СТОП АБОРТУСУ !

За или против абортуса.

• Подржавам абортус.

• Неподржавам абортус.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta ti pricas o silovanju kao da si to preziveo!!!Znas ti u kakvom je psihickom stanju silovana osoba?Neke ce odreagovti samoubistvom,neke ce ubiti pocinioca,neke se povlace u sebe!Pa nije to dogadjaj o kome trubis i svima prepricavas!
I sta tebe toliko briga sto tamo neka zena koju niti znas niti poznavas ide svaki mesec na abortus!?Boli me uvo,nek svako radi sa svojim telom sta hoce!Ako ne zeli dete nek ga skloni,ako nije naucila ni nakon abortusa da treba da se stiti,ma ko je sljivi,nek ide svaki mesec!
Sta vas toliko briga za tamo neke abortirane bebe,zbog srpstva?Nestacemo kao nacija? I to me bas briga?A vama ako je stalo do nacije,krkajte svojim zenama svake godine po dete,i pusku u ruke i branite srpstvo!Nego ko seka perse muskarci udarili u zabrnu abortusa!Stavljajte kondom,i nece aborusa biti,jer odluku da se rodi dete treba oboje da donesu i to pre zaceca!
Abortus nece biti zabranjen,ne zbog prava zena da odluciju o tome,to je za javnost,vec koristi u industriji vakcina,pa cak i u kozmetici!

aj da vidimo toga ko je rekao da zena treba da rodi dete ako je silovana
nadji neki post na ovoj temi

a sto se tice bolda, da li zena koja ne zna da kaze NE BEZ KONDOMA, moze da odlucuje o zivotu i smrti njenog ploda? NE BEZ KONDOMA je mnogo laksa odluka od ABORTIRACU, zar ne?
samo cekam da se neko izlane i da kaze, na zalost, logican zakljucak ove teme

Kada sam ja bila cura,u blizini moje ulice jedna cura je silovana.Njen otac je prijavio policiji,prosla je sve neprijatnje preglede i ispitivanja,ali narod je odvratan,kruzile su price kako da nije mrdnula repom,ne bi joj se to ni desilo!:dash:
Na kraju su se odselili u drugi grad.Zato sam zacudjena odakle izviru svi ovi forumski moralisti,kada ih u realu nema ili neprimetno!

O cemu guslas ti,o kakvim silovanjima je li ovo tema o abortusu ili silovanjima?

Pa pichka mu materina zar ste toliko nisko pali da morate da izmisljate gluposti,pa znas li ti koliko zena zatrudni posle silovanja?tih slucajeva je par za 10 godina,a abortusa 100 000 godishnje,pa vam je to sad jelte argument.

To ti dodje kao da troskom firme od 1 dinar godishnje pokusas da pokrijes rashode od 50 000 evra,svasta.

Тако је!! Право свакоје жене је да абортира. Ево погледајмо факте ко не верује. Абортус је дозвољен у најбогатијим и најразвијенијим земљама, а у сиромашним није. Шта вам то говори?
Као, шатро шатро, абортус је проблем што нас има мало, а силни ратови, алкохолизам, дрога, бомбардовање, саобраћајне несреће, све је то пуј пике не важи. Једино абортус да решимо и биће нас 30 милиона!!
Њихови аргументи су слабашни и наивни и у сваком посту их тако покидамо да не знају где се налазе. Абортус је скроз кул и жена је господар своје судбине, ако је спремна да роди нек рађа, ако неће, не мора.

Irska i Poljska su u EU, a tamo je abortus iz obesti zabranjen, dozvoljen je samo u slucaju ugrozenosti zdravlja i u slucaju silovanja
u cemu je problem da budemo kao Irska?

Ниси у праву уопште. Ех, ваша наивна клерофашистичка пропаганда.
Абортус је супер ствар и он даје могућност и слободу сваком појединцу да одлучи хоће ли или неће да роди.
Нежељена деца постају проблем за друштво и будући криминалци и масовне убице, јер су одрастали у ненормалним породицама без родитељске љубави.
Да се више поштовао абортус и држало до њега, свет данас неби имао једног Хитлера, Стаљина, Милошевића и Коштуницу!!

Merkabino, zaboravio si da dodaš da treba što više onih koji su se već nekako ispilili dati na usvajanje gej parovima.

Da postanu ljudi, a ne ološ :)

30%-50% silovanih zena u Srbiji nikada ne prijavi slucaj policiji. Ako je pocinilac nepoznat retko kad se otkrije. A oni koji siluju i budu osudjeni za to delo, izadju jako brzo i ponove zlocin, a ponovi se i abortus. U takvoj Srbiji da podizes cerku? Svaka cast na hrabrosti.

zar se silovanje sprecava pravom na abortus?
vi ljudi stvarno niste normalni
postoji silovanje, aj da abortiramo svu zensku decu da ih neki manijak na ulici ne napadne

Kada sam ja bila cura,u blizini moje ulice jedna cura je silovana.Njen otac je prijavio policiji,prosla je sve neprijatnje preglede i ispitivanja,ali narod je odvratan,kruzile su price kako da nije mrdnula repom,ne bi joj se to ni desilo!:dash:
Na kraju su se odselili u drugi grad.Zato sam zacudjena odakle izviru svi ovi forumski moralisti,kada ih u realu nema ili neprimetno!

aj sad ti meni objasni kakve ovo veze ima sa temom?

