Stručnjak za NDH: U Jasenovcu nije stradalo 700.000

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne slažem se sa mnogim stvarima koje Šarić tvrdi, ali ovde je izrekao mnogo tačnih.

Jedna od njih, međutim, nije da je zbog knjige on završio u zatvoru. On je proveo 13 meseci u zatvoru zbog javnog govora koji je održao, na kome je tvrdio da je Hitler štitio Jevreje Evrope, da su gasne komore bajka i da nije bilo nijednog koncentracionog logora; u Austriji je zabranjeno negirati holokaust. U njegovoj rodnoj zemlji, isto kao i kod nas, nije.

,...
Ne znam kako mozes da hrvatskog istoricara koji je proveo u zatvoru 13 meseci jer je tvrdio kako si sam napisao "da je Hitler štitio Jevreje Evrope, da su gasne komore bajka i da nije bilo nijednog koncentracionog logora" da uzimas kao merodavnu i osobu sa autoritetom po pitanju broja zrtava u Jasenovcu?
Isto tako ne razumem ova prebrojavanja i kopanja po grobovima ubijenih ljudi u Jasenovcu posle 75 godina .Ne mogu sada da trazim ali mislim da sma na Istoriji videla dokument vlade FNRJ jos cetrdeset i neke godine gde pise da je u Jasenovcu prema dokumentaciji stradalo oko 700.000 ljudi..Kada je taj dokument sa tom cifrom odobrio sam Tito i to u ono vreme, iz cega se moze zakljuciti da se nije mogao sakriti broj zrtava i da se htelo, onda je za svakog gradjanina to dovoljno....pa i da je manje u Jasenovcu se desio genocid i ne znam zasto neko zeli da umanji znacaj Jasenovackog genocida kroz smanjenje broja ubijenih ljudi..Pri tom stalno se prica o logoru Jasenovac, a sta je sa brojem zrtava u ostalim logorima i jamama po ondasnjoj NDH

Poslednja izmena:
7.jpg

11.jpg

35.jpg

Treba još?

Ja ne osporavam nalaze na osnovu kojih se došlo do te cifre, zato što oni ne postoje. Doslovno, njih nema. Radi se o odokativnoj proceni; uzmeš procenu od preko 1,7 miliona stradalih Jugoslovena (što znamo da nesumnjivo nije tačno i niko više ne spori da su žrtve Jugoslavije iz Drugog svetskog rata bile dosta preuveličane) i onda popunjavaš rupice odokativno, počinjući od 305.000 u borbama poginulih partizana kao prvi i jedini relativno sigurni podatak. I tako proceniš da bi moglo biti da je u Jasenovcu stradalo 700.000. Kako početak svih tih procena polazi od brojke od 1.706.000 navodnos veukupnih jugoslovenskih žrtava, a koja je neosnovana, svaka analiza koja je nastala izvođenjem iz toga nužno je pogrešna.

Pa table uopšte nisu tu ni postojale za vreme Titovog života. One su bile podignute su relativno nedavno.

Uzgred, ne znam da li znaš šta piše tačno na tablama?

06d2f4b812c24d50f3a0b68d286c30f6_L.jpg

*500.000 Srba
*127.000 antifašista
*40.000 Roma
*33.000 Jevreja

Ovo antifašista označava pripadnike drugih jugoslovenskih narodnosti, u prvom redu Hrvata.

Zato što je populistički.
Poenta je da se nikada nece moci utvrditi tacan broj zrtava u Jasenovac, kao sto se nije utvrdio tacan broj u zlocinackom poduhvatu Oluja i da je zalosno da se jasenovacke zrtve koriste u dnevno politicke svrhe a i prepucavanja na ovoj temi

