STRAJK PROSVETARA -da li ce im vlada ispuniti zelju-da,mozda,ne

DA li treba povecati platu prosvetnim radnicima?

• DA

• NE

• Samo ako je to neizbezno resenje

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nezavisni sindikat policije u četvrtak počinje štrajk
Politika - Pre 32 minuta

BEOGRAD - Članovi Nezavisnog sindikata policije stupiće u četvrtak, 3. februara, u generalni štrajk, smanjenjem rada na zakonski minimum zbog lošeg materijalnog stanja pripadnika policije, rečeno je danas agenciji Beta.

Predsedavajući Predsedništva Nezavisnog sindikata Velimir Barbulov rekao je agenciji Beta da očekuje da će više od polovine zaposlenih u policiji stupiti u štrajk, kao i da će policija tokom štrajka intervenisati samo u slučaju ugrožavanja javnog reda i mira u većem obimu, i u slučaju dojava o teškim krivičnim dela.

"Štrajk podrazumeva minimalan rad policijskih organa. Zaposleni u policiji će doći uredno na posao, primiće obaveze i zadatke, nakon čega će obavestiti starešine da su u štrajku", kazao je Barbulov.

Nezavisni sindikat policije zahteva, pored povećanja zarada zaposlenih u MUP-u za 40 odsto, hitno potpisivanje Posebnog kolektivnog ugovora po uslovima prihvatljivim za zaposlene, hitnu izmenu Zakona o policiji i adekvatno materijalno-tehničko opremanje policajaca.

"Dobili smo podršku od drugih sindikata, a brojni zaposleni u MUP-u koji nisu naši članovi obratili su nam se radi zakonske zaštite tokom štrajka, a mi smo im poručili da će biti zaštićeni", rekao je Barbulov.

Drugi reprezentativni sindikat zaposlenih u MUP-u - Policijski sindikat Srbije, pozvao je ranije danas kolege iz Nezavisnog sindikata da razmotre odluku o štrajku, i da je donesu nakon što Vlada razmotri Nacrt kolektivnog ugovora dogovoren na pregovorima predstavnika sindikata i radne grupe ministarstva.
--------
E, tako!
Vazno je da je krenulo...

Šta mu je poznatije?
Samo mi nije jasno da li iza Šekspira stoji jedan čovek ili više njih, a iza tragedije u Srbiji stoji više njih to nam je svima jasno.
Da su ovi prozapadni intelektualci čitali Remarka znali bi u šta su doveli Srbiju.
Jel si ti čitao Remarka?

jesi li ti citao sartra, prusta, foknera, bloka, bodlera, remboa, malarmea, verlena, valerija, dzojsa, beketa, brehta, tomasa mana?

Poslednja izmena:
Hoćeš ja da ti prepričam, nisam prosvetni radnik?
Poenta je šta neodgovorna vlast, socijalna i ekonomska katastrofa mogu da proizvedu, Remark nije mogao to da stigne da opiše jer je morao da pobegne iz takve zemlje.

Sta mislis, da li je on uopste dosao na ovu temu da prica o njoj ili da je skrene? Odgovor na ovo pitanje je dovoljan razlog da bude na ignore svima ukoliko skretje sa teme i naravno da bude prijavljen za spam.

ako si ti zaista profesorka jadna ova zemlja... Nemam reci kako si naivna i pretenciozna. Ponasas se kao bilo koja seljanka koja ne vidi dalje od svog nosa... Strahota. Nevezano za temu valjda si trebala do sada da razumes razlikovanje licnog stava od objektivne vrednosti nekog dela :eek:
Ебте и ти што имаш разумевање теме, учесника и одговора...
:roll:

Ti mislis da je ok da prosvetni radnik krene da tako omalovazava srednjevekovnog autora koji je obelezio jednu eru?!
Nevezano za temu, tema je ionako glupost.
Па чуј кад видиш који трол је пре тога почео да исистира на свему томе...
Онда је ок.
Иначе Шекспир није срењовековни писац.

