Studentkinja Medicinskog fakulteta u Nišu

Studentkinja medicine Marija Stanković koja je bila u Pionirskom parku vratila se u Niš pošto je nastava na Medicinskom fakuletu u Nišu zvanično počela 15-stog aprila. Imala je praktičnu nastavu u Klinici za infektivne bolesti, a ispred klinike su se okupili blokaderi koji su urlali i vrištali. Marija kaže da je samo urlanje nije potreslo jer je svakakve užase preživljavala u Pionirskom parku, naročito tokom protesta 15-stog marta, već ju je zapanjilo to što se tako ponašaju studenti medicine ispred zgrade u kojoj su teško bolesni pacijenti.

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/s...a-medicinskom-fakultetu-u-nisu-pocela/gj3l18s

https://www.tanjug.rs/video-gallery...ideo-uid=dfca325f-ee5d-4f17-a30e-11f0e5c7c451

Ona je rekla i da je iz njene fakultetske grupe koja ima 26 studenata, osmoro studenata je bilo protiv nastave, osmoro na vežbama, a desetak studenata joj se javilo i izrazilo strah, ali su rekli da planiraju da se u utorak nakon Uskrsa vrate na nastavu.
"Čula sam se čak i sa studentima koji se predstavljaju kao studenti u blokadi, među kolegama koji su mi se javili ima i onih koji su mi rekli da žele da krenu sa nastavom, da ne žele da izgube godinu, ali da se plaše targetiranja i osude kroz koju sam prošla ja", istakla je Stanković.

Kaže da ona pokušava da ih ohrabri.

"Razumem ih u potpunosti, s obzirom na to da u utorak kada sam se pojavila na prvoj vežbi iz infektivnih bolesti, odnosno na Klinici za infektivne bolesti, mene je sačekala grupa studenata koji su zviždali, skakali, skandirali, vikali mi što krećem na nastavu, što je bilo zaista jezivo. Jezivo je to da oni kao studenti medicine dolaze ispred klinike koja ima intenzivnu negu gde se nalaze životno ugroženi pacijenti", rekla je Stanković.

Istakla je da bi volela da veruje da ih je na to neko naterao, jer je u suprotnom, kako kaže, strašno ako oni studiraju medicinu, a svoj postupak smatraju ispravnim.

Fake news propaganda
:hahaha:

A što?
Kada smo mi 90tih imali onaj protest, bilo je kolega koji su sve vreme išli na nastavu, p nisu videli od protesta, a bilo je nas koji smo svaki dan i po kiši i po snegu išli. Ja sam razumela one koji žele, jer imaju interes. To što ja navijam za jedne ne znači da treba da ismejavam one koji žele da rade, ljudi koji vam je da napadate nekog ko samo želi da završi školsku godinu ?? Jel imamo razumevanja za vas koji niste u štrajku već radite? Koliko ovde ima onih koji podržavaju studente u blokadi a sami nisu u blokadi na svom radnom mestu? Pa šta, ne mogu da ne rade jer moraju od nečega da žive. Meni nije jasno kako smo sad došli do toga da osuđujemo ljude koji ne žele da se bave politikom i žele da završe svoje studije koje su platili ? Hej, mislim. SVI moraju da misle kao mi? Zar to nije JEDNOUMLJE?
Brate radi ko ti brani.

Cuj od cega ces da zivis, pa sama si dobrovoljno donirala svoju platu drzavi... ako nemate druge izvore prihoda onda ste tek skroz smotani
a platne prihode obezbedjuje vucic, penzije takodje, lebac takodje, a o mesu, vodovodu i struji da ne govorim, jel tako?

bez njega cemo biti u neizvesnosti i vozicemo se taljigama koje ce vuci magarci. a sa njim cemo letecim automobilima u sretnu i izvesnu buducnost.

amigo, jedino sto je izvesno to je smrt. sve ostalo je prolazno, a sa njim na celu idemo krupnim guliverovim koracima u nistavilo.

nekad nije lose da jedna umna glava odlucuje o sudbini drzave koristeci se savetima najumnijih.

najgore je kad imas sociopatu koji nikog ne slusa.

