STRAJK PROSVETARA -da li ce im vlada ispuniti zelju-da,mozda,ne

DA li treba povecati platu prosvetnim radnicima?

• DA

• NE

• Samo ako je to neizbezno resenje

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Могу замислити хитроногог кена тетиву...
:hahaha::zcepanje::rotf:

:hahaha::hahaha:

_457518b719008.jpg

Poslednja izmena:
Kako pricas, ponasas se i potcenjujes, cini se da su tvoji nastavnici (ako si isao citavu osnovnu skolu) bili nemi. Svaka cast uciteljici koja je uspela da te nauci da pises...
Не пратиш радњу фабуле!
Тип се хвали да га је отац описменио, а да је за остало образовање користио само уџбенике!
Заиста је препун осећаја за филинг.

Poslednja izmena:
Мене и даље брине необразованост многих саговорника.
Преговори су, наравно, ценкање шта би друго?
Тражи се толико, они нуде толико, нађемо се негде ,,на средини''... Тако је у сваком послу.
Изненађује ме то што ово не знају и они који се фурају да су неки фактори у приватном сектору, да су студенти економије, права... Па, и у праву је тако, и свуда! То је нормалан начин преговарања.
Једино могу да правдам тиме што им је крајњи (интелектуални) домет био пијаца. :rtfm:

Не пратиш радњу фабуле!
Тип се хвали да га је отац описменио, а да је за остало образовање користио само уџбенике!
Заиста је препун осећаја за филинг.
:):) E sita se ismejah... A udzbenike i nastavna sredstva je odredio sam sebi, isto kao sto je diplomu osnovne skole ispisao sam sebi...

Мене и даље брине необразованост многих саговорника.
Тражи се толико, они нуде толико, нађемо се негде ,,на средини''... Тако је у сваком послу.
Изненађује ме то што ово не знају и они који се фурају да су неки фактори у приватном сектору, да су студенти економије, права... Па, и у праву је тако, и свуда! То је нормалан начин преговарања.
Једино могу да правдам тиме што им је крајњи (интелектуални) домет био пијаца. :rtfm:

Slazem se... Pa da ste krenuli od neke realne cifre od 5,6,7...% gde bi ste se nasli, na 1%? U svakom poslu mora postojati strategija i pregovori, mora se krenuti od vece cifre i tu nema govora, bilo da se radi o trgovcima ili prosvetarima. A i ko bi vas uzeo za ozbiljno da ste trazili povecanje za 5%:mrgreen:

Па ви не преговарате у приватном сектору, него покушавате да черупате буџет.

Гружанин је наравно у праву да не треба продубљивати буџетски дефицит давањем повишица ретардираним профанима.

U privredi nije sjajno stanje,a plate radnika su niske.Nadgradnja kao da ne haje za sve to i u ovom teskom trenutku postavlja svoje maksimalisticke zahteve.
Jedini stav koji se moze ponuditi nasoj javnosti je da sve sto nije privreda treba ozbiljno staviti pod lupu i reformisati bez milosti, pocev od Skupstine,Vlade,pa do zadnjeg kurira u nekoj drzavnoj ustanovi.
Kada budemo sveli nadgradnju na pravu meru i skresali prevelike budzetske rashode moci ce da krene oporavak privrede i celog drustva.

nisam ni osnovnu zavrshio :((( a kako da je i zavrshim kad su prosvetari shtrajkovali :rida:
Tacno, strajkovalo se i ranije, i zadnjih ko zna koliko godina, ko zna koliko puta... Mnogo mojih skolskih dana su potkacili strajkovi... Zar ti mislis da je to zato sto je stanje u prosveti dobro? Ako je ovo sto si napisao tacno, zaista mi je zao, a i zamolila bih te da mi svoje misljenje, kako sam ja, koja sam bila ucenik u vreme najvecih strajkova (moja skola je imala totalne obustave rada), uspela da magistriram, pored svih tih strajkova u to vreme? Da li zaista smatras da za neuspehe u svom zivotu treba da okrivis ljude koji se bore da njima, a samim tim i drugima, bude bolje? I jos mi nije jasno- zasto si se nadovezao na post koji nije upucen tebi? Da pojasnim: ja ni njemu nisam to rekla sa namerom da vredjam, vec sam konstatovala da ovde svako koristi pristojan recnik, sem njega. Mozes ti da imas suprotno misljenje od mene, da se verbalno suprotstavis, ali ne vidim nikakav razlog za vredjanje i omalovazavanje bilo koga i bilo cijeg rada. A on upravo to radi.

U privredi nije sjajno stanje,a plate radnika su niske.Nadgradnja kao da ne haje za sve to i u ovom teskom trenutku postavlja svoje maksimalisticke zahteve.
Jedini stav koji se moze ponuditi nasoj javnosti je da sve sto nije privreda treba ozbiljno staviti pod lupu i reformisati bez milosti, pocev od Skupstine,Vlade,pa do zadnjeg kurira u nekoj drzavnoj ustanovi.
Kada budemo sveli nadgradnju na pravu meru i skresali prevelike budzetske rashode moci ce da krene oporavak privrede i celog drustva.

Mora tako, inace nece da valja.

Zasto to mislis? Primera radi, profesorka ima 2 dece, jedno radi kod privatnika za 20000, i jos ga on zeza kako hoce, a drugo ne moze da nadje posao? Mislis li da joj je svejedno? Mislis da ja ne hajem i ne pitam se sta ce biti sa mojom decom sutra? Strajk i sluzi da se neke stvari isprave, a odnekle se mora poceti. To sto drugi ne smeju, to je druga stvar, i ja licno toliki strah poistovecujem sa ubijanjem licne slobode. Za reformu se slazem u potpunosti, ovoj zemlji je potrebna reforma i preispitivanje svega, i to sto pre.

Latisa, ti da si magistar ne bi radila u osnovnoj shkoli. :)

Zanimljiva glupost. Zasto to mislis? Meni je lepse da radim sa mladjom decom i to sam tako resila u zivotu. Volela bih da radim samo s decicom od 1-4, al nazalost, ne mogu, pa sam nasla neko srednje resenje. Znas, neki od nas gledaju da rade ono sto vole. I jos nesto, u mojoj skoli ja uopste nisam jedini magistar, cisto da te obavestim. A na pitanje na koje sam te zamolila za odgovor, nisi mi odgovorio.

Poslednja izmena:
Latisa, ti da si magistar ne bi radila u osnovnoj shkoli. :)

Ахахаха, смејем се не верујући!!! Као, васпитачице од школе имају завршено обданиште, учитељице 4 разреда, наставницци 8 разреда, професори у средњим школама средњу школу, а профани на факултету имају завршен факс!!!:zcepanje::zcepanje:
У школи се плаћа стручна спрема, невезано да ли је основна или средња. Магистар у основној школи има исту плату као и у средњој. Професори такође. Опет показујеш незнање, и још се не стидиш! :rtfm:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back