Strah i kako ga prevazići

• Začetnik teme Začetnik teme drbob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa ... šta je to strah? kako se dobija to? znate li možda gde mogu da nađem neki strah?

hoću i ja jedan strah ... ili još bolje dva ... ako ima neki popust može i više ... ali najnoviji modeli ... najmoderniji ...
da budem prvi u kraju ... i ako može sa posvetom.

Može, samo za tebe.
Čini ti se da sve razumeš, razumeš sve poznanike , okruženje i odjednom svi nadju zaokupljenje i svoje mesto i ulogu , a ti ostaneš na nečemu što ti se ni malo ne svidja......

Da li si onda mudroslav?
Zaglibio si u nečemu što ti se ni najmanje ne svidja , dosadno ti je, i ubija ti ikakvo zadovoljstvo , čak i u odmaranju i leškarenju, jer dosadi kad to radiš sam.......

pa ... da li ja u tom filmu igram glavnu ulogu? ... igram, igram ... naravno da igram ... ta uloga je samo moja ... da, da, samo moja ...
strah je sigurno neki statista ... a ja sam glavni.
Tuzni_patak:
Da li si onda mudroslav?
pa ... ja sam mudrosslav ... mudros(t)slav(i) slavi mudrost ... mudroslav slavi mudro ... ja nikad nisam bio mudroslav.

a šta je to 'dosadno'? ... :roll: rekao bih da je nešto vrlo opasno.

reddream:
Po mom misljenju strah je zaraza za koju nema leka,problem je u tome sto se zaraza velikom brzinom siri....Jedna individua moze da je prevazidje...Ali siroke mase su i dalje zarazene...

mase su mase..panika je njihov deo,tera ih kao krdo, ili ih ucauri u barustinu..
znanje koje ti treba je znanje o...tebi...medju njima...Covek se boji nepoznatog,pa tako i individua za masu moze postati izvor panike, ali to tek samo onda kad joj je njeno znanje postane bitnije od sopstvenog mira sa ljudima.... jer znanje je-svest, a to je stanje bez straha, ili barem bez panike... Nesto se dela... 8)

:lol: :lol: :lol:
Добар си, Сеновити. И ближи си истини него што (можда) мислиш: љубав разгони страх, љубав и страх су обрнуто сразмерни: што више љубави, то мање страха, и обратно. :D

senoviti:
mase su mase..panika je njihov deo,tera ih kao krdo, ili ih ucauri u barustinu..
znanje koje ti treba je znanje o...tebi...medju njima...Covek se boji nepoznatog,pa tako i individua za masu moze postati izvor panike, ali to tek samo onda kad joj je njeno znanje postane bitnije od sopstvenog mira sa ljudima.... jer znanje je-svest, a to je stanje bez straha, ili barem bez panike... Nesto se dela... 8)
Postoji tu jako puno stvari koje zahtevaju vremena u pisanju to mi vise nije toliko interesantno... ;) Ali te pozivam na temu sta covek hoce da procitas nesto...Usne su moje,da li ti ta slika govori o tome da ja treba da pisem o strahu,ne samo sam pokusala da dam svoje misljenje to je sve... ;) :D ;) 8) :wink: :oops:

Modruna:
:lol: :lol: :lol:
Добар си, Сеновити. И ближи си истини него што (можда) мислиш: љубав разгони страх, љубав и страх су обрнуто сразмерни: што више љубави, то мање страха, и обратно. :D

То није тачно.
Љубав не укида страх , само му смањује важност.
Наравно осим страхова који су везани за љубав.
Један од начина превазилажења страха је управо почетно смањење важности, љубављу или нечим другим и онда кад је значај смањен на подношљив ниво да би разум могао да функционише , онда рад на узроцима.....

Tuzni_patak:
То није тачно.
Наравно осим страхова који су везани за љубав.
Један од начина превазилажења страха је управо почетно смањење важности, љубављу или нечим другим и онда кад је значај смањен на подношљив ниво да би разум могао да функционише , онда рад на узроцима.....

da,ali je ljubav energija i smisao ove operacije.. bar ja tako mislim...tako ispada :)

Tuzni_patak:
То није тачно.

Зависи колико је снажна та љубав. Ако је веома снажна, може буквално да убије страх.

Али ево још једне тврдње, овог пута дон Хуанове :D -- "ЈАСНОЋА поништава страх".

Из овога можемо извући закључак да је суштина сваког страха -- страх од непознатог. Дакле, ако то непознато претворимо у познато (у "јасноћу") онда ће и страх нестати, по логици ствари.

Modruna:
Зависи колико је снажна та љубав. Ако је веома снажна, може буквално да убије страх.

Али ево још једне тврдње, овог пута дон Хуанове :D -- "ЈАСНОЋА поништава страх".

Из овога можемо извући закључак да је суштина сваког страха -- страх од непознатог. Дакле, ако то непознато претворимо у познато (у "јасноћу") онда ће и страх нестати, по логици ствари.

ovo je ljepo receno i skoro bih se slozila da ne poznajem sebe...ja nekako imam vece strahove od poznatog nego od nepoznatog... :confused:
Poznato, davno videno sto puta u ludilu ponovljeno bez mogucnosti da se prevazide bez obzira na to sto smo svjesni da je lose...to me uzasava...nepoznato..znaci..nesto novo..nesto sto moze biti dobro a ne automatski lose..nesto sto me potice na nadu na potrebu za spoznajom..znaci nesto sto budi interes a ne strah...tako je barem kod mene..ali dobro slozit cemo se svi da sam ja posebna vrsta... :wink: statisticki gledano nisam vrijedna proucavanja...prema tome primjereno vecini je tvoja teza tocna.. :-?

Back