STRAJK PROSVETARA -da li ce im vlada ispuniti zelju-da,mozda,ne

DA li treba povecati platu prosvetnim radnicima?

• DA

• NE

• Samo ako je to neizbezno resenje

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li ti mislis da si dovoljno kompetentan da pricas o tome? Poznajes li plan i program njihovog faxa? Znas li sta imaju od predmeta? Padne li ti na pamet da mozda postoje ljudi koji uce i vise od onoga sto se mora znati? Nemoj pricati tako, ruzno je i nekulturno. Ja, recimo, ne bih mogla da zavrsim prava, jer onolike zakone ne bih strpala u glavu nikad. Moj drug koji je zavrsio elektrotehniku mi je licno rekao da jezike ne moze ni da sanja da bi ikad zavrsio. Ljudi su razliciti, sto je nekom tesko, drugom ide super, nemoj omalovazavati tako. Imas li predstavu koliko je tesko raditi sa malom decom? Nauciti ih da pisu, citaju, sabiraju, oduzimaju? Osnovne zivotne stvari...

ja stvarno ne znam zashto ste svi bili tako "specijalni" pa ste tek u osnovnoj nauchili da chitate i pishete...tuzno je to :sad2:

pa da bi radila u osnovnoj mogla si da zavrshish i uchiteljski...lol osnovna shkola te osposobljava za zivot, a oni nepismeni zemljoradnici chije proizvode kupujesh svakog dana su totalno nesposobni za isti

Moj deda je bio zemljoradnik, i ja nemam nista sem postovanja za iste... Bio je 1910. godiste i imao zavrsenu tadasnju Srednju trgovacku skolu u Bg-u. Resio covek da se vrati kuci i da se bavi onim sto je voleo. Tezak je to zivot i tezak posao. Ja nisam rekla da je bilo ko nesposoban za bilo sta, ne stavljaj mi reci u usta. Selo hrani grad, i meni je to savrseno jasno, zamoljavam te da ubuduce ne postavljas svoje zakljucke o tome sta ja mislim (sem ako nisi telepata), kao da su moji.

Poslednja izmena:
Razocarana sam jako... @ boldovano-ni sama vise ne znam sta da kazem, ova zemlja srlja sve dublje i dublje, ja sam volela i zelela da zivim ovde, al vidim da cu i ja na kraju pokupiti prnje i otici kud me noge nose...

Ocigledno je da su pretnje nekom uterale strah. Kakav su shljam sindikalci...sad bi ih trebalo oterati govnjivom motkom sa tih mesta.

Pa i ja sam razocarana... Tacno se vidi da su celnici sindikata placeni od strane neke opozicione stranke. Platili ih malo da dignu prasinu pred ovaj miting SNS-a, pa zatackali dok se svi nisu digli.

hahaha kakav mozak

Sta sad? Organizatori strajka treba da odgovaraju i da budu kaznjeni pa ce sledeci put prvo dobro razmisliti pre nego odluce da talasaju i vrse pritisak na vlast i budzet!

sta sad? pa dobili su povisice. vlast bi trebalo da bude kaznjena sto odmah nije pristala vec je tek pre tri dana iskazala spremnost da bude podizanja plata. samo je rezim kriv.

Pa i ja sam razocarana... Tacno se vidi da su celnici sindikata placeni od strane neke opozicione stranke. Platili ih malo da dignu prasinu pred ovaj miting SNS-a, pa zatackali dok se svi nisu digli.

Pa naravno da ih je opozicija nahuskala na strajk, nismo ih valjda mi iz DS huskali da strajkuju protiv nase vlade i podrivaju budzet!

Nista ti ne brini, uvek moze da se nadje neki clan zakona i nacice se za mnoge od vas.

Chik, nadji. Ajde, potrudi se procesljaj Zakone o radu, osnovama obrazovanja, srednjim skolama i domovima ucenika i sta god hoces jos ...pa mi javi. Slobodno preskochi u citanje sve one silne clanove koji sindikalce i radnike stite u slucaju sindikalnog udruzivanja i angazovanja.

:cool:

Sta sad? Organizatori strajka treba da odgovaraju i da budu kaznjeni pa ce sledeci put prvo dobro razmisliti pre nego odluce da talasaju i vrse pritisak na vlast i budzet!

Izvini, ali moram da ti kazem... Devojko/zeno, loopas ko prozor na promaji. Ako organizatori strajka treba da istrpe posledice, onda to treba da bude od nas, a ne od vlade. Mi vrsimo pritisak na vlast? Ubismo se pritiskajuci. Sta je po tvom pojam talasanja? Sta, ne smem da kazem svoje misljenje? Ne smem da kazem da ova zemlja ode u 3 .......? Pravo na strajk je ZAKONOM ZAGARANTOVANO PRAVO. Da je pametna cela drzava da se pobuni... Da se razumemo: nisam ni u 1 politickoj stranci, niti sam ikad bila. Ali, ko god da je u pitanju, valjda treba da se buni ako mu je lose. Pa jel tebi lepo? Ako jeste, svaka cast. Ako nije, ti imas ustavno pravo na neke stvari, kao, na primer, slobodu misljenja. Ko da su im dede u nasledje ostavili funkcije, tako se ponasaju.

Продали се за ситне паре.
Sindikalne vodje su izdale svoje clanstvo, verovatno nesto dobili za u dzep, tako da se tresla gora - rodi mis. No, mnogi ce sad odahnuti, nema vise povike na prosvetare, e, sad, koliko je njima zbog toga bolje, neka se zapitaju sami.

Zaposlenima ce biti isplacene jubilarne nagrade i otpremnine, sto uopste nije bila briga prosvetara, jer to je zakonska obaveza drzave, tj. lokalnih uprava na teritorijama gde se nalaze pojedine skole a koja nije ispunjena, a povecanje plata ce zavisiti (eventualnog) povecanja prihoda budzeta, a to bi se odnosilo i na sve zaposlene u javnom sektoru pa i penzionerima, a ako i bude kakvog povecanja prihoda budzeta ( s obzirom da cede suvu drenovin zvanu gradjani), svakako ce ici na raznorazne potrebe vladajuce klike, na izradu sajtova, sto znane sto neznane.
Rezimlija od milja medju prosvetarima zvani Bradonja je najvise kriv, svaka cast Uniji sindikata prosvetnih radnika ciji predstavnici nisu bili na sastanku, te tako makar spasise obraz pred svojim clanstvom. Masovno napustanje Sindikata od strane clanstva je jedino resenje, novi nekorumpirani i nepotplativi ljudi, sad ce roditelji da odahnu, deca imaju gde da budu, nece biti na ulicama kako rekose, ali nikako da kazu, gde su im deca kad nisu u skoli, gde su leti, kome ru prepusteni kad zakonski nastavnici nisu duzni da izigravaju cuvare ucenika u letnjem periodu.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back