. Na nekoliko razlicitih sajtova sam procitala da ne moram da imam povratnu kartu, al bih ja to radije da proverim sa nekim ko ima iskustva.

Hvala
 

szonja

Početnik
Poruka
1
Cao Sonja!

Ovde takođe Sonja :) Imam par pitanja u vezi studiranja u Americi. Želela bih se prijaviti na MBA program u Fremontu (u blizini San Francisca), za Summer semester, koji počinje u Maju 2016. Sad skupljam sve papire, rok za prijavu je 21-i Februar 2016. Pitanje mi je: ako traže official transcripts na engleskom, da li to znači da treba da izvadim uverenje o svim položenim ispitima i da prevedem na engleski pa tako da mi udare pečat? Ja sam završila i osnovne i master studije u Novom Sadu, a na dodatku diplome imam spisak svih položenih ispita sa ocenama, i na engleskom, pošto sam tako tražila. Da li je dovoljno samo to da se pošalje? Ili kako to ide?

Sa univerziteta su mi odgovorili da treba sledeće dokumente da pošaljem:
1) Official transcripts from your previous colleges attended. A photocopy of degree certification document is also required if any degrees earned.
2) Bank letter indicating minimum funds of $30,000 and a guarantor's letter, if the funds are not in your name.
3) TOEFL (minimum 61- iBT) or IELTS (minimum 5.0 band) score.
4) Copy of your passport.

Hvala lepo unapred na odgovoru!
Sonja :)
 

ShadeBrothers

Početnik
Poruka
1
Cao ljudi,zapocinjem opet davno zaboravljenu temu,zelim da pitam, posto sledece godine treba da upisem fakultet, hteo bih u americi.Zanimaju ne konkretno jaci univerziteti(Hardvard,Prinston,Jejl,Stanford),smerovi ili IT ilu molekularna biologija,eventualno pravo,pa ne zanima koliko je tesko dobiti takvu stipendiju,da li su ovi smerovi tezi od nasih u bg,da li je znanje bolje nego kod nas,da li posle faksa mogu da ostanem u usa...Hvala na odgovorima :)
 

Top