STRAJK PROSVETARA -da li ce im vlada ispuniti zelju-da,mozda,ne

DA li treba povecati platu prosvetnim radnicima?

• DA

• NE

• Samo ako je to neizbezno resenje

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eto vidis, pricas o slobodama i pravima o kojima si pre 2000 godine mogla samo da sanjas (pod uslovom da nikome ne ispricas svoje snove jer se tad i za takve snove islo u zatvor), pricas o zakonima koje smo mi napisali i izglasali o slobodi koju smo ti mi doneli, zar ne. Jedva ste cekali da se to dogodi, mastali ste o redovnoj plati koja ne kasni mesecima a o prosecnoj niste mogli ni da mastate. I vi opet niste zadovoljni, vi nikada niste zadovoljni, vi ste uvek za nesto uskraceni, vama ne valjaju uslovi (a kad ste se smrzavali u hladnim ucionicama i kad nije bilo struje tad su vam valjali), bolje je da cutite i da radite svoj posao a ko nije zadovoljan platom i statusom neka da otkaz i nek radi nesto drugo!
Нисам знао да овде има вицева.Закони које су донели петооктобарци су донели корист само њима и пљачку Србије,што се види данас.

Унија ће донети коначну одлуку на Главном одбору у недељу.
Вероватно неће моћи ништа, али, уколико је Протокол лош, бар га неће потписати, да се не брукамо...

Vama prosvetarima covek da prst a vi hocete celu ruku, vec ste se obrukali, nezahvalnici jedni!

Moj dinar za clanarinu vise nece dobiti!
Sutra nas ide desetoro umesto cetvoro, upravo mi javili, e, duse prodane,koliko su vam u dzep stavili veceras da vas umire, a?
Saprelo vas, **bo vas ovaj crveni, polupismeni ministar, ima facu za domara, ni po obrazovanju nije dalje otisao, cast domarima:evil:
Tako, sad mi je lakse, odoh da spavam, sutra idme na miting, a ako su mislili da ce ovim sramnim cinom potpisivanja neceg sto se zove nista, spreciti prosvetare da sutra odu na miting, upravo su postigli suprotan efekat:cool:

Sindikalne vodje su izdale svoje clanstvo, verovatno nesto dobili za u dzep, tako da se tresla gora - rodi mis. No, mnogi ce sad odahnuti, nema vise povike na prosvetare, e, sad, koliko je njima zbog toga bolje, neka se zapitaju sami.

Zaposlenima ce biti isplacene jubilarne nagrade i otpremnine, sto uopste nije bila briga prosvetara, jer to je zakonska obaveza drzave, tj. lokalnih uprava na teritorijama gde se nalaze pojedine skole a koja nije ispunjena, a povecanje plata ce zavisiti (eventualnog) povecanja prihoda budzeta, a to bi se odnosilo i na sve zaposlene u javnom sektoru pa i penzionerima, a ako i bude kakvog povecanja prihoda budzeta ( s obzirom da cede suvu drenovin zvanu gradjani), svakako ce ici na raznorazne potrebe vladajuce klike, na izradu sajtova, sto znane sto neznane.
Rezimlija od milja medju prosvetarima zvani Bradonja je najvise kriv, svaka cast Uniji sindikata prosvetnih radnika ciji predstavnici nisu bili na sastanku, te tako makar spasise obraz pred svojim clanstvom. Masovno napustanje Sindikata od strane clanstva je jedino resenje, novi nekorumpirani i nepotplativi ljudi, sad ce roditelji da odahnu, deca imaju gde da budu, nece biti na ulicama kako rekose, ali nikako da kazu, gde su im deca kad nisu u skoli, gde su leti, kome ru prepusteni kad zakonski nastavnici nisu duzni da izigravaju cuvare ucenika u letnjem periodu.

iskidali ste se za brigu o deci :lol: a sad lepo uvesti povecan broj inspektora da vide kako prosvetni neradnici ne rade :D

Unija poslodavaca: Prosvetni radnici ne rade više od 25-30 sati nedeljno, a plate su im veće od zaposlenih u privredi. U Srbiji se u proseku radi 50 sati nedeljno, dok zaposleni u medijima ili menadžmentu rade i više od 60 sati

Prosvetni radnici rade daleko manje od zaposlenih u drugim sektorima, a plaćeni su više od brojnih drugih zanimanja, smatraju u Uniji poslodavaca Srbije. Njihove plate su za oko 50 odsto veće od plata zaposlenih u privredi, a uz sve to učinak našeg obrazovnog sistema je takav da poslodavci u obuku mladih radnika moraju da ulože između sedam hiljada i 11 hiljada evra!

2,5 puta više slobodnih dana imaju prosvetari od ostalih zaposlenih
30 odsto veće plate imaju prosvetari od zaposlenih u privredi
24 radna dana manje imaju prosvetari od ostalih zaposlenih
37 hiljada dinara je prosečna plata u prosveti

prosveta.jpg

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/u_fokusu/story/150006/Malo+rade+i+uvek+se+bune.html

epidemija-2.jpg

sve ce ovaj chika da ti objasni zashto je prestanak shtrajka za tebe mnogo dobar:mrgreen:
btw. isti lik vas je ispalio i zaebao i posle velikih protesta prosvetara 96./97. a i dan danas je desna ruka
chovek je vechan i nesmenjiv
chim sam njega video na tv znao sam koji ce biti kranji epilog :hahaha:

Tog vlada uvek umesha da bi unistio pregovore. Inace u njegovom sindikatu se nalaze sve fantomska skole koje je vlada podrzala, a to su skole sa dnevnicima i izmisljenim imenima djaka i izvesnim brojem zaposlenih koji upisuju kobajagi ocene s vremena na vreme. Te skole su izmisljene da bi povlacile novac iz budzeta za prosvetu i da bi se preko njih radile razne muljaze politicara na vlasti. Uglavnom se nalaze po selima i manjim mestima juga Srbija. Ima medju njima skola koje imaju po dva tri realna odeljenja, a dodato jos nekoliko nepostojecih. Broj tih skola nije mali na teritoriji Srbije i svaki zahtev Unije da ministarstvo prosvete proveri realnost upisne politike tih skola, zavrsavao se brisanjem tog zahteva iz javnog saopstenja.

