Студентски КРЕДИТИ и СТИПЕНДИЈЕ

Cak i u tom slucaju moze da se dobije stipendija, ukoliko se u opstiti overi sa dva svedoka potvrda da nisi nista studirao za vreme pauze :ok:

Pa da, ali to opet znaci da su slagali kada su rekli da stipendija moze biti odobrena studentu koji je promenio fakultet. :zper: Joj, sto volim administraciju, prosto je to neverovatno. :zcepanje:

da li se moze ranije izvaditi prihod po domacinstvu da ne cekam taj njihov obrazac?

Ti moras da podneses dokaz o primanjima na "njihovom" obrascu, ali ne moras da ga cekas. Treba samo da does do knjizare gde se prodaju ti obrasci za konkurs. Ne znam odakle si; u Beogradu se to kupuje u knjizari preko puta Doma omladine.

Mora kredit, jer kad predaješ papire za stipendiju na fakultetu oni provere u kompjuteru da li si uopšte podoban, da tako kažem, da konkurišeš. Zato bolje ne ići na kvarno jer znači u najmanjem slučaju dva puta čekanje u redu za šalter - prvi put kad hoćeš da konkurišeš za stipendiju a drugi put kad konkurišeš za kredit.

Ma i ja sam tako rezonovala, ali me mnogi uveravaju da su vec godinama na stipendiji iako vuku poneki ispit. (A provereno imaju stipendiju)

Poslednja izmena:
Ljudi...šta mislite, kakva su vaša iskustva? Hoće li mi dati stipendiju ako prenesem jedan ispit u sledeću godinu. Tehnički znam da je to moguće pošto u konkursu ima ono pitanje ,,broj ispita prenesenih u sledeću godinu'' ali mene interesuje...jel to stvaro deluje :) ?

Ја мислим да је услов за стипендију да не преносиш ниједан испит...

Ne moze.mada ima slucajeva koji su uzimali,milsim da ako te provle oduzimaju ti stipendiju.

Ја мислим да може. Мислим да је фора да у уговору пише да не може да се прима још једна стипендија која се финансира из буџета Републике Србије. Ја сам, на пример, примала републичку и неку интернационалну и није било проблема.

ja imam prosek tacno 9,00 i ocekujem stipendiju, posto sam i ocistio godinu uz to... pa me bas interesuje je l' i tu ima neko rangiranje, ono kao za kredit, ili stipendiju dobijaju svi koji su zadovoljili uslove konkursa?? posto nam nisu trazili prosek primanja po clanu domacinstva uz dokumentaciju za stipendiju... :) iskreno sam uveren da cu je dobiti... :)

Ако се добро сећам, они то не траже касније, него ти понуде да пређеш са кредита на стипендију, а да не мораш да подносиш тај документ о примањима. А да, прави се ранг листа - зар то већ није изашло на факултету? Мислим да сам видела код мене неку листу...

Ако се добро сећам, они то не траже касније, него ти понуде да пређеш са кредита на стипендију, а да не мораш да подносиш тај документ о примањима. А да, прави се ранг листа - зар то већ није изашло на факултету? Мислим да сам видела код мене неку листу...

nisam primetio da je izasla ikakva lista za stipendije... jeste za dom samo... a ja nisam ni podnosio zahtev za kredit, samo za stipendiju...

Back