Loše je uvek, ma koliko ta glava bila umna. Istorija je to dokazala.

Jer tolika moć kvari. Moć je droga, opojnija od najjače sintetičke droge.

Zato i u svakom modernom Ustavu, pa i u Ustavu Srbije, stoji da je narod nosilac suvereniteta, i to preko (obrati paznju na redosled):
- referendumom, narodnom inicijativom i preko slobodno izabranih predstavnika.

1000023981.jpg

Loše je uvek, ma koliko ta glava bila umna. Istorija je to dokazala.

Jer tolika moć kvari. Moć je droga, opojnija od najjače sintetičke droge.

Zato i u svakom modernom Ustavu, pa i u Ustavu Srbije, stoji da je narod nosilac suvereniteta, i to preko (obrati paznju na redosled):
- referendumom, narodnom inicijativom i preko slobodno izabranih predstavnika.

Pogledajte prilog 1717492
svaka drzava na planeti a pogotovo ona koja je jaka u korenu je fasisticka jer vaspostavlja pravo doktrine: prvo ja i moj narod, pa onda svi ostali. tako lepo pise i u nasem ustavu da je srbija drzava srpskog naroda..... i svih ostalih koji u njoj zive.

to sto se neko sprda sa ustavom drzave govori kom delu mraka takav pripada i ne razume principe zdravlja i blagostanja spram metodologije prisile i ucene.

Koja im je onda uloga tu i kakve veze imaju sa medicinom?

Izgleda da će uloga blokadera (studenata, srednjoškolaca, profesora) u narednom periodu biti da ometaju nastavu i zastrašuju one koji pohađaju nastavu novim ili istim metodama koje su do sad primenjivali, a to su urlanje ispred zgrada, mobing, zlostavljanje i proganjanje neistomišljenika na društvenim mrežama.

Fake news propaganda
:hahaha:

U člancima je prepričano ono što je ta studentkinja rekla u snimku agencije Tanjug. Jedino ako je snimak delo veštačke inteligencije...:kafa:

Zanimljivo koliko su skučeni totalitarni umovi usplahireni zbog onog što je devojka rekla, pa svoju usplahirenost manifestuju lajkovanjem stupidnog posta u kojem se tvrdi da je sve laž.

Nije stvar u tome što oni stvarno veruju da je sve laž, već je stvar u tome što bi oni nekako ućutkali neistomišljenike, pa makar ih strpali u konc logore, samo da ne progovaraju. Dakle, oni su svesni da studenti koji žele da studiraju postoje, ali im ne smetaju dok poslušno ćute i ne kvare bajku da većina studenata spada u blokaderske revolucionare kojima je dozvoljeno ne samo da pričaju, nego i da širom razjape usta, raspisuju poternice za novinarima i napregnu pljuvačne žlezde u pljuvanju “ćacija”. A ostali treba da poslušno ćute, te im se zamera i ovakvo prepričavanje šta se desilo po povratku na nastavu. Ovoliki stepen licemerja je zaista gadljiv.

Jeste vi naprednjaci čuli da je umro Brus Li , Rokfeler , Gagarin , nažalost Džobs , i mnogi drugi, kad izvuku kartu za onaj svet.
Tito je mislio da će živeti večno , ali mu niko nije smeo reći da svaki čovek ima nekad kraj .
Ipak su navedeni upamćeni kao legende u svojim oblastima u istoriji.I takvih je mnogo i svi su zapamćeni u sećanjima .
Zapamćeni u sećanjima...
O, sunce ti garavo...

Meni nije jasno zašto neko ima nešto protiv studenata 3.0 koji žele da nastave sa nastavom? Jbt ljudi primaju porodične penzije, imaju dom, stipendiju, politika im nije bitna, ne možemo sve samo gledati očima nas koji smo zadojeni politikom. Osim toga, veliki broj bi bio u nastavi i protestovali bi takođe, nisu svi koji su protiv Vučića i za blokadu nastave. Nije crno belo.
Mada, na ovom forumu je sve ili crno ili belo.