Poslednja izmena:
Unija poslodavaca: Prosvetni radnici ne rade više od 25-30 sati nedeljno, a plate su im veće od zaposlenih u privredi. U Srbiji se u proseku radi 50 sati nedeljno, dok zaposleni u medijima ili menadžmentu rade i više od 60 sati

Prosvetni radnici rade daleko manje od zaposlenih u drugim sektorima, a plaćeni su više od brojnih drugih zanimanja, smatraju u Uniji poslodavaca Srbije. Njihove plate su za oko 50 odsto veće od plata zaposlenih u privredi, a uz sve to učinak našeg obrazovnog sistema je takav da poslodavci u obuku mladih radnika moraju da ulože između sedam hiljada i 11 hiljada evra!

2,5 puta više slobodnih dana imaju prosvetari od ostalih zaposlenih
30 odsto veće plate imaju prosvetari od zaposlenih u privredi
24 radna dana manje imaju prosvetari od ostalih zaposlenih
37 hiljada dinara je prosečna plata u prosveti

prosveta.jpg

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/u_fokusu/story/150006/Malo+rade+i+uvek+se+bune.html
Baš tako. Marvi treba dati otkaz i zaposliti čestite ljude.

potpuno se slazem. ja imam dvoje skolske dece, od toga jedno na fakultetu, i vec 15 godina gledam tu prosvetnu bransu kako se ponasaju i sta rade.katastrofa je blaga rec za njih. od onih iskompleksiranih uciteljica preko nadobudnih profesora, do traljavih direktora.ne znam nikog ko manje radi od njih, ljudi su navodili ovde njihovo radno vreme i sve raspuste koje imaju. zale se iako primaju soliden plate za taj svoj rad. em rade malo em i to malo odredjuju ocajno.cast izuzecima ali verujte vrlo ih je malo.moja deca su promenila zbog selidbe po dve skole, cerka cak i dve gimnazije tako da imam solidan uvid u njihov rad.meni je kod njih najgora njihova nezainteresovanost za decu. pa ne rade sa dzakovima krompira, nego sa decom. ne zele uopste da prihvate odgovornost da su posle kuce i roditelja , oni drugi koji su odgorvorni za vaspitanje i edukaciju te dece. njih boli uvo za to, samo razmisljaju o plati a kako uticu na decu to izgleda nije njihov problem .ja razumem da su oni nezadovoljni platom, ali ko je danas u srbiji zadovoljan i kome je plata dobra. a ljudi rade mnogo teze poslove za manje plate. je sam godinama radila u privatnoj firmi i sve je bilo po principu "kome se ne svidja neka ide". oni nisu svesni svih privilegija koje imaju i svog statusa. ljudi rade za neke lece privatnike, gde ne dobijaju mrvu priznanja i postovanja za svoj rad, gde se neke nesrecne gazde izdiru na njih i psuju ih .i sve to za mizerne pare. Gospoda iz prosvete sigurno nisu u takvom polozaju.ako ne veruju , neka idu da probaju, pa da vidim koju ce onda pesmu da pevaju. Trse se stalno svojim fakultetima, lepo je to, ali da li su svesni da ima gomila ljudi isto sa fakultetima koji su bez posla ili rade za neku bedu od plate.oni nemaju kome da strajkuju.prosvetari koriste svoju situaciju , sto neko drugi trpi njihovo nezadovoljsto, pa mogu da ucenjuju. to samo pokazuje koliko im je malo stalo do dece zbog kojih su u tim skolama, pa samim tim niau ni dostojni svoje profesije. treba ih sve poslati na njivu ili u neku fabriku da rade pa da vide sta je rad. srem da ih bude. danas u srbiji nikome nije lako, svi zive bedno,odvratno je koristiti se svojom pozicijom a ne osvrnuti se kako je drugima. to je totalni nedostatak morala osnovnog ljudskog.trebalo bi ih sve pootpustati pa neka se snalaze sami, kao i ostali narod.

Tog vlada uvek umesha da bi unistio pregovore. Inace u njegovom sindikatu se nalaze sve fantomska skole koje je vlada podrzala, a to su skole sa dnevnicima i izmisljenim imenima djaka i izvesnim brojem zaposlenih koji upisuju kobajagi ocene s vremena na vreme. Te skole su izmisljene da bi povlacile novac iz budzeta za prosvetu i da bi se preko njih radile razne muljaze politicara na vlasti. Uglavnom se nalaze po selima i manjim mestima juga Srbija. Ima medju njima skola koje imaju po dva tri realna odeljenja, a dodato jos nekoliko nepostojecih. Broj tih skola nije mali na teritoriji Srbije i svaki zahtev Unije da ministarstvo prosvete proveri realnost upisne politike tih skola, zavrsavao se brisanjem tog zahteva iz javnog saopstenja.

nepravda :(((

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back