Studentkinja Medicinskog fakulteta u Nišu

Ja sam još nerazumna očito :mrgreen:
Uciteljica zesca blokaderka od profesorke :mrgreen:
1745227640758.png

Teško dušo, ja se ne prodajem za malo para niti za funkciju, nisam pobegla iz svog sela, nit sam zajahala Beograd ;) Jer ovo što se dešava je nešto na šta sam ukazivala godinama, zamisli da sad promenim mišljenje i pustim da vladaju nepismeni kupci diploma :mrgreen:

Нисам мислио да ћеш променити мишљење него начин борбе. Ово што се ради није ни окрзнуло власт, блокаде постају као онај култни бенд поп вил ит итселф илити принудна управа и све што иде уз то. Кеш казне да не помињем. Тако да, размисли. :heart:

Poslednja izmena:
Ни сам мислио да ћеш променити мишљење него начин борбе. Ово што се ради није ни окрзнуло власт, блокаде постају као онај култни бенд поп вил ит итселф илити принудна управа и све што иде уз то. Кеш казне да не помињем. Тако да, размисли. :heart:
Sve vise stvari ide u prilog teoriji da je blokade u stvari podstakla drzava kako bi ostvarila svoje ciljeve

Meni je žao tebe što ne veruješ svojim očima već ovakvoj propagandi, nalik postavljenoj temi :(
Ženska glavo, kakva te crna propaganda snašla. Juče otišli kući za vaskrs, a doveli blokadere iz Novog Pazara sa sve zastavama ABiH. Šta treba normalan čovek da zaključi? Ne treba nikakav komentar. Već se na tviteru pojavljuju objave blokadera koji napuštaju jer uamisli nema više para. Razmišljam da linse radi od početka o profesionalnim i uvežbanima blokaderima za kojima su drugi pošli kao ovce.

Не бих баш толико далеко ишао али власт има гомилу начина да сачува себе. Побуна ипак има мањи маневарски простор.
Hteli su odavno da ukinu tu autonomiju univerziteta i ovo iskoristili ili mozda cak osmislili kao priliku. Plus privatizacija, ukidanje N1, prevaspitavanja RTS-a...

Hteli su odavno da ukinu tu autonomiju univerziteta i ovo iskoristili ili mozda cak osmislili kao priliku. Plus privatizacija, ukidanje N1, prevaspitavanja RTS-a...

Шетње, протести, педалање, гађање јајима, камењем, викање, духовите и мање духовите пароле имају моралну сатисфакцију. Реално, ја да сам власт седео бих и црквао од смеха уз кафу и колаче.

Ženska glavo, kakva te crna propaganda snašla. Juče otišli kući za vaskrs, a doveli blokadere iz Novog Pazara sa sve zastavama ABiH. Šta treba normalan čovek da zaključi? Ne treba nikakav komentar. Već se na tviteru pojavljuju objave blokadera koji napuštaju jer uamisli nema više para. Razmišljam da linse radi od početka o profesionalnim i uvežbanima blokaderima za kojima su drugi pošli kao ovce.
Prvo, niko nikog nije doveo, već su se ljudi iz NP organizovali da zamene ljude u protestu zbog praznika. Tebe dobro delo da udari posred čela ti ne bi umeo da prepoznaš nameru :mrgreen:

I onda vas realnost demantuje jer ti isti studenti okupe hiljade ljudi da blokiraju RTS. Tada kreću ovakvi članci po tabloidima, da ne pominjem retoriku nekih TV. Ti isti studenti su podstakli formiranje zborova po svim gradovima Srbije. I da ništa drugo ne urade, dovoljno du uradili na podizanju svesti naroda u kakvoj državi živimo i ko su nam vladari. Što se tiče navedene, ja među studentima bkokaderima nisam čula da iko od njih pripada nekoj političkoj stranci, dok svi studenti koji žele da uče i javno gostuju po TV su obavezno članovi i aktivisti SNS-a . Ako mi postavite članak o nekoj najobičnijoj studentkinji bez političkog angažmana, koja želi da uči, podržaću naravno i želju takve dece.

Pa, bilo je Mila Pajic je prva počela sa blokadama i njene kolege.

I onda se nadjes u medjusvetu, ne voliš vlast , ali tu se više ne svidja ni da pešacis do kuce, da ne idu tramvaji kad vodis dete kod lekara , da doniras pare za neke više ciljeve , a studenti kupuju cips i koka kolu.. bolje je na kraju stajati sa strane.