Па чуј кад видиш који трол је пре тога почео да исистира на свему томе...
Онда је ок.
Иначе Шекспир није срењовековни писац.
ok to stoji da je mozda trol, nisam ni pratio njega mnogo. Ali profesor koji drzi do sebe i navodne kulture ne sme davati izjave na nivou pijacnog seljaka. Vrlo je ruzno. Samo jos vise uliva nepoverenje u vec kompromitovanu bransu...

ako si ti zaista profesorka jadna ova zemlja... Nemam reci kako si naivna i pretenciozna. Ponasas se kao bilo koja seljanka koja ne vidi dalje od svog nosa... Strahota. Nevezano za temu valjda si trebala do sada da razumes razlikovanje licnog stava od objektivne vrednosti nekog dela :eek:

Tvoj licni stav ili vecinski licni stav, za mene ne predstavja objektivnu vrednost bilo cega, nego samo vecinsku povodljivost za prethodnim necijim isto tako licnim stavom suprotnim od mog. Upravo su to propustili sa te nauce kroz skolovanje: da treba imati svoj licni stav, a ne neciji licni stav koji smatras objektivnim. Dakle, ovde je zavrsena prica o Sekspiru i ako te bilo sta interesuje na temu mog misljenja o njemu, postoje moji postovi na pdf Knjizevnost o tome i nastavi pricu tamo. Ovde je to spamovanje teme i to svesno sa tvoje strane.

ok to stoji da je mozda trol, nisam ni pratio njega mnogo. Ali profesor koji drzi do sebe i navodne kulture ne sme davati izjave na nivou pijacnog seljaka. Vrlo je ruzno. Samo jos vise uliva nepoverenje u vec kompromitovanu bransu...

Profesor koji drzi do sebe ima pravo na svoje misljenje o bilo kom piscu i ne mora po obavezi da uvazi bilo ciju knjizevnu kritiku. Profesor koji na takav nacin razmislja kao ja, dace i djacima slobode da svako delo shvate na svoj nacin i da budu kreativnog razmisljanja, a ne da bubaju tudje kritike i da nemaju slobode da iznesu svoje misljenje na temu bilo cega. Koliko znam, upravo to sto ti trutjas je ona vrsta neslobode koja je tradicionalna u nastavi i na koju ste svi vi koji ste lose prolazili kroz skolovanje ogorceni, ali ste joj podlegli, nazalost.

A sad, vratimo se na temu: VLAST VRSI MOBING NAD ZAPOSLENIMA U PROSVETI.

Prete otkazima koje koliko vidim jos uvek nisu poceli da sprovode niti ce jer nemaju pravo na to po zakonu. Traze od direktora da pronadju dva tri radnika koji hoce da prekinu strajk i ako se samo jedan takav javi, traze da im se dostavi spisak svih ostalih cak i u skolama gde je nastava skracena na 30 minuta tacno onako kako je ministar apelovao da se strujkuje (kako ovo zvuci naopako da ministar nekog resora apeluje da se strajkuje u tom resoru :roll: :dash:). Direktori se masovno pridruzuju strajkachima i pored svih pretnji (ne svi naravno, ima i onih koji su tu silom dovedeni od strane stranaka na vlasti. Zaposleni se ljute na sindikalne predstavnike sto dozvoljavaju novinarima da vrte pricu o plati da bi omalovazili sve ostale zahteve strajkaca. Djaci urlaju po fb: napred, profesori, rasturite tu bandu lopovsku pa makar morali da odradjujemo subotom.

Prete otkazima koje koliko vidim jos uvek nisu poceli da sprovode niti ce jer nemaju pravo na to po zakonu. Traze od direktora da pronadju dva tri radnika koji hoce da prekinu strajk i ako se samo jedan takav javi, traze da im se dostavi spisak svih ostalih cak i u skolama gde je nastava skracena na 30 minuta tacno onako kako je ministar apelovao da se strujkuje (kako ovo zvuci naopako da ministar nekog resora apeluje da se strajkuje u tom resoru :roll: :dash:). Direktori se masovno pridruzuju strajkachima i pored svih pretnji (ne svi naravno, ima i onih koji su tu silom dovedeni od strane stranaka na vlasti. Zaposleni se ljute na sindikalne predstavnike sto dozvoljavaju novinarima da vrte pricu o plati da bi omalovazili sve ostale zahteve strajkaca. Djaci urlaju po fb: napred, profesori, rasturite tu bandu lopovsku pa makar morali da odradjujemo subotom.

ja mislim da vlast vrsi mobing nad celokupnim narodom...