Jutros sam slušala studente na Novoj S kako narod nije dovoljno uz njih kako moraju svi da polažu žrtvu i slično, ne mogu sve studenti da rade za druge . Sve ok, ali kao sto sam rekla već par puta sta imaju od mene koja radim u privatnoj firmi sa stranim klijentima ? Šta će iko da dobije od toga što neću otići na posao. Isto tako i za studente koji žele da se vrate na nastavu, razumem ih. Sve košta. I nastavnici su većinski počeli da rade , niko ne jede vazduh. Studenti imaju dovoljno donacija da idu na proteste i da im ne fali ji hrane ni nista, ja kad kad ne bih isla na posao, bila bih na birou sledeći mesec, kao i većina ljudi

Ovo je brutalna neistina. I sami blokaderi i oni koji ih podržavaju imaju problem sa priznanjem da postoji ijedan jedini student koji se protivi metodama blokadera i želi povratak na nastavu. Ako i postoji, on se etiketira sa pogrdnom rečju "ćaci". Onima koji se izjasne protiv blokada, pa makar i na društvenim mrežama, se preti. Još veća provala besa nastupa ako takav student javno istupi. Dakle, jedino blokaderi imaju pravo da javno nastupaju, a ostali nemaju. To je slično onome razmišljanju da pretučena žena ne sme javno da optuži nasilnika, već mora sa njim to da razjasni jer će inače dobiti još veće batine. Ne postoji mogućnost da neka organizovana grupa studenata javno istupi protiv blokada i za nastavak školovanja, a da ne bude etiketirana kao režimska "ćaci" grupacija i satanizovana u medijima kao što su N1, Nova, Danas.

Nerado moram da primetim.da sam primetila i sama tako nesto. Skoro.je na tik toku izasla zena koja je sve , samo na sns-ovac, priznajem je dobro , vraćala se sa posla prolazila kolima pored blokadera i lik.joj se baci na auto i opisuje joj decu. Vrlo brzo je tak klip postao aktuelan, salva uvreda na njen račun, nazivaju je botom, cacijem, raznim pogrfnim imenima , zena plakala 4 dana , jer od početka podržava studente i blokade i nije očekivala takav nastup, ali internet je čudo. Verujem da većina studenata ima čiste i dobre namere , ali već dolazimo polako i da određenog raslojavanja i medju njima, pa tako postoje i oni koji na svaki način nekoga pokušavaju da etiketiraju ili prosto na bilo koji način uvrede nekoga ko ne učestvuje na protestima. Dodatno mi se nisu svideli spiskovi sta sve treba studentima ( i sama sam donirala novac ), pa onda procitam spisak:smoking, cips, kafa, čokolade. Pa, ja bih stvari sa tog spiska radije predala.Zvecanskoj i deci koja stvarno nemaju. Ne znam, odlučila sam ipak na kraju da gledam sa strane kako.ce da se sve odvija

Nerado moram da primetim.da sam primetila i sama tako nesto. Skoro.je na tik toku izasla zena koja je sve , samo na sns-ovac, priznajem je dobro , vraćala se sa posla prolazila kolima pored blokadera i lik.joj se baci na auto i opisuje joj decu. Vrlo brzo je tak klip postao aktuelan, salva uvreda na njen račun, nazivaju je botom, cacijem, raznim pogrfnim imenima , zena plakala 4 dana , jer od početka podržava studente i blokade i nije očekivala takav nastup, ali internet je čudo. Verujem da većina studenata ima čiste i dobre namere , ali već dolazimo polako i da određenog raslojavanja i medju njima, pa tako postoje i oni koji na svaki način nekoga pokušavaju da etiketiraju ili prosto na bilo koji način uvrede nekoga ko ne učestvuje na protestima. Dodatno mi se nisu svideli spiskovi sta sve treba studentima ( i sama sam donirala novac ), pa onda procitam spisak:smoking, cips, kafa, čokolade. Pa, ja bih stvari sa tog spiska radije predala.Zvecanskoj i deci koja stvarno nemaju. Ne znam, odlučila sam ipak na kraju da gledam sa strane kako.ce da se sve odvija

