СТОП АБОРТУСУ !

За или против абортуса.

• Подржавам абортус.

• Неподржавам абортус.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Право је сваке жене да одабере да ли ће да задржи или прекине трудноћу ,то је њено право легитимно .И ту сам на страни жене ни једној жени није лако нити једноставно да прекине трудноћу .Осим тога овде владју двоструки аршини људе са више од петеро деце зову циганима ,као исти су цигани јер имају децу, куну им бре децу .Беж бре овај народ је изгубио сваки морал и достојанство
Pravo zboris, drugarice.

Ako ne umeš čitaš, rado ću ti pomoći. isto i kao umeš da čitaš, ali ne i da shvatiš pročitano. Još jednom - niko nije rekao da silovana žena ne sme da izvrši abortus! Pre prekida trudnoće postoji pilula koja sprečava začeće, silovana ima 3 dana da je uzme.
Broj silovanih žena je, na sreću, toliko mali da nemaju nikakav uticaj na ostale izvršene abortuse i njih ne treba vezivati. Ovde je najviše rasprava o povratnicama, koje često vrše abortuse. O onim ženama koje imaju partnera i o pitanju zajedničke odgvornosti i odluke.

Какве бре повратнице ти знаш да ли је она повратница или не ,не лупетај

ma jok
mnogo je lakse reci "svako ko zeli moze da abortira, to je njegovo pravo, moze mu se"
slazem se s tobom, abortus je najstrasnija posledica neodgovornog ponasanja ljudi
toliko puta su ovi na vlasti rekli (ali nista nisu ucinili) da "treba promeniti svest narodu" i to je stvarno potrebno
ubi nas ova samozivost i neodgovornost
ne znam kako ti, ali ja vidim povezanost bacanja sporeta u reku, smeca kroz prozor, provlacenja i lencarenja na poslu, provlacenja u skoli, voznje u pijanom stanju i abortusa

p.s. nisu kondomi toliko skupi, to nije opravdanje

Veza postoji i veoma je jasna. Sve navedeno je odraz nekulture i odsustva vaspitanja.
Možda nisu skupi za tebe ili mene, ali za jednog studenta jesu. Naročito ako su brendirani.

Svako ima prava na svoj stav,ali ako malo dublje sagledas tvoj stav nije donesen sa ispravne tacke gledista vec sa vise neispravnih,ti mozda smatras moj neispravnim,ali u tvom postoje veliki jazovi logike da bih imao neodumica ko nije u pravu,razmisli malo bolje.

Ali tvoj problem vidim bas tu gde ne mozes da povezes to o karakteru,o karakteru sam rekao i ako me nisi razumeo ili se jos cudis da pokusam da iskristalishem........dakle ako znas sta su geni a znas,trebalo bi i da znas da tvoje dete u svojim genima poseduje maltene citav tvoj zivot,cak je i karakter(u manjim crtama) prenosiv genetski.

Totalno netacno,upravo je u tebi problem sto prenosis pricu na musko -zensku raspravu,pri tome je totalno nebitno da li branim zene ili muskarce,dok se po tebi vidi da branis taj postupak samo zato sto je eto zena,isz cega proizilazi a i zbog cega sam zakljucio je da si zbog neke polusvesne koristi iza tog stava.

Jer se to ne sme i ne moze predstaviti na nacin dal je krivo zensko ili musko,to je nebitno kao sto je i sekundarno da li je neko nekog silovao,ostavio razocarao itd.jer se oivde radi o delu ubistva i tudjem zivotau.

Ali ajde da ti direktno odgovorim,naravno da ne mislim da su zene krive,krvilje su ali nisu samo one,tu si naprimer ti. koji ih sada branis samo da bi mogao sutra da ih nagovoris da urade to kada bude tebi igralo,znaci radi se o klasicno prikrivenom interesnom dilu,sto je monstruozno ako znamo da se radi o bebama.

Ne,nisu zene krive ali to uopste nije bitno,bitno je da neko ne umre.

Gde si druze sta ima,jel te prosla noga?:bye::mrgreen:

Ajde malo bolje argumentuj te jazove logike posto iskreno nisam siguran na sta mislis. Mislim da nemam problem al ajde ko j etebi tako lakse da svakog ko se ne slaze sa tobom labelujes kao "problematicnog" i ako iz te perspektive bolje funkiconises nek ti bude.
"Ama gde Vas tebe gajili u talibanskim internatu?" Nikad izvini-Kozeljnik
Nikad nisam cuo za gene aj objasni mi molim te. Verovatno se i afinitet ka ljubicastoj boji prenosi preko ujaka daj ne lupaj sta ces sledeca da tvrdis da je zamlja ploca? Geni nemaju nikakve veze sa tvojom licnoscu to formira okolina i odgoj. Ja sam bar polusvestan dok ti uprno udaras u zid cak se i ne trudis da se trgnes iz besmislica koje ovde serviras al valjda imas razloga.

kao sto je i sekundarno da li je neko nekog silovao,ostavio razocarao itd.jer se oivde radi o delu ubistva i tudjem zivotau.