Ne znam kako mozes da hrvatskog istoricara koji je proveo u zatvoru 13 meseci jer je tvrdio kako si sam napisao "da je Hitler štitio Jevreje Evrope, da su gasne komore bajka i da nije bilo nijednog koncentracionog logora" da uzimas kao merodavnu i osobu sa autoritetom po pitanju broja zrtava u Jasenovcu?
Isto tako ne razumem ova prebrojavanja i kopanja po grobovima ubijenih ljudi u Jasenovcu posle 75 godina .Ne mogu sada da trazim ali mislim da sma na Istoriji videla dokument vlade FNRJ jos cetrdeset i neke godine gde pise da je u Jasenovcu prema dokumentaciji stradalo oko 700.000 ljudi..Kada je taj dokument sa tom cifrom odobrio sam Tito i to u ono vreme, iz cega se moze zakljuciti da se nije mogao sakriti broj zrtava i da se htelo, onda je za svakog gradjanina to dovoljno....pa i da je manje u Jasenovcu se desio genocid i ne znam zasto neko zeli da umanji znacaj Jasenovackog genocida kroz smanjenje broja ubijenih ljudi..Pri tom stalno se prica o logoru Jasenovac, a sta je sa brojem zrtava u ostalim logorima i jamama po ondasnjoj NDH

Nina ovo sta sad ti pitas je ovde napisano vise puta. Nije posteno da one koje zanima tacna brojka trpas u ovaj kos - i ne znam zasto neko zeli da umanji znacaj Jasenovackog genocida kroz smanjenje broja ubijenih ljudi Inzistiranje na tacnom broju ne znaci umanjavanje genocida.

Prica se o Jasenovcu jer se tvrdi da je samo tamo ubijeno 700 000 ljudi sto nikakvom logikom, ni demografskom ni ikojom drugom nije moguce.

Ne treba, jasno je sta se sve radilo u Jasenovcu i ostalim logorima ali slike nisu dokaz niti se moze na bazi slika prebrojati da li je ubijeno 120.000, 700.000 ili milion ljudi kako su neki pisali

Tacno tako. Zasto je onda problem da se recimo malo vidi na osnovu cega je Zivanovic poceo tvrditi o brojci od 700 000 ako se zna kakve je rezultate imao 1964.g...

Nina ovo sta sad ti pitas je ovde napisano vise puta. Nije posteno da one koje zanima tacna brojka trpas u ovaj kos - i ne znam zasto neko zeli da umanji znacaj Jasenovackog genocida kroz smanjenje broja ubijenih ljudi Inzistiranje na tacnom broju ne znaci umanjavanje genocida.

Prica se o Jasenovcu jer se tvrdi da je samo tamo ubijeno 700 000 ljudi sto nikakvom logikom, ni demografskom ni ikojom drugom nije moguce.

O kome je pisano ? O Saricu ?
I znam o cemu se pise tako da nema potrebe da mi ti sada objasnjavas, iz razloga sto imam prvo na svoje misljenje koje nikoga ne vredja
a ti ,ako imas argumentovan i istorijski potvrdjen dokument o tacnom broju zrtava postavi ga ovde ali nemoj pisati o logici da broj od 700.000 nije moguc

Генерал мајор Ернст Фик у извештају СС бригаде од 16 марта 1944 године врховном комаданту СС-а Химлеру писао је:

,,Хрватска партијска група усташе је католичка, недисциплинована, рђаво војно обучена, за борбу делом непоуздана и при том позната што је 600.000-700.000 верских и политички другачије настројених заклала по балканским методама. Они себе означују као хрватски СС.

Tacno tako. Zasto je onda problem da se recimo malo vidi na osnovu cega je Zivanovic poceo tvrditi o brojci od 700 000 ako se zna kakve je rezultate imao 1964.g...

Из немачких архива главног штаба Вермахта, који је био у Загребу, постоји извештај из краја 1944. у коме се говори да је у Јасеновцу убијено 860.000 људи, који су припадали народима, дакле око 800.000 Срба.

O kome je pisano ? O Saricu ?
I znam o cemu se pise tako da nema potrebe da mi ti sada objasnjavas, iz razloga sto imam prvo na svoje misljenje koje nikoga ne vredja
a ti ,ako imas argumentovan i istorijski potvrdjen dokument o tacnom broju zrtava postavi ga ovde ali nemoj pisati o logici da broj od 700.000 nije moguc

Pitanja koja si postavila Slavenu su brat bratu nekoliko desetaka puta napisana. I o Titu i o dokumentima.

I ovo sta meni pises je nekoliko desetaka puta napisano.

I ovo sto pisem o Zivanovicu. Kada saznas ako ne znas, a i to je nekoliko puta ovde napisano, koje rezultate je imao, onda bi ti trebalo biti jasno da je prilicno sumnjivo kako je dosao do 700 000.

