strašno nizak pritisak

• Začetnik teme Začetnik teme miranda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
e tako i meni ovo za so i ako preskocim kafu desi se da me boli glava.
Inace, smanjila sam kafu, cini mi se ranije sam i po dve tri soljice dnevno znala da popijem, sad sam krenula mnogo vode da pijem pa sam smanjila kafu na 1 soljicu dnevno i nikakvih problema sa pospanoscu nemam :)
inace meni je samo to problem sa niskim pritiskom bio, pospanost i mnogo mi trebalo da se skoncentrisem, otkad sam krenula sa vecim unosom vode sve je ok. Btw.da napomenem da nisam malaksala, hronicno umorna, prilicno sam hiperaktivna i ne drzi me mesto. Retko kad stvarno sednem i nista ne radim, odmaram samo.

To za vodu je baš dobra navika. Više puta sam čula taj savet, ali nikad za nizak pritisak, nego za druge stvari (otečena stopala i celulit mi prvi padaju na pamet).
Ja, međutim, stalno zaboravljam :( Tačnije, retko sam žedna, a zaboravim da pijem "na silu" i tako steknem naviku.
Mislim da je neki preporučljiv unos 6 - 7 čaša dnevno. Ja ne verujem da popijem ni cele dve :(
Baš ti hvala za ovo. Motivisala si me na još jednu novogodišnju odluku. :)

Takođe imam nizak pritisak.
Međutim, kafa mi nikako ne prija. Guarana takođe. Štaviše, od njih sam blizu padanja u nesvest.
Nekada čak i 3u1 utiče tako na moj organizam.
Pospana često, zaista jesam.

Vodu nekako ne pijem često. Više volim neki sok.
Na nesreću, često baš koka-kolu.
Ali nekada, kada se nateram da pijem više vode, primetim da se malo stabilizujem.

Ja takodje imam nizak pritisak i on varira tokom dana - od tipa 70/40 do 100/60, kako kad.
Vecih smetnja pri fizickim naporima nemam, cak sta vise redovno se bavim rekreativno teretanom i trcanjem.
Jedine probleme gde imam to je koncentracija pri citanju - mada opet i to kako kad varira.

Ispijanje kafe je omiljena rabota osoba sa niskim pritiskom. Netacno je da kafa povisuje pritisak ali je dobra za koncentraciju, medjutim sve vise od 2-3 soljice je mnogo.
Obicno osobe sa niskim priotiskom su i teski ovisnici od kafe pa dodatno znaju da pogorsaju problem sa spavanjem koji je jedan od cestih simptoma niskog pritiska.
Mnogo je bolje popiti casu crnog vina. Sto se tice ispijanja tecnosti - opet na netu kruze informacije da povecan unos tecnosti ne povisuje krvni pritisak cak naprotiv suportno.
Fizicka aktivnost i rekreacija takodje dosta pomazu...

Da i ja imam tako ekstremnije i varirajuće vrednosti, ali uglavnom osećam veće padove kroz blaže glavobolje.
Nikad nisam primetila da imam problema sa koncentracijom, ali sam ozbiljan zavisnik o kafi.

E sad, na nekom ispitivanju sa sasvim 12. svrhom (ali u ozbiljnoj instituciji, od ozbiljnih lekara imunologa i internista) čula sam obrazloženje dato medicinskoj sestri zaprepašćenoj na tako nizak pritisak za moje godine. Obrazloženje je bilo da je to generacijski (zapamtila sam ga zato što je napravljeno neko poređenje tima "kakvi ste vi mladi, ko kokoši sa tim pritiskom"). Ne znam koliko je to smisleno, niti da li je uopšte tačno, ali mi se čini da smo i ovde svi nešto oko 30. (+/- koja godina).

Da i ja imam tako ekstremnije i varirajuće vrednosti, ali uglavnom osećam veće padove kroz blaže glavobolje.
Nikad nisam primetila da imam problema sa koncentracijom, ali sam ozbiljan zavisnik o kafi.

E sad, na nekom ispitivanju sa sasvim 12. svrhom (ali u ozbiljnoj instituciji, od ozbiljnih lekara imunologa i internista) čula sam obrazloženje dato medicinskoj sestri zaprepašćenoj na tako nizak pritisak za moje godine. Obrazloženje je bilo da je to generacijski (zapamtila sam ga zato što je napravljeno neko poređenje tima "kakvi ste vi mladi, ko kokoši sa tim pritiskom"). Ne znam koliko je to smisleno, niti da li je uopšte tačno, ali mi se čini da smo i ovde svi nešto oko 30. (+/- koja godina).

To se meni i desilo, slucajno me je medicinsaka sestra upitala kako funkcionisem sa tako niskim pritiskom 60/90 I tada sam prvi put, cudno, ipak imam godina, pogledala sta znači imati nizak pritisak i kakve probleme moze izazvati. Ujutro bez kave ne mogu progledati, i cesto ssam umorna, mada bez nekog vidljivog razloga. A i mnoge druge stvari sam pripisala tom problemu, ali citajuci sta ste napisali vidim nista od toga, to je neka druga sfera...

Ja imam stalno nizak pritisak,ali ne volim kafu.Meni takav pritisak prija,vjerovatno jer sam navikla,ali sam cesto(u zadnje vrijeme narocito) mrzovoljna.Mozda ima nekog uticaja a mozda je u pitanju nesto drugo(problemi itd.)I ja sam cula da ljudi sa niskim pritiskom duze zive.

