Studentkinja Medicinskog fakulteta u Nišu

Studentkinja medicine Marija Stanković koja je bila u Pionirskom parku vratila se u Niš pošto je nastava na Medicinskom fakuletu u Nišu zvanično počela 15-stog aprila. Imala je praktičnu nastavu u Klinici za infektivne bolesti, a ispred klinike su se okupili blokaderi koji su urlali i vrištali. Marija kaže da je samo urlanje nije potreslo jer je svakakve užase preživljavala u Pionirskom parku, naročito tokom protesta 15-stog marta, već ju je zapanjilo to što se tako ponašaju studenti medicine ispred zgrade u kojoj su teško bolesni pacijenti.

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/s...a-medicinskom-fakultetu-u-nisu-pocela/gj3l18s

https://www.tanjug.rs/video-gallery...ideo-uid=dfca325f-ee5d-4f17-a30e-11f0e5c7c451

Ona je rekla i da je iz njene fakultetske grupe koja ima 26 studenata, osmoro studenata je bilo protiv nastave, osmoro na vežbama, a desetak studenata joj se javilo i izrazilo strah, ali su rekli da planiraju da se u utorak nakon Uskrsa vrate na nastavu.
"Čula sam se čak i sa studentima koji se predstavljaju kao studenti u blokadi, među kolegama koji su mi se javili ima i onih koji su mi rekli da žele da krenu sa nastavom, da ne žele da izgube godinu, ali da se plaše targetiranja i osude kroz koju sam prošla ja", istakla je Stanković.

Kaže da ona pokušava da ih ohrabri.

"Razumem ih u potpunosti, s obzirom na to da u utorak kada sam se pojavila na prvoj vežbi iz infektivnih bolesti, odnosno na Klinici za infektivne bolesti, mene je sačekala grupa studenata koji su zviždali, skakali, skandirali, vikali mi što krećem na nastavu, što je bilo zaista jezivo. Jezivo je to da oni kao studenti medicine dolaze ispred klinike koja ima intenzivnu negu gde se nalaze životno ugroženi pacijenti", rekla je Stanković.

Istakla je da bi volela da veruje da ih je na to neko naterao, jer je u suprotnom, kako kaže, strašno ako oni studiraju medicinu, a svoj postupak smatraju ispravnim.
studentkinja koja hoce da uci i koju politika ic ne zanima :hahaha:

A što?
Kada smo mi 90tih imali onaj protest, bilo je kolega koji su sve vreme išli na nastavu, p nisu videli od protesta, a bilo je nas koji smo svaki dan i po kiši i po snegu išli. Ja sam razumela one koji žele, jer imaju interes. To što ja navijam za jedne ne znači da treba da ismejavam one koji žele da rade, ljudi koji vam je da napadate nekog ko samo želi da završi školsku godinu ?? Jel imamo razumevanja za vas koji niste u štrajku već radite? Koliko ovde ima onih koji podržavaju studente u blokadi a sami nisu u blokadi na svom radnom mestu? Pa šta, ne mogu da ne rade jer moraju od nečega da žive. Meni nije jasno kako smo sad došli do toga da osuđujemo ljude koji ne žele da se bave politikom i žele da završe svoje studije koje su platili ? Hej, mislim. SVI moraju da misle kao mi? Zar to nije JEDNOUMLJE?
.... ., jeste jednoumlje, u realnom vrenenu "svi" (pojedinacno) u masi razmisljaju isto.!!!!!
primer: robijasu digli bunu na upravu zatvora. Imaju 10 zahteva i trenutno se biju medju sobom.!?

.... ., jeste jednoumlje, u realnom vrenenu "svi" (pojedinacno) u masi razmisljaju isto.!!!!!
primer: robijasu digli bunu na upravu zatvora. Imaju 10 zahteva i trenutno se biju medju sobom.!?
5D4227DC-0FB8-41F0-9EEF-7D7F58CEA1B2.jpeg

0E6DF94B-689A-48FD-A6E0-B7612F44E983.png

Mislim da u ovakvim vremenima mnogi gube elementarnu logiku i poštovanje drugog čoveka.

Primera radi, prijatelj me zove i umesto da me pita da li imaš od čega da živiš, on počinje da viče na mene kakve su to blokade, ja bih vas sve zatvorio itd.. Ja samo prekinem vezu. Njega više ne zanima kako sam ja, kako su drugi, već samo IDEJA, kako bi on, političarenje do krajnjih granica.

Jbt ljudi, opustite se, imajte malo sex, prošetajte malo, mućnite svojom glavom, niste deo nikakvog tabora, barem ne morate biti. Dajte sve od sebe za ono u šta verujete i ok je, ali ne ispirajte drugima mozak.