Ovim si rekao sve nemam sta da dodam. Bas me zanima da li bi ti doneo na svet plod silovanja, ali nazalost to nikada necemo saznati. Ne radi se o bebama nego o fetusima ocigledno ne razumes razliku pa je dalja rasparava beskorsina i bespotrebna. To sto pokusavas da prebacis loptu na moj teren i da se sebe ubedis da je svaki stav suprotan tvom proistekao iz neke sebicne monstruozne zelje da opravda "ubistvo" ima koren u nekim zakopanim frustracijama, ja bih isto tako mogao da kazem da si se ti ozenio , jer ti je devojka zatrudnela i da zato branis stav zivot po svaku cenu, ali to bi bilo nekulturno i prostacki pa cu se za razliku od tebe suzdrzati od komentara licne prirode koji za cilj imaju samo provociranje sagovornika u nedostatku argumenata. Moracu da te razocaram jako pazim na te stvari jer mi je za razliku od mizogenijske horde koju predstavljate ti i tvoje kolege inkvizitori, um dovoljno svestan da postuje odluku zivog razumnog hodajuceg bica koje ima svoju volju i gospodar je svog tela i da ja tu sluzim da je podrzim ma sta njena odluka bila. Naravno nikada nisam bio sa devojkom koja bi arbortirala kao ni ti mozda bih i ja pao na testu i molio je da ostane trudna radi moje prokreacije. Ali nikada necu doci u takvu situaciju tako da je bespotrebno bilo sta dalje tupiti.

Ајде богати испаде само жена крива па колико је само самохраних мајки шта лупетате као сада се сви правимо Енглези.У већи случајева мушкарац је КРИВ а не ЖЕНА!Дође муж и каже АБОРТИРАЈ ИЛИ МИ НЕ ДОЛАЗИ У КУЋУ и шта ће она јадница или је убије од батина па сама подбаци .Шта се правимо Енглези ?Колико малдих девојка изврши самоубиство јер је момак остави након што затрудни или је он наговара на абортус ,ма дај те молим вас па ђта ми овде говоримо

kad tebe nije briga nemoj da komentarises...sta si se zavezao za temu kad te nije briga?
Nije me briga za zene dal abortiraju il ne, ali me je briga sto neki brinu tudju brigu, umesto da na pravi nacin misle o ovj nasoj mucenici Srbiji. Zabranom abortusa samo ces napraviti dodatnu nesrecu, s pojacanom kriminalizacijom drustva, vi toga uopste niste svesni, nego samo kukate o slabom natalitetu i vicete "zabraniti, zabraniti". Ne resava se stvar navratnanosnim suzbijanjem posledica, nego resavanjem uzroka pojava.

Ајде богати испаде само жена крива па колико је само самохраних мајки шта лупетате као сада се сви правимо Енглези.У већи случајева мушкарац је КРИВ а не ЖЕНА!Дође муж и каже АБОРТИРАЈ ИЛИ МИ НЕ ДОЛАЗИ У КУЋУ и шта ће она јадница или је убије од батина па сама подбаци .Шта се правимо Енглези ?Колико малдих девојка изврши самоубиство јер је момак остави након што затрудни или је он наговара на абортус ,ма дај те молим вас па ђта ми овде говоримо

za ovo prvo si u pravu, ima muzeva koji to zaista rade, a ovo drugo ti je glupi argument...

Da li tebe muž tuče, kad vidiš samo takvu porodicu?
Nego u čemu to "jadnica" podbaci? U berbi kukuruza, kopanju krompira, izradi delova na traci u fabrici?

Nije me briga za zene dal abortiraju il ne, ali me je briga sto neki brinu tudju brigu, umesto da na pravi nacin misle o ovj nasoj mucenici Srbiji. Zabranom abortusa samo ces napraviti dodatnu nesrecu, s pojacanom kriminalizacijom drustva, vi toga uopste niste svesni, nego samo kukate o slabom natalitetu i vicete "zabraniti, zabraniti". Ne resava se stvar navratnanosnim suzbijanjem posledica, nego resavanjem uzroka pojava.

procitaj naslov teme...

mi i jesmo ovde da bi izneli svoje stavove o istoj.

da li bi mogao to malo da nam pribilizis
mislim prvenstveno na zensko pravo na abortus
odakle se vuce to pravo?
Iz jedne vrlo proste cinjenice, bioloske, da se plod nalazi UNUTAR zene i da je deo njenog organizma. Znaci, to je udar na privatnost i mesanje u najlicnije stvari. Drustvo uopste ne bi trebalo da se bavi takvim stvarima. A vi se bavite tudjim zivotima, ko zaludne komsinice i domacice koje gledaju latino serije i velike bratove.

Kako bi ti nazvala ženu koja radi peti ili deseti abortus?

A sto bi mi takvu zenu ikako nazivali!?Ko si bre ti da ikoga etiketiras?Svetac Reefer?
Sta si bre zapenio i ti i ona sto u sedmom mesecu trudnoce,dojurila iz Nemacke da sedi na barikadama?
To su zivoti tih zena,koje sigurno ne igraju od srece,ali verovatno ne umeju drugacije.Svako je odgovoran za sebe,a ja ako ne mogu drugome pomoci makar time sto mu necu dolivati so na ranu,necu vala nikog ni etiketirati!A ti si bezgresan te sebi dajes pravo da sudis!

Iz jedne vrlo proste cinjenice, bioloske, da se plod nalazi UNUTAR zene i da je deo njenog organizma. Znaci, to je udar na privatnost i mesanje u najlicnije stvari. Drustvo uopste ne bi trebalo da se bavi takvim stvarima. A vi se bavite tudjim zivotima, ko zaludne komsinice i domacice koje gledaju latino serije i velike bratove.

Jednog dana ovaj problem može da posrtane tvoj ili moj, bojim se da će tada biti kasno za akciju?
Društvo ne treba da se brine, ok, onda neka društvo ukine deo u bolnici za abortuse, neka se ne brine o tome. Kakva logika. :eek:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back