I onda se nadjes u medjusvetu, ne voliš vlast , ali tu se više ne svidja ni da pešacis do kuce, da ne idu tramvaji kad vodis dete kod lekara , da doniras pare za neke više ciljeve , a studenti kupuju cips i koka kolu.. bolje je na kraju stajati sa strane.
Što se tiče donacija, ti spiskovi su bili mnogo smešni. Pomislila sam da se neko zeza. Kad su blokirali mostove u Novom Sadu, tražili su u 14h nešto kuvano da im se donese do 15h na most.
Smoki, čips, ulošci, voda... keks nikako jer imaju previše, meni je to šou.

Što se tiče donacija, ti spiskovi su bili mnogo smešni. Pomislila sam da se neko zeza. Kad su blokirali mostove u Novom Sadu, tražili su u 14h nešto kuvano da im se donese do 15h na most.

Takodje , doslovno sam se našla nekako u čudu. Znaci, ja odvojim svojih par dnevnica, ne kupim svojoj deci sta žele i sta im treba i posle gledam.i čitam sta kupuju i u fazonu sam: jbt ja tuđoj deci kupujem slatkiše i sokove, misleći sve vreme.da se taj donirani novac koristi za nesto pametno , za prevoz , za advokate koji bi trebalo da brane uhapšene studente za bilo sta., a ne za gricka i jafu. I evo 5 meseci proslo i nista. Bezveze samo postaje iritantno to guzvanje po gradu . Isto važi i za kontramitinge i za cacilend i za sns . Bas postaje napor.

kad stigne nalog iz centrale, svim ustanovama, koliko da dovedu poslusnika, na sveopsti svenarodni skup u Beogradu...a zamisli, direktori, sve sami clanovi SNS ili SPS...sve spontano, placeno iz budzeta...daleko smo dogurali

Što se tiče navedene, ja među studentima bkokaderima nisam čula da iko od njih pripada nekoj političkoj stranci, dok svi studenti koji žele da uče i javno gostuju po TV su obavezno članovi i aktivisti SNS-a . Ako mi postavite članak o nekoj najobičnijoj studentkinji bez političkog angažmana, koja želi da uči, podržaću naravno i želju takve dece.

Lažeš da su svi studenti koji javno istupaju u ime studenata iz Pionirskog parka članovi političke stranke. Student FPN Luka Lalošević je u emisijama često gostovao i objašnjavao stavove te grupe studenata. On nije član nijedne stranke, a njegovo ime se dovodi jedino u vezu sa nekim protestima povezanim sa pravima studenata. Neki lik je na youtube postavio video posvećen baš Luki Laloševiću. Čeprkao je, čeprkao i ništa kompromitujuće nije mogao iščeprkati. Jedino što se može iskopati o tim studentima iz Pionirskog parka je da svi imaju visok prosek.

Što se tiče ove devojke sa niškog Medicinskog, ona je govorila na mitingu jer je verovatno ideja bila da ti studenti nešto kažu, ali opet nema dokaza da je član stranke.

Što se Miloša Pavlovića tiče, on je sve do prelaska u Pionirski park živeo u studentskom domu. Eto toliko se ovajdio od politike. Lično mislim da su pre njega iskoristili samo zato što ima visok prosek na medicini, nego što je on iz uverenja poleteo u taj novi pokret, stranku ili šta li je već.

Svo troje imaju visok prosek, Marija i Luka su studenti završnih godina i to im je sasvim dovoljna motivacija da se bore za svoje školovanje.

Šta je motivacija druge strane nije baš sasvim jasno.

Što se plenumaša tiče ili onog najfanatičnijeg dela blokadera, pa to je najčešće ili podmladak političkih stranaka ili oni čije su tatice bile deo bivšeg režima i debelo su se ovajdili od bavljenja politikom, dok su većina ostalih blokadera korisne budale, likovi koji žele da se zezaju na protestima i slikaju za instagram, loši studenti kojima ova pauza odgovara itd. Ne negiram brojnost te populacije, samo tvrdim da nema potrebe da se idealizuje. Oni su u međuvremenu izgradili sopstvenu subkulturu i sve koji im se zamere, makar na najmanji način, vide kao smrtne neprijatelje što nikako nije normalno jer čovek u životu mora da razgovara i sa onima s kojima se ne slaže u svemu. Toj radikalizaciji je svakako doprinelo i to nekritičko i neprestano tapšanje po ramenima.

Poslednja izmena:
kad stigne nalog iz centrale, svim ustanovama, koliko da dovedu poslusnika, na sveopsti svenarodni skup u Beogradu...a zamisli, direktori, sve sami clanovi SNS ili SPS...sve spontano, placeno iz budzeta...daleko smo dogurali

Pa, nista nije spontano . Ne može 20 ljudi spontano da ode u kafanu , a da se ne posvadjaju, a ne da se neki skup organizuje spontano. Ni sns, ni studentski . Sve neko organizuje i sve neko placa , ni 5. Oktobar se nije tek tako desio, samo su ljudi godinama kasnije priznali ko ih je i koliko plaćao da povedu masu..i meni je to ok , ali je poenta da se ništa ne dešava i da je od hapšenja onih studenata bliskih Stavu sve postalo mutno i pomalo mučno. Priče i pričice čujem od ljudi u gradu, mnogo je raznih organizacija na sve strane umesano i samo mislim da nama kao građanima nista ne znaci da jednu stoku zamenimo za drugu stoku. A nikakav plan izgleda ne postoji.