Ipak se cini da slabo pratis ovu temu jer je puno puta izneseno sta od mene sta od drugih, zasto broj od 700 000 u Jasenovcu nije moguc.

Da to je pravo pitanje. Odgovor je..politika je *****.

Ni Hrvati kao narod nisu hteli u Jugoslaviju sa Srbima ma kakva im bila sudbina. Prosto je cudo da je toliko i pozivela

Kakvo licemerstvo. Dok je trebao srpski seljak da gine i da vas oslobađa u Austro-Ugarske, tada je živela ideja jugoslAvenizma. Odmah nakon toga, već krenuli da traže sopstvenu državu. Licemerstvo neviđeno, pravo ustaško.

Ne treba, jasno je sta se sve radilo u Jasenovcu i ostalim logorima ali slike nisu dokaz niti se moze na bazi slika prebrojati da li je ubijeno 120.000, 700.000 ili milion ljudi kako su neki pisali

Slažem se da nisu dokaz, samo se ljudi zanesu pa ne znaju o čemu pišu.

Ovo je više kao opomena da shvate o čemu je tema zapravo

Brutalne jesu, ali red je nakon 95 strana podsetiti šta je tema.

Pitanja koja si postavila Slavenu su brat bratu nekoliko desetaka puta napisana. I o Titu i o dokumentima.

I ovo sta meni pises je nekoliko desetaka puta napisano.

I ovo sto pisem o Zivanovicu. Kada saznas ako ne znas, a i to je nekoliko puta ovde napisano, koje rezultate je imao, onda bi ti trebalo biti jasno da je prilicno sumnjivo kako je dosao do 700 000.

Ipak se cini da slabo pratis ovu temu jer je puno puta izneseno sta od mene sta od drugih, zasto broj od 700 000 u Jasenovcu nije moguc.

Ne samo da je broj od 700.000 moguć, već je moguć i znatno veći broj.

Из немачких архива главног штаба Вермахта, који је био у Загребу, постоји извештај из краја 1944. у коме се говори да је у Јасеновцу убијено 860.000 људи, који су припадали народима, дакле око 800.000 Срба.

Tako i ja mogu rec neku cifru za bilo sta na ovome svetu, no kako sam dosao do nje?

Imas li nesto kako su dosli do ovoga broja?

Mogu ja postaviti ovde neke druge dokumente gde neko nesto tvrdi, no na osnovi cega?

Kakvo licemerstvo. Dok je trebao srpski seljak da gine i da vas oslobađa u Austro-Ugarske, tada je živela ideja jugoslAvenizma. Odmah nakon toga, već krenuli da traže sopstvenu državu. Licemerstvo neviđeno, pravo ustaško.

Ко нам је крив кад смо будале. Неки се још нису отрезнили што је, мораш признати, застрашујуће.

Ne samo da je broj od 700.000 moguć, već je moguć i znatno veći broj.

Gde, samo u Jasenovcu?

Ako tako mislis, strasno si neozbiljan i svaka normalna rasprava sa tobom ovim nije moguce.

Zivanovic je pronasa manje od 500 leseva, a niko da objasni kako je on to na osnovu toga, dosao do 700 000....on samo kaze, ne i kako je dosao do tog broja

Tako i ja mogu rec neku cifru za bilo sta na ovome svetu, no kako sam dosao do nje?

Imas li nesto kako su dosli do ovoga broja?

Mogu ja postaviti ovde neke druge dokumente gde neko nesto tvrdi, no na osnovi cega?

Idi u arhiv pa traži taj izveštaj. Ja sam ga skinula sa sajta koji ne bi krivotvorio jer relevantni izvor može proveriti u arhivi Wermahta

Gde, samo u Jasenovcu?

Ako tako mislis, strasno si neozbiljan i svaka normalna rasprava sa tobom ovim nije moguce.

Zivanovic je pronasa manje od 500 leseva, a niko da objasni kako je on to na osnovu toga, dosao do 700 000....on samo kaze, ne i kako je dosao do tog broja

Potkozarje ti preko 10 godina nije svadbe i vojnika za služenje vojnog roka imalo. Je l' tebi potreban još neki dokaz? To je samo potkozarje, a gde su ostali predeli koji su obuhvatali tu ljigavu nacističku tvorevinu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back