Tvoj licni stav ili vecinski licni stav, za mene ne predstavja objektivnu vrednost bilo cega, nego samo vecinsku povodljivost za prethodnim necijim isto tako licnim stavom suprotnim od mog. Upravo su to propustili sa te nauce kroz skolovanje: da treba imati svoj licni stav, a ne neciji licni stav koji smatras objektivnim. Dakle, ovde je zavrsena prica o Sekspiru i ako te bilo sta interesuje na temu mog misljenja o njemu, postoje moji postovi na pdf Knjizevnost o tome i nastavi pricu tamo. Ovde je to spamovanje teme i to svesno sa tvoje strane.

aha, znaci kad ti ispitujes ucenika o npr. zmajevim pesmama, on kaze da je srpski romantizam samo bleda kopija evropskog i da je u pesmama previse davio o smrti svojih najblizih, ti kazes ok, to je tvoj licni stav, sedi, pet :zskace:

jeste, svi vas podrzavaju :heart: a otkazima se preti zato sto ne radite, a ocete platu...idite kod privatnika sa takvim stavom

Profesor koji drzi do sebe ima pravo na svoje misljenje o bilo kom piscu i ne mora po obavezi da uvazi bilo ciju knjizevnu kritiku. Profesor koji na takav nacin razmislja kao ja, dace i djacima slobode da svako delo shvate na svoj nacin i da budu kreativnog razmisljanja, a ne da bubaju tudje kritike i da nemaju slobode da iznesu svoje misljenje na temu bilo cega. Koliko znam, upravo to sto ti trutjas je ona vrsta neslobode koja je tradicionalna u nastavi i na koju ste svi vi koji ste lose prolazili kroz skolovanje ogorceni, ali ste joj podlegli, nazalost.

:rotf: pa sta ti onda predajes, svoje licne stavove? :cepanje: sutra ti mozda padne na pamet da izbacis dva slova iz azbuke :lol:

:eek::eek:Sta ima profesor da se druzi sa djacima na fb-u i da se dopisuju sms-om...?
Meni je to sokantno, oni nisu drugari za kafu niti za izlazak, niti za gledanje slika sa letovanja, niti za caskanje...kakav je to autoritet, odjedanput je moja matematicka gimnazija strogih kriterijuma i arsina zlato bozije za ovo danas...jos malo pa ce da se pije i skace ne koncertu sa zaduzenim za vaspitanje i odgovornim za obrazovanje, moj boze ludosti, gde cemo takvi stici...stvarno je sve otislo u onaj fijaker pa bogu iza tregera, ja sam svoje profesore postovala na staromodan nacin, ustajala kada sam im se obracala, slusala ih sta govore i vadila ruke iz dzepova kada bih iste i na ulici srela...propast sistema, uzas, cirkus to je nasa danasnja skola.:confused:

aha, znaci kad ti ispitujes ucenika o npr. zmajevim pesmama, on kaze da je srpski romantizam samo bleda kopija evropskog i da je u pesmama previse davio o smrti svojih najblizih, ti kazes ok, to je tvoj licni stav, sedi, pet :zskace:

moja profesorka kniževnosti u srednjoj je dozvoljavala da izrazimo naš negativan stav prema pojedinim piscima i nije to kažnjavala ocenom...recimo, smeli smo da kažemo da je Krleža neviđeni smor a još uvek je vladalo socijalističko jednoumlje

Kane da doliju nešto ulja na vatru, čik da vidiš šta će da bude dobije li i jedan nastavnik ili profesor otkaz

jesi li tako i polagala ispite na fakultetu, primenom licnih stavova? :lol: nije ovo cirkus, ovo je groteska...profesorka zamislja da radi kao knjizevni kriticar :lol:

Јутутунска Јухахаха

У краљевству Јутутуту
Краљ тринајсти Балакаха
Обећао свом народу
Да ће дати јухахаха.

Само нека буду верни,
Нек војују о свом круху,
Нека ћуте и нек жмуре,
Нек плаћају јухухуху.

Послушни су Јутутунци,
Плаћали су јухухуху,
Ћутали су, жмурили су,