Lažeš da su svi studenti koji javno istupaju u ime studenata iz Pionirskog parka članovi političke stranke. Student FPN Luka Lalošević je u emisijama često gostovao i objašnjavao stavove te grupe studenata. On nije član nijedne stranke, a njegovo ime se dovodi jedino u vezu sa nekim protestima povezanim sa pravima studenata. Neki lik je na youtube postavio video posvećen baš Luki Laloševiću. Čeprkao je, čeprkao i ništa kompromitujuće nije mogao iščeprkati. Jedino što se može iskopati o tim studentima iz Pionirskog parka je da svi imaju visok prosek.

Što se tiče ove devojke sa niškog Medicinskog, ona je govorila na mitingu jer je verovatno ideja bila da ti studenti nešto kažu, ali opet nema dokaza da je član stranke.

Što se Miloša Pavlovića tiče, on je sve do prelaska u Pionirski park živeo u studentskom domu. Eto toliko se ovajdio od politike. Lično mislim da su pre njega iskoristili samo zato što ima visok prosek na medicini, nego što je on iz interesa poleteo u taj novi pokret, stranku ili šta li je već.

Što se plenumaša tiče ili onog najfanatičnijeg dela blokadera pa to je najčešće ili podmladak političkih stranaka ili oni čije su tatice bile deo bivšeg režima i debelo su se ovajdili od bavljenja politikom, dok su većina ostalih blokadera korisne budale, likovi koji žele da se zezaju na protestima i slikaju za instagram, loši studenti kojima ova pauza odgovara itd. Ne negiram brojnost te populacije, samo tvrdim da nema potrebe da se idealizuje. Oni su u međuvremenu izgradili sopstvenu subkulturu i sve koji im se zamere, makar na najmanji način, vide kao smrtne neprijatelje što nikako nije normalno jer čovek u životu mora da razgovara i sa onima s kojima se ne slaže u svemu. Tome je svakako doprinelo i to nekritičko i neprestano tapšanje po ramenima.
Ideologija koja sve neistomišljenike naziva teroristima i nacistima mi sada objašnjava kako studenti blokaderi ne umeju da iznesu kritičko mišljenje? Koja zamena teza, odlično promenjeno učenje o psihološkim manipulacijama u politici. Inače, u pionirskom parku je potvrđeno da su i ti dobro studenti ono koji studiraju na privatnim fakultetima , koji inače i nisu u blokadama. Problem simpatizera vlasti je taj što nikako da shvate da je ovo vreme ubrzanog protoka svih informacija i da se malo toga može sakriti ili slagati. Razumem ja zašto i dalje pokušavaju putem raznih medija da plasiraju ovakve vesti ali oni ne shvataju da je vreme bespogovornog verovanja u takve vesti prošlo. Jer ništa novo ne iznosite od početka prostesta osim floskula, zavedeni studenti, zezanje da bi se slikali za internet, šačica neradnih studenta i slično. Era tehnologije vam je oduzela moćno propagandno oružje laži i mainupalicije, ostaju vam samo ovakvi pokušaji koji hoće proći kod jednog manjeg broja ljudi sa smanjenom mogućnošću razlikovanja laži i istine a i bez želje da se takve vesti provere.

Veruj mi da jeste glupo mi zbog žene da delim klip. Mislim, suštinski mi je svejedno da li neko veruje ili ne veruje da i sa te strane ima spinovanja, meni je bilo dovoljno da donesem zaključak da ni sa jedne strane nije sve čisto.

Ako je ona podelila klip na drustvenim mrezama, zasto bi tebi bilo glupo da podelis to kao dokaz onoga o cemu pricas?

Naravno da neces, jer kao sto rekoh: #nijesedesilo

Ovde ima članova koji zaista misle da su studenti neka mitska bića, testrali, šta već. To mi je tragikomično.

Ovde ima članova koji zaista misle da su studenti neka mitska bića, testrali, šta već. To mi je tragikomično.
Tragikomično je što neki nisu plaćeni da zastupaju svoje mišljenje, tako da nemaju novac poreskih obveznika da bi sebi kupili hranu? Po toj logici, sasvim je ok plaćati iz budžeta bahaćenja "elite" a to već nije tragikomično već je jako tragično jer ide uz blagoslov tih istih od kojih kradu.

Back