STRAJK PROSVETARA -da li ce im vlada ispuniti zelju-da,mozda,ne

DA li treba povecati platu prosvetnim radnicima?

• DA

• NE

• Samo ako je to neizbezno resenje

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Citate vesti preko neta naravno, b92, blic i sl. Mozete videti da su komentari na vesti o strajku prilicno podeljeni. Nije mali broj negativnih komentara. Jel vam to pali " neke lampice"? Ili stvarno mislite da su sve to klonovi sa krstarice :D
Ljudi su podeljeni... da li da iskazu svoje opravdano nezadovoljsvto podrskom protestu protiv vlade, ali to ujedno znaci i da podrze neopravdane zahteve prosvetara... hmmm

Zapusili ste usi, zivite u svom svetu i ne primate drugo misljenje... jel procitao neko stvarno sve sto sam napisao ili ste odmah svrstali komentar u "Trol" grupu i kliknuli reply (pa iskucaj nesto prazno kako opet neki neprosveceni smaraju...)?

Има срећу што просветни радници умеју да понављају док и најтупљи не сконта.. Значи, ћераћемо се још... :(

Данас су на високим положајима..:(
Хехе...јес' да ви умете да причате али он не мора да вас слуша осим кад је штрајк.А и мислим да је мало више глув.

Citate vesti preko neta naravno, b92, blic i sl. Mozete videti da su komentari na vesti o strajku prilicno podeljeni. Nije mali broj negativnih komentara. Jel vam to pali " neke lampice"? Ili stvarno mislite da su sve to klonovi sa krstarice :D
Ljudi su podeljeni... da li da iskazu svoje opravdano nezadovoljsvto podrskom protestu protiv vlade, ali to ujedno znaci i da podrze neopravdane zahteve prosvetara... hmmm

Zapusili ste usi, zivite u svom svetu i ne primate drugo misljenje... jel procitao neko stvarno sve sto sam napisao ili ste odmah svrstali komentar u "Trol" grupu i kliknuli reply (pa iskucaj nesto prazno kako opet neki neprosveceni smaraju...)?
A sto de ti ne vratis malo i iscitas sta su ljudi pisali? Pogledaj malo anket. Uputi se, pre nago sto dodjes da propovedas

Poslednja izmena:
Ova tema je postala besmislena, zatvarajte je.

Ovolika kolicina neznanja o osnovnim ekonomskim problemima drzave postaje zaista iritantna.

Ili je preimenujte u nesto tipa 'Komunisticka internacionala, radnici svih zemalja ujedinite se'. Naravno, radnici u javnom sektoru.

Smesno je to sto ljudi sve vreme pricaju o ekonomskom sistemu, a misle da pricaju o skolskom sistemu; pa kada im se neko ko ne radi u prosveti ubaci u pricu, onda krece masovna histerija da ti koji se ubacuju nemaju nikakve veze sa skolskim sistemom. Mislim, to je pomalo cak i sizofreno, da sam nisi svestan o cemu pricas, pa jos napadas druge ljude sto ne dele tu tvoju iracionalnu percepciju. Pomahnitalost, u potpunosti. Jos iritiraju ljude, pa dolazi do ocenjivanja drustvene vaznosti profesorske struke (a to uvek povlaci za sobom ocenjivanje vaznosti svake struke posto sam taj pojam u sebi sadrzi uporedjivanje, sto je potpuno besmisleno), sto uopste i nije tema. Pa je tako najveci broj postova napisan upravo u vezi sa tim. Otprilike, diskusija postaje nesto kao 'ciji je tata jaci'. Najjace od svega je u tome sto je u vecini slucajeva u pitanju opet iracionalna percepcija, jer oni bilo koju kritiku vide kao omalovazavanje cele struke. Da im neko kaze 'Nsi se lepo ocesljao danas' opet bi u svojim glavama iskonstruisali da ih neko ne postuje. Pa onda reakcija na tu pomahnitalost bude zaista neko nepostovanje, posto ljudi ne mogu da veruju koliko duboko ti kompleksi idu. Ove gluposti oko potpunog nerazumevanja konteksta, i hvatanja za gluposti poput 'profesora prirode i drustva' samo dodaju ulje na vatru na percepciju ljudi sa strane da su u pitanju neki teski kompleksi.

Tako se zaista nanosi ogromna steta profesorskoj struci. Otprilike isto kao sto je ogromna steta naneta politici zbog konkretnih politicara; ljudi pocnu da izjednacavaju ljude i struku, i na kraju cete zaista dovesti do toga da vam je struka jedna od najomalovazanijih struka u drustvu.

Besmisleno je vise, zaista. Bolje zatvarajte.

Poslednja izmena:
Ova tema je postala besmislena, zatvarajte je.

Ovolika kolicina neznanja o osnovnim ekonomskim problemima drzave postaje zaista iritantna.

Ili je preimenujte u nesto tipa 'Komunisticka internacionala, radnici svih zemalja ujedinite se'. Naravno, radnici u javnom sektoru.

Besmisleno je vise, zaista.
Neka Vlada smanji plate sebi t.j. ministrima,otpusti pola zaposlenih u državnoj upravi,rasformira pola agencija koje nikom nisu potrebne,pošalje te štetočine da okopavaju kukuruz i eto para za povećanje plata prosvetarima.Mišković će takođe imati koristi pošto će imati ko da mu okopava kukuruz.

Neka Vlada smanji plate sebi t.j. ministrima,otpusti pola zaposlenih u državnoj upravi,rasformira pola agencija koje nikom nisu potrebne,pošalje te štetočine da okopavaju kukuruz i eto para za povećanje plata prosvetarima.Mišković će takođe imati koristi pošto će imati ko da mu okopava kukuruz.

Slazem se, plus treba otpustiti i barem 20% profesora i nastavnika, i smanjiti penzije za 10%. E onda ce imati para za povecanje. Sta mislis, hoce li ovo drustvo pristati na to?:think:

Ja sam za to, samo penzionerima se ne smeju do daljnjeg smanjivati penzije...premale su iovako.

Pikolina, nemoj da budes i ti bukvalista na ovoj temi kao ovi sto nikako ne mogu da pohvataju kontekst.

Kada kazem to za penzije ne mislim da se sve penzije smanje za toliko, nego da se ukupna masa para koja se izdvaja za penzije smanji za toliko. Sto znaci da ce ovima sto imaju 70000 biti smanjena puno, a najmanjima nista.

Pikolina, nemoj da budes i ti bukvalista na ovoj temi kao ovi sto nikako ne mogu da pohvataju kontekst.

Kada kazem to za penzije ne mislim da se sve penzije smanje za toliko, nego da se ukupna masa para koja se izdvaja za penzije smanji za toliko. Sto znaci da ce ovima sto imaju 70000 biti smanjena puno, a najmanjima nista.

Onda sam za to.:ok:

Smatram da nijedna (pa ni ova) Vlada ne treba da popusta pred zahtevima prosvetara, osim kroz podelu viska.

A da ona sama treba vise da stedi, to itekako.

P.S. 'ku noc...:cao:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back