Primera radi, prijatelj me zove i umesto da me pita da li imaš od čega da živiš, on počinje da viče na mene kakve su to blokade, ja bih vas sve zatvorio itd.. Ja samo prekinem vezu. Njega više ne zanima kako sam ja, kako su drugi, već samo IDEJA, kako bi on, političarenje do krajnjih granica.
Cuj od cega ces da zivis, pa sama si dobrovoljno donirala svoju platu drzavi... ako nemate druge izvore prihoda onda ste tek skroz smotani

#1 Mislim da u ovakvim vremenima mnogi gube elementarnu logiku i poštovanje drugog čoveka.

#2 Primera radi, prijatelj me zove i umesto da me pita da li imaš od čega da živiš, on počinje da viče na mene kakve su to blokade, ja bih vas sve zatvorio itd.. Ja samo prekinem vezu. Njega više ne zanima kako sam ja, kako su drugi, već samo IDEJA, kako bi on, političarenje do krajnjih granica.

#2 Jbt ljudi, opustite se, imajte malo sex, prošetajte malo, mućnite svojom glavom, niste deo nikakvog tabora, barem ne morate biti. Dajte sve od sebe za ono u šta verujete i ok je, ali ne ispirajte drugima mozak.
. . . . , psihologija roba na individualnom nivou: #1 preziveti, .. . . .. . . . . . ..#1
........, psihologija roba (ova) u masi: (kratak fitilj) iskljucivo emotivni. Preziveti nije na prvom mestu. . . . . . . #2

Upravo je to srž problema: stiče se utisak da bi najagresivniji deo revolucionara čak pristao i na neku prećutnu kombinaciju i sa vladajućima, samo ukoliko bi oni rešili da ih učine delom sistema: nekima je glavno suditi i presuđuvati na licu mesta, ostalo su detalji.
aham, aplikovali su za stanove koje deli aljek, prinudni upravnik., pardon, kolonijalni, i izdali bi proteste ako bi moglo nesto preko veze da se udesi
U istoriji ima bezbroj takvih primera da se u revolucionarnim situacijama formiraju razne grupe koje postanu same sebi cilj, a posle ih zainteresovani korise za svoje ciljeve.
baljsoj teatr

Cuj od cega ces da zivis, pa sama si dobrovoljno donirala svoju platu drzavi... ako nemate druge izvore prihoda onda ste tek skroz smotani
i sama sebi je uvela prinudnu upravu, i sam sebi je natovario na intenzivnoj pacijent aljeka vucica, i umro od infeklcije koju mu je on doneo?
Bez državnih univerziteta – nema države
veleizdajnici su ukinuli drzavu srbiju na teritoriji KOSOVA I METOHIJE, a sada nastavljaju da ukidaju institucije redom po uzoj srbiji, i na kraju ce samu drzavu SRBIJU komplet ukinuti

zahtevom da institucije sistema prorade, studenti su uboli u osinje gnezdo, pa i njih ukidaju, jer postaju boljsevici, univerzitet gubi autonomiju, pojedini fakulteti se zatvaraju na zahtev izdajnika, pojedini bankrotiraju, uskracuju im se kao u americi sredstva

aljek siftar nenadlezan? moguce, ali kod sns-a su onih 850 miliona od usaid-a, a za te pare obojena revolucija mora biti izvedena, nebitno sto je usaid inkrimisan u usa vec, sns nema te pare da vrati CII, znaci mora da ih odradi

Poslednja izmena:
Studenti kao takvi ili deo studenata? Kuharica kaže da se u blokadu ide odmah, tj da se prvo donose odluke pa se post facto traži legitimizacija, onako naknadno, kad i nema druge mogućnosti. Vi ste na to pristali, da li je možda vreme da i vas neko drugi stavi pred (neki drugačiji) svršen čin?
mislis djuka bizon ce da ih zatvori kao pravni, i onda da usledi zlatno doba caciuniversityja? caci su vlasnistvo drzave, onda mora i da je univerzitet vlasnistvo sekte, cekamo aljek da napise memoare pa da ih izucavamo kako sam preumljio srbe ukinuv visoksolsko obrazovanje sa cacijima koji bi da ...

Poslednja izmena:
vama ex-sns-ovcima, sada novopokretasima cemo mi da obezbedimo besplatan smestaj, a hranu cete da odradjujete neki ljustenjem krompira, a ostali prema kvalifikacijama

kako vas bre nije vise sramota da ucenjujete poslom ljude, a neke cak i zdravljem, zivotom? NELJUDI, ZVERI, VUCI, VUCEVICI, VUCICI, VUCICEVICI

Back