Dokazano je da ljudi sa niskim pritiskom imaju dosta tegoba, mada ne kriticnih kao kod onih sa visokim krvnim pritiskom. Te tegobe su uglavnom hronican umor, neispavanost, malaksalost, mrzovolja.... Sta mislite utice li nizak pritisak na karakter, da li utice na nasu licnost i u kojoj mjeri?
Kako se boriti protiv simptoma koje izaziva nizak pritisak i kako poboljsati kvalitet zivota, te ima li uopste smisla kad se nekim manama prepisuje kao razlog nizak pritisak?

ja imam glavobolje i nekad osećam umrtvljenost kada mi padne pritisak... i jedino iz tog razloga pijem kafu, inače bih je odavno batalila... :)
ako ne popijem kafu u roku od sat vremena nakon buđenja, odmah kreću glavobolje i posle mi ne pomaže ništa osim kafetina...
inače, nekad mi se i uz kafu desi da mi padne pritisak(ne mnogo, uglavnom do 100/70) i kreće glavobolja...

:ja takodje jaaako nizak pritisak 90/55 ranije sam pila efortil dok ga je bilo ,sada kao preventivu pijem kiselu vodu kad primetim da pada a inace mi je leti bilo strasno lose narocito kada se menja vreme i pocela sam da pijem peruansku maku inace zbog drugih stvari ali mi je super regulisala pritisak nisam ni znala da deluje i na njega .:okok:

U nekom periodu zivota (obicno klimaks kod zena) desi se da sa niskog , pritisak predje u visoki... mada nije pravilo. Ja moram paziti i sta jedem, ako pretjeram u nekoj jacoj hrani, onda sam mrtva cijeli dan. Kada poslijepodne zaspem, treba mi sat dva da se vratim u normalu.

:ja takodje jaaako nizak pritisak 90/55 ranije sam pila efortil dok ga je bilo ,sada kao preventivu pijem kiselu vodu kad primetim da pada a inace mi je leti bilo strasno lose narocito kada se menja vreme i pocela sam da pijem peruansku maku inace zbog drugih stvari ali mi je super regulisala pritisak nisam ni znala da deluje i na njega .:okok:

A interesuje me kako meriš pritisak?

Ja patim od niskog pritiska otkad znam za sebe. Ponekad bas padne, uglavnom ga podnosim u smislu- ne padam, nije mu muka ali sam cesto pospana, usporena a to nikako sebi ne mogu da dozvilim...Krecem se puno, gde god mogu peske- peske i odem, i mozda me spasava prilicno stresan posao, ali sta cu kad sam kod kuce? Istini za volju - ni tu nije uvek bez stresa, i salu (ako moze biti sala) na stranu, ja pijem dosta kafe (volim kafu) jedem dobro iako ni kilogram preko 53 ne mogu da "navatam"(i ne treba mi) ...Ponekad se osecam "pijano" iako ne pijem ili prosto receno- nisam sva svoja...

Glavobolje nisu ceste, ali svaku pamtim, i povrh svega patim od pada secera (zato i jedem kao konj, ako negde podjem, moram nesto pojesti, za svaki slucaj)...Cudno, sestra mi pati od niskog pritiska, majka povisenog- otac ima uvek normalan pritisak.

Medjutim, deda je otakd zna za sebe patio od niskog pritiska, njemu je doktorka rekla da pije dosta tecnosti i ono sto me iznenadilo, rekla mu je- da kad mu se bas slosi, uzme kasicicu sode bikarbone razmuti u casi vode i popije. On tvrdi da mu to smesta pomogne, kako i zasto - ne znam ali znam da je tacno.

Simptomi - padanje u nesvest, moguce posledice - povreda glave. Salim se, ceo zivot se borim sa ovom boljkom i mogu da kazem, da sam se nekako navikla da zivim sa niskim pritiskom (leti padne i na 70/40). Ali rekla sam sebi da mu necu dozvoliti da me kontrolise, sve je u glavi.

Ja patim od niskog pritiska otkad znam za sebe. Ponekad bas padne, uglavnom ga podnosim u smislu- ne padam, nije mu muka ali sam cesto pospana, usporena a to nikako sebi ne mogu da dozvilim...Krecem se puno, gde god mogu peske- peske i odem, i mozda me spasava prilicno stresan posao, ali sta cu kad sam kod kuce? Istini za volju - ni tu nije uvek bez stresa, i salu (ako moze biti sala) na stranu, ja pijem dosta kafe (volim kafu) jedem dobro iako ni kilogram preko 53 ne mogu da "navatam"(i ne treba mi) ...Ponekad se osecam "pijano" iako ne pijem ili prosto receno- nisam sva svoja...

Glavobolje nisu ceste, ali svaku pamtim, i povrh svega patim od pada secera (zato i jedem kao konj, ako negde podjem, moram nesto pojesti, za svaki slucaj)...Cudno, sestra mi pati od niskog pritiska, majka povisenog- otac ima uvek normalan pritisak.

Medjutim, deda je otakd zna za sebe patio od niskog pritiska, njemu je doktorka rekla da pije dosta tecnosti i ono sto me iznenadilo, rekla mu je- da kad mu se bas slosi, uzme kasicicu sode bikarbone razmuti u casi vode i popije. On tvrdi da mu to smesta pomogne, kako i zasto - ne znam ali znam da je tacno.

nešto ne verujem da mu je to rekla za pritisak :)
i ne znam koliko je pametno piti često sodu bikarbonu :think:

inače, ovo za osećaj pijanosti, to imam i ja, evo i sad :lol:
navikla sam, iako je ljudima prilično zabavno da me posmatraju tad :lol:
i imam i ja problem sa kilažom, ne mogu da doguram ni do 50.jedva nekako jednom i jesam imala tu kilažu,
pa sam nekako smršala i sad pokušavam da prebacim 50..ako mi uspe pohvaliću se :lol:

Back