jetch um
Primećen član
- Poruka
- 621
Stigla još jedna.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To pitaj u opštini, ali SVE stipendije opština i gradova za koje ja znam su za budžetske studente.
Mislim, čime ti hoćeš da opravdaš to što tražiš stipendiju, ako nisi mogao da upadneš na budžet?

бахат?Gde je završila finski? U Srbiji ne može da se studira finski.
U nedostatku diplomiranih germanista nemački mogu da predaju oni koji su položili nemački izborni.
Ali kad od nekoga tražiš stipendiju ne možeš je tražiti sa "ja ĆU BITI dobar". Moraš da imaš "ja SAM BIO dobar". Prosto ko pasulj! Moj grad, na primer, daje stipendije brucošima koje onda važe do kraja fakulteta ako redovno upisuješ naredne godine na budžetu. I ne može da ih dobije niko ko nema republičke diplome u srednjoj - jaka je konkurencija. Boli moj grad uvo da daje stipendiju nekome ko nije čak ni na budžet upao!
Ti probaj... ali ne nadaj se ničemu. Ja da primim tvoju molbu za stipendiju a radim u opštini, iskreno, bila bih zapanjena tvojom bahatošću.
No, srećno.![]()
Nisam ja iz Beograda, samo ovde studiram. I te stvari se dešavaju ako nema stručnih ljudi, a neko da predaje mora, pa mora... ne mogu izmisliti predavača nemačkog, ako on ne postoji.
Onda lepo sa svojom diplomom (diplomama) i uspehom iz srednje traži stipendiju, možda ti i odobre. Možda ti kažu da im se javiš kad očistiš godinu, možda ovo, možda ono, mogu ja sad da naklapam do besvesti, ali samo oni znaju odgovor na tvoje pitanje.
Bilo bi dobro ako bi neko mogao da mi odgovori, jer sam cula dosta razlicitih odgovora sto se tice primanja stipendije ili uzimanja kredita.
Da li brucosi mogu da dobiju stipendiju ministarstva? Neki kazu da je to nemoguce, a neki kazu da i mi mozemo da primamo stipendiju. Sta je tacno?![]()
Бруцоши могу да добију кредит, а стипендија се добија тек од друге године ако задовољиш услове. Раније није било никаквих разлика у износу кредита и стипендије, а не верујем да су то сада променили.
I kad se vraca kredit? Da li se vraca ceo iznos?
Drug mi je rekao da ako je prosek iznad 8.5, onda se kredit ne vraca. Mada ja u to ne verujem.
Ако се врећа, онда се враћа кад завршиш факултет и враћа се цео износ. Међутим, у уговору пише да ако имаш просек већи од 8.5 може ти се одобрити да не враћаш кредит. Значи, не морају да ти одобре, али могу.
Ја сам у првој години примала кредит зато што нисам могла стипендију, а у другој исто кредит зато што ме мрзело да купујем још један папир да допуним за стипендију. И када сам завршила, однела сам им уверење и написала као неку молбу да ми се одобри на не враћам кредит. Одговорили су ми позитивно после десетак дана, и опростили ми тих сто хиљада. Мада знам и неке људе који су имали добар просек, а стигло им је да морају да врате кредит.

U oktobru.