СТОП АБОРТУСУ !

За или против абортуса.

• Подржавам абортус.

• Неподржавам абортус.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hajde cititraj gde sam ja to napisao za svaku drugu ženu u Srbiji. naravno, ako ne citiraš smatraću te lažovčinom. Svakom po zasluzi. ;)
Gde sam ja napisao da ženama treba zabraniti abortus? Meni se čini da nisi pažljivo pratio temu u i čitao šta ko misli.
Možda ti nisi obrazovan, ja jesam.
Ti si se već jasno odredio prema religiji, tako da o tome ne bih sa tobom. Mržnja mi nije blisko osećanje.
Misliš da bi dete rođeno iz neželjene trudnoće, moralo da umre dalje tokom života?

Da si obrazovan mogao bi bar da skapiras da se radi o namernom preterivanju koje za cilj ima dekvalifikaciju takodje preteranih stavova. Po tvom vokabularu se vidi da skolovan, sta si zavrsio metalokobasicarsku? Ovo prvi put cujem dakle nepismeni i neobrazovani se bore za abortus :) sta sve nece covek ovde da procita. Pa i ne mozes o religiji sa mnom to si u pravu.

A sto bi mi takvu zenu ikako nazivali!?Ko si bre ti da ikoga etiketiras?Svetac Reefer?
Sta si bre zapenio i ti i ona sto u sedmom mesecu trudnoce,dojurila iz Nemacke da sedi na barikadama?
To su zivoti tih zena,koje sigurno ne igraju od srece,ali verovatno ne umeju drugacije.Svako je odgovoran za sebe,a ja ako ne mogu drugome pomoci makar time sto mu necu dolivati so na ranu,necu vala nikog ni etiketirati!A ti si bezgresan te sebi dajes pravo da sudis!

jesi ti izjavila da te boli ona stvar i za abortuse i za srbe koji izumiru? koji se moj onda javljas?

A sto bi mi takvu zenu ikako nazivali!?Ko si bre ti da ikoga etiketiras?Svetac Reefer?
Sta si bre zapenio i ti i ona sto u sedmom mesecu trudnoce,dojurila iz Nemacke da sedi na barikadama?
To su zivoti tih zena,koje sigurno ne igraju od srece,ali verovatno ne umeju drugacije.Svako je odgovoran za sebe,a ja ako ne mogu drugome pomoci makar time sto mu necu dolivati so na ranu,necu vala nikog ni etiketirati!A ti si bezgresan te sebi dajes pravo da sudis!

Voliš da se svađaš? Barem pročitaj post na koji sam odgovorio.
Napista da je neko povratniik u abortus, nakon 5 ili 10 abortusa nije etiketiranje već istina. Kao što je istina reći za nekoga ko pije da alkoholičar.
Gde sam ja sudio? Auh, koliko okolosti izbija iz tvojih postova, a sve zarad odbrane mišljenja.
Da li znaš da ne postoji bezgrešan čovek, jesi li čula to?

Види овако...

Имаш ти жешћи проблем, а он није везан за тему. На чему "браво", питаш? На ставу. Је6и га ако морам да ти цртам.
А што се тиче болдованог дела текста, не знам шта да ти кажем... Небројано пута, свакодневно...
Da, ona ima problem. Ima problem što je proživela ono o čemu neki ovde pokušavaju da pričaju bez ikakve želje da zaista pročitaju šta je atakualpa zaista napisala, a kamoli da probaju da shvate o čemu ona to piše.

Hoćeš prevedeno i uprošćeno?
Ona je što se nje same tiče apsolutno protiv abortusa.
No, neće pružiti ruku na neku ženu i vikati: "Ubica!" zbog toga što se ta žena odlučila za abortus.

Ljudi, treba da shvatite jedno. Nemate pojma kako je nekome ako niste u njegovoj koži. Ne možete pričati ni o sebi šta biste radili u nekim situacijama, jer dok se nešto zaista ne desi vi ne znate 100% kako ćete reagovati.
Osnovna stvar kojom treba da se rukovodite pri proceni nekih ljudi i ocenjivanju njihovih postupaka je pokušaj da tog nekog saslušaš i razumeš.
Nemaš pojma kroz šta je ta žena sve prošla. Može biti da je silovana, ali ne sme nikome da kaže. Može biti da su je najrođeniji umesto da joj pruže podršku nazvali kurvom, možda i istukli. Ko zna šta sve tu ima, a vi ne znate i ne želite da znate. Ne znate ni to da li se na abortus odlučila hladne glave i hladnog srca, ili je u veoma teškom emotivnom položaju.
Želite da pomognete njoj i detetu koje treba da se rodi? Onda probajte da joj zaista pomognete. Time što ćete podići ruku na nju i nazvati je ubicom nikome ne pomažete.