#nijesedesilo

WhatsApp Image 2025-04-12 at 7.16.36 PM.jpeg

Prisutnima na svenarodnom skupu "Ne damo Srbiju" obratila se i Marija Stanković, studentkinja četvrte godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu, sa prosekom 9,0.
jedna od mogucih varijanti u buducnosti...profesor, doktor ,magistar, ministar Marija Stankovic, sa prosekom 9.99...specijalni gost na tribini ,, Pozitivni uticaj osiromasenog uranijuma na srpski narod, tokom humanitarnog NATO bombardovanja srpskog naroda"...

Mora i to da izadje na povrsinu.

Nije da sam stroga prema nekome dok sama skupljam kajmak.
Kada su poceli strajkovi u nizim razredima osnovnih skola kazala sam NE. Cena je previsoka.
Kada su studenti poceli da strajkuju pitala sam se zasto se ne strajkuje svako vece, zasto ne protesti uvece i vikendom pa na smenu ispred institucija?

Sada, nakon sto su studenti de facto godinu izgubili, sebe targetirali, ispali iz svake konkurencije na medjunarodnom nivou (ko se takmici), kuda sada?

Ne mozemo uvek da dovedemo do negde, a onda da se popismanimo.
Sta ce biti sa studentima blokaderima? Koliko ce oni osvete primiti?
Na mozemo da ostavimo na cedilu sopstveni narod.
Ili nije trebalo da ulazimo u celu pricu.

'96 smo se popismanili, '00 smo se popismanili...i sta smo postigli? Trenutni, maleni uspeh na nivou pat pozicije.
I to zavaravanje nas je dovelo gde jesmo.
To sam pitao na pičetku: šta je plan? Oni zahtevi su biki totalno bez veze, nešto što je izmišljeni pivod, nevidljivi organizatori, betmeni i spajdermeni. I sad dobijamo autonegaciju svega što su radili. Pikušavaju da smisle izlaz u nekom političkom angažovanju, a to značu razlaz jwr bi svi da su glavni, a godina izgubljena za sve. Na kraju ni njih stotinak neće jedni druge podržati.

I onda vas realnost demantuje jer ti isti studenti okupe hiljade ljudi da blokiraju RTS. Tada kreću ovakvi članci po tabloidima, da ne pominjem retoriku nekih TV. Ti isti studenti su podstakli formiranje zborova po svim gradovima Srbije. I da ništa drugo ne urade, dovoljno du uradili na podizanju svesti naroda u kakvoj državi živimo i ko su nam vladari. Što se tiče navedene, ja među studentima bkokaderima nisam čula da iko od njih pripada nekoj političkoj stranci, dok svi studenti koji žele da uče i javno gostuju po TV su obavezno članovi i aktivisti SNS-a . Ako mi postavite članak o nekoj najobičnijoj studentkinji bez političkog angažmana, koja želi da uči, podržaću naravno i želju takve dece.

I onda vas realnost demantuje jer ti isti studenti okupe hiljade ljudi da blokiraju RTS. Tada kreću ovakvi članci po tabloidima, da ne pominjem retoriku nekih TV. Ti isti studenti su podstakli formiranje zborova po svim gradovima Srbije. I da ništa drugo ne urade, dovoljno du uradili na podizanju svesti naroda u kakvoj državi živimo i ko su nam vladari. Što se tiče navedene, ja među studentima bkokaderima nisam čula da iko od njih pripada nekoj političkoj stranci, dok svi studenti koji žele da uče i javno gostuju po TV su obavezno članovi i aktivisti SNS-a . Ako mi postavite članak o nekoj najobičnijoj studentkinji bez političkog angažmana, koja želi da uči, podržaću naravno i želju takve dece.
Spusti se na zemlju. Ne radi se više ni o kakvim hiljadama. Drugo, itekako pripadaju strankama i pokretima, ali to je sad toliko nevidljivo da je opasno to pominjati.

Back