Strah i kako ga prevazići

• Začetnik teme Začetnik teme drbob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Osvrt:
Možda je trebalo da dodam :) kako bi bilo jasnije?

Vidiš ja sam shvatio i bez smajlija, ali nisam hteo da maliciozni cinizam postane izvršan i ograniči i sputa težnje ljudi da idu ka tome....
A to što će ih sposobnoti dovesti do granice ili nedostatak vremena je sasvim drugo pitanje ili odgovor....

A za podjebavanje uvek ima vremena i mesta, tako da si više nego dobrodošla skoro svuda na forumu....

A patak što se ti to ljutiš? Mislim da nije došlo do konflikta, da bi ti bio posrednik, branilac bilo koga.
Moraš da vjeruješ da nekima zaista nije stalo do nadmetanja i nadgornjavanja. Pa svi smo tu da opušteno razgovaramo, dajemo svoje mišljenje, nekad i oštrije kritike, da se pobunimo, i jos mnogo toga...a često samo da se šalimo, bez loših namjera.
Pozdrav i ugodan dan.

Evo šta mislim o tvom poslednjem postu....

Dodje jedna od mušterija onako kroz šalu, " ja uzeo kod tebe računar zato što si rekao da daješ garanciju 5 godina" .....

Mogući odgovori:
-1- Da naravno
-2- Da naravno , bilo bi nerazumno da dajem 7 jer već posle 6 polako otkazuju
-3- Ne , garancija je 1 godina, a skoro svi traju izmedju 5 i 7,8 godina
-4- Da , naravno , za deset godina već tražim doplatu....

Ako odgovorim sa -1- misliš da mi iako je sve bilo rečeno u šali , neće doći posle 3 godine pozivajući se na to što sam rekao........ako sa -4- još verovatnije........ako sa -3- onda sam bukvalista....

Bukvalista , ali bez svadji i nerviranja....

Teško je ne bojati se a još teže je bojati se.Kako napraviti ravnotežu to je ključno?Strah nekada pokreće a nekada nas koči.U suštini fobije su jedine(kao što znate neopravdani strahovi) u porodici strahova ,kako bih nazvala,štetne u velikoj meri po čoveka.To su psihički poremećaji.A bojati se treba ali ne preterano jer DA NEMA STRAHA GDE BI NAM KRAJ BIO?

drbob:
Mnoge stvari u životu uradimo ili ne zbog straha.Zašto se plašimo?Da li je strah urođen ili stečen?
Naučno je dokazano da se rađamo sa dva straha,a to su: strah od pada i strah od buke.
Kako odrastamo ta dva straha nestaju ,ali se javlja mnogo drugih,stečenih strahova.
Ako smo uspeli da pobedimo ta dva urođena straha,zašto ne bi smo mogli i one koji su stečeni?
Šta vi mislite o tome i kakva su vaša iskustva?

Strahovi se javljaju iz neznanja,a prevazilaze se spoznajom.

Мишљења су различита,и треба да буду,али не треба банализовати ствари.По мишљењима неких,ако се плашим змија,треба да уђем у кавез са змијама,то је глупост и будалаштина.
Страхови се јављају из незнања,са знањем се страхови превазилазе.Ако знате да нешто може да вам нашкоди ви нећете то да радите,значи имате знање о томе шта може да вам се догоди.
Значи са знањем аутоматски елиминишете страх.Тако се треба поставити. :wink:

procitah temu...zar strah nije emotivna, psihicka kategorija??
Kako onda moze da se prevazidje znanjem koje je umna kategorija?
moje iskustvo u borbi sa strahovima mi govori da onoga trenutka kada sam kao u ogledalu videla sebe, svoja najdublja osecanja, duboko zasla unutra i prihvatila sebe takva kakva jesam, tek je tada pocela borba...ne moram ja biti idealna, cak ni dobra, ne, daleko sam od toga, videla sam uzasne stvari kod sebe, svoje grozne strane...ali sta sa tim?Znam da je posle toga usledilo prihvatanje i da me ako ja ne volim sebe, voli Neko i na meni je bilo da prihvatim to.Kada spoznam da se plasim recimo bolesti, ne da saznam sve sto mogu nego da prihvatim to srcem, celom svojom dusom, u krajnjem, pa zar moram da budem zdrava, nisam i tacka!ima mnogo vaznijih stvari od toga :)
plasim se i visine i dubine(to mu dodje isto) ali i to polako prihvatam i penjem se sve vise i vise... previse ocekujemo od sebe, izgubili smo kontakt sa zemljom

Back