- Poruka
- 65.823
ko vole adrenalin, vole i da leti....
pazi kako prži tetka Svetlana
pazi kako prži tetka Svetlana
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

... svako ima neki strah ali se mora pobediti .
imam strah od visine, koji mislim da je moj glavni krivac, ali takodje i strah od gubitka kontrole...dok sam u kolima,ja kontrolisem stvari, dok sam u busu ili vozu imam donekle pregled na desavanja...u avionu ih nemam.
ako se ne javim , onda bice da su se najgori strahovi obistinili

[COLOR=""]Koliki je vaš strah od leta avionom ?
Da li on uopšte postoji ?
Malo je ljudi,koji su potpuno ležerni na visini od 11.000 metara.
Kako se borite sa strahom i kako ga suzbijate ?
Poželjno je da na temu odgovarate iskreno,
ali vam se neće zameriti ako malo i lažuckate.....
Da li ste prisustvovali nekom ne svakidašnjem događaju,
koji je prouzrokovao strah od leta.
Opišite slučaj......!
[/COLOR]
) oba leta su bila prilicno ok...neke manje turbulencije, ali nista strasno, ocekivao sam ih moglo bi se reci. siguran sam da mi je pomoglo to sto sam gledao kako normalno avioni lete na yt, za razliku od onih odvratnih, ali ipak zanimljivih aircrash investigationa
) dlanovi su mi se znojili i srce je lupalo, ali zadrzao sam prisebno ponasanje
) naravno, bio sam malo i pod tableticama.... za sad je ok, jer ce do mog povratka kuci potrajati jos jedno 20-tak dana,tako da ne razmisljam za sad o tome..ali ipak s vremena na vrijeme bacim pogled na vremensku prognozu
) znam da cu 7 dana pred let da smisljam sve moguce iracionalne nacine da se vratim kuci bilo cim drugim osim avionom, pa makar i na konja, ali za sad - osjecaj je dobar
da li kod nas ima neka grupa koja se bavi rjesavanjem ovog problema kod ljudi? kad kazem kod nas, mislim na sfrj prostor.
preksjutra se vracem kuci, drzite mi palceve...opet je neka odvratna kisa najavljena i neki vjetar...tjesi me to sto sam u eu, a nikakva za.ebancija se nije desila duuuugoooo duuugooo vremena iznad teritorije evrope...cak se ni ne sjecam kad je bila poslednja. u principu, imam mnogo vise povjerenja u evropske airlinere nego u nase aviokompanije...sve imam osjecaj da ga tamo neki zika, djura, mujo, haso ili ne znam vec ko, u masnom kombinezonu, a da ni azbuku/abecedu ne zna, pregleda i priprema za let 
Naši avio-tehničari su izuzetno cenjeni u svetu. O tome govori i činjenica da uprkos veoma matoroj floti, JAT već 40 i kusur godina nije imao katastrofalnih havarija.vsve imam osjecaj da ga tamo neki zika, djura, mujo, haso ili ne znam vec ko, u masnom kombinezonu, a da ni azbuku/abecedu ne zna, pregleda i priprema za let![]()
) drzite mi palceve drugari.....ako me nema na forumu - ne letite avionom
)))Nadam se da te nema jer ti se od srece sto se sve zavrsilo ne visi na forumu!![]()
prvo sam proslavio pa sad dolazim k sebi
imao sam dva vezana leta - prvi let je bio najbolji let u zivotu - voda u casi se nije pomjerila, kao da smo klizili po nebu... mada kad sam vidio kakvo je vrijeme, htio sam da izadjem iz shutle bus-a koji vodi od aerodromske zgrade do aviona...neka odvratna kisa, spustili se oblaci..a zena kod koje sam cekirao kartu mi je rekla, jer sam imao previse stvari "sir, you know, it is really small aircraft", ni ne sluteci sta je s tim rijecima mojoj glavi napravila
) srecom,dok sam jos premisljao da kazem vozacu busa da zaustavi, ocu da se vratim u aerodromsku zgradu, pa cu vozom da putujem danima - zena koja je putovala sa mnom, vidjela je koliko je sati, pa me je strogo pogledala, da sam se osjetio ko dijete i usao u avion
elem, prvi let je bio besprekoran - digao ga iznad oblaka i nisam ni osjetio (iako sam imao blagi napad panike pri polijetanju jer od niskih oblaka nisam vidio nista). drugi let - nas kreten od pilota je vjerovatno dao malo jaci gas avioncicu, pa kad je nailazio na turbulentni vazduh, avion je tresao...sto je automatski dovelo do toga da sam zvao stjuardesu da je zamolim da mi kaze koliko ce ovo jos trajati i da je pitam da li je sve ok...uglavnom, sletio sam...nemam namjeru da putujem avionom vise ove godine, dosta je bilo
jeste da mi se malo smanjio strah, jer sam imao cetiri leta u mjesec dana, ali ipak, izbjegavacu ga koliko mogu. nego, jeste li vidjeli sta se desilo sa malezijskim 777? taj avion je inace smatran za najsigurniji u istoriji avijacije...ne znam jel terorizam u pitanju (nije mi jasna zelja nekog da se raznese na 10000 m kad to moze isto da uradi i na zemlji) ili je neka greska na avionu, ali 240 ljudi je nestalo bez traga ni glasa...na sva cetiri moja leta nije bilo toliko ljudi u avionima...uzas

a šta sa nama koji imamo strah od autobusa na dugim relacijama...![]()
naše pruge.