Da si obrazovan mogao bi bar da skapiras da se radi o namernom preterivanju koje za cilj ima dekvalifikaciju takodje preteranih stavova. Po tvom vokabularu se vidi da skolovan, sta si zavrsio metalokobasicarsku? Ovo prvi put cujem dakle nepismeni i neobrazovani se bore za abortus :) sta sve nece covek ovde da procita. Pa i ne mozes o religiji sa mnom to si u pravu.

Možeš li ovo da prevedeš? Ili bar da ubaciš neki smisao svom postu?

Nije me briga za zene dal abortiraju il ne, ali me je briga sto neki brinu tudju brigu, umesto da na pravi nacin misle o ovj nasoj mucenici Srbiji. Zabranom abortusa samo ces napraviti dodatnu nesrecu, s pojacanom kriminalizacijom drustva, vi toga uopste niste svesni, nego samo kukate o slabom natalitetu i vicete "zabraniti, zabraniti". Ne resava se stvar navratnanosnim suzbijanjem posledica, nego resavanjem uzroka pojava.

Tacno tako!Ali ovde se polemika svela na to da je cura kriva jer nije rekla NE bez kondoma,a posle je opet kriva ako ne rodi dete!Najcrnje je sto taj stav podrzavaju i pripadnice lepseg pola,ali u zivotu ti se upravo dese one stvari za koje tvrdis da neces nikad!Zato ja tu rec retko koristim!Lepo bre gledajte sebe,a druge ostavite na miru!Resavajte u svojim kucama to pitanje kako hocete,radjajte dvaneastoro,nemojte se sexsati,sterilisite se,abortirajte,pa pobogu nije Srednji vek,valjda zivimo u demokratiji!

Феминизам,
срамота другарице, ја сам мислио да су та времена иза нас и да су полови данас једнаки...

Извини молим те али у свим случајевима мушкарац је тај који одбија да носи кондом и када жена остане трудна НАТЕРА ЈЕ НА АБОРТУС!

Немој само ви да ми се правите невинашца ,као јадни ви а жена крива ,море марш

razlog da se abortusi u srbiji zabrane.
Pa ćeš smanjenje nataliteta u Srbij rešiti tako što ćeš osuditi decu da rastu sa roditeljima koji ih ne žele?

Svojevremeno sam predložio nešto, ali...
Vidiš, Crkva je protiv abortusa. Crkva poseduje manastire, idealna mesta u kojima bi mogla da se organizuju prihvatilišta za svu decu bez roditelja. Šta sprečava Crkvu da organizuje razgovore sa svim ženama koje bi da abortiraju i da im ponude potrebnu pomoć u odgoju dece?

jesi ti izjavila da te boli ona stvar i za abortuse i za srbe koji izumiru? koji se moj onda javljas?

Pa ja zeno zivim svoj zivot i odgovaram za svoje postupke!Ko sam ja da se zgrazavam nad tudjim postupcima?Mogu imati misljenje o nekom pitanju,ali dalje me ne zanima.Boli me uvo da li ti ides ili ne ides na abortus.Sta ja imam od toga da ikome zabranim taj med.zahvat?Spasicu time Srbiju?Pa vrati se u Srbiju i zivi ovde sa coporom svoje dece,za koje sumnjam i da postoje,jer sve sto si do sad pisala nije ni blizu istine.

Pa ćeš smanjenje nataliteta u Srbij rešiti tako što ćeš osuditi decu da rastu sa roditeljima koji ih ne žele?

Vidiš, Crkva je protiv abortusa. Crkva poseduje manastire, idealna mesta u kojima bi mogla da se organizuju prihvatilišta za svu decu bez roditelja. Šta sprečava Crkvu da organizuje razgovore sa svim ženama koje bi da abortiraju i da im ponude potrebnu pomoć u odgoju dece?

Nema tu para.

ne znam sta ih sprecava, mada je to jedna dobra alternativa...

ali sta da se radi, kakva nam drzava takva i crkva...

Pa ja zeno zivim svoj zivot i odgovaram za svoje postupke!Ko sam ja da se zgrazavam nad tudjim postupcima?Mogu imati misljenje o nekom pitanju,ali dalje me ne zanima.Boli me uvo da li ti ides ili ne ides na abortus.Sta ja imam od toga da ikome zabranim taj med.zahvat?Spasicu time Srbiju?Pa vrati se u Srbiju i zivi ovde sa coporom svoje dece,za koje sumnjam i da postoje,jer sve sto si do sad pisala nije ni blizu istine.

Pa da kad je tolika srBkinnja sto ih ne hrani od srBske plate?

pa sto onda laprdas ovde kad te nije briga?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back