Тако је одмах околина каже "Сама је то тражила" наравно постоје такве жене али постоје и оне које се не обазиру на погледе околине .На жалост живимо у свету када се жртве пљују што је најгоре .Ужас

To su pokušaji da se preko silovanih opravda abortus. Niko ne spori da se u takvoj situaciji rade abortusi, ali u nedostaku drugih argumenta valjda neko smatra da je i ovo dovoljno?
Koliko vidim većinom se slažemo da je edukacija onov svega. Prvo u porodici, ali i obavezna u školi, jer se danas na svaku porodicu i ne možemo osloniti. Sledilo bi ukidanje poreza na kondome, kao i besplatni kondomi za studente (kao seksualno najaktivniju grupu). Zatim i uvođenje cene za vršenje abortusa, kao i upisivanje tog zahvata u karton. Možda bi svaki sledeći mogao da bude drastično skuplji, kao ideja da se prekine sa praksom abortusa kao kontracepcije, uz određene grupe kojima bi se omogućila besplatana intervencija. Takođe i program koji bi "neželjenu" decu veoma brzo prebacivao u porodice koje ne mogu da imaju svoju decu. Ali za sve to treba plan, neko ko ima volju da reši problem.

Зато многе жене не пријаве силовање ,управо због овог што је другарица написала .Не знам ја размем жене које желе да наставе са животом и забораве све и мислие да ће ако не пријаве лакше да забораве ,то је велика ГРЕШКА!

Када би се мени то десило одсекла би му киту и поставила је на сред града па нек ме онда хапсе ,баш ме брига

samo ovaj Merkabino siluje zivotinje jer je to proevropski kul ;)

Za sada se izjasnio samo kao biseksulan,još nije spominjao životinje. Al ako je to evropski standard..onda mora da se potrudi .

@

A da li ta nerođena deca imaju neka prava? Koja NVO, koji borci za ljudska prava ili bilo ko vodi bitku te dece na pravo na život?

Jer kao i kod homoseksualizma ni kod abortusa nije jasno da li se svi lekari slažu da li je ta proklamovana savremena vrednost- abortus ubistvo ili ne.

Meni je od svega najgore kad čujem da neke naše žene kažu..idem na čišćenje. Pa čisti se đubre, prljavština, a ne dete!

To su pokušaji da se preko silovanih opravda abortus. Niko ne spori da se u takvoj situaciji rade abortusi, ali u nedostaku drugih argumenta valjda neko smatra da je i ovo dovoljno?
Koliko vidim većinom se slažemo da je edukacija onov svega. Prvo u porodici, ali i obavezna u školi, jer se danas na svaku porodicu i ne možemo osloniti. Sledilo bi ukidanje poreza na kondome, kao i besplatni kondomi za studente (kao seksualno najaktivniju grupu). Zatim i uvođenje cene za vršenje abortusa, kao i upisivanje tog zahvata u karton. Možda bi svaki sledeći mogao da bude drastično skuplji, kao ideja da se prekine sa praksom abortusa kao kontracepcije, uz određene grupe kojima bi se omogućila besplatana intervencija. Takođe i program koji bi "neželjenu" decu veoma brzo prebacivao u porodice koje ne mogu da imaju svoju decu. Ali za sve to treba plan, neko ko ima volju da reši problem.

Није то никакв покушај то је ПРАВО ЖЕНЕ ДА ПРЕКИНЕ ТРУДНОЋУ ЗАСНОВАНУ НА СИЛОВАЊУ мада има жена и које задрже дете али то је право сваке жене да уради како жели

Зато многе жене не пријаве силовање ,управо због овог што је другарица написала .Не знам ја размем жене које желе да наставе са животом и забораве све и мислие да ће ако не пријаве лакше да забораве ,то је велика ГРЕШКА!

Када би се мени то десило одсекла би му киту и поставила је на сред града па нек ме онда хапсе ,баш ме брига

i onda ce abortus kao rukom odneti traumu silovanja :eek:
u stvari dolazimo do zakljucka da abortus treba da postoji da bi zene mogle da se siluju :roll:
jos jednom skrecem paznju na to da na ovoj temi niko nije napisao da zena mora da rodi dete ako je silovana
zena nije odgovorna za postupak jednog degenerika i u slucaju da je abortus bio neophodan njemu treba povecati kaznu

ali potpuno je retardirano i jako neukusno potezati silovanje kao argument za legalizaciju abortusa
silovanje je krivicno delo i od njega se ne mozete zastititi abortusom, valjda vam je to jasno

bar se nadam da jeste...

i onda ce abortus kao rukom odneti traumu silovanja :eek:
u stvari dolazimo do zakljucka da abortus treba da postoji da bi zene mogle da se siluju :roll:
jos jednom skrecem paznju na to da na ovoj temi niko nije napisao da zena mora da rodi dete ako je silovana
zena nije odgovorna za postupak jednog degenerika i u slucaju da je abortus bio neophodan njemu treba povecati kaznu

ali potpuno je retardirano i jako neukusno potezati silovanje kao argument za legalizaciju abortusa
silovanje je krivicno delo i od njega se ne mozete zastititi abortusom, valjda vam je to jasno

bar se nadam da jeste...

Право је сваке жене да одабере да ли ће да задржи или прекине трудноћу ,то је њено право легитимно .И ту сам на страни жене ни једној жени није лако нити једноставно да прекине трудноћу .Осим тога овде владју двоструки аршини људе са више од петеро деце зову циганима ,као исти су цигани јер имају децу, куну им бре децу .Беж бре овај народ је изгубио сваки морал и достојанство

Право је сваке жене да одабере да ли ће да задржи или прекине трудноћу ,то је њено право легитимно .И ту сам на страни жене ни једној жени није лако нити једноставно да прекине трудноћу .Осим тога овде владју двоструки аршини људе са више од петеро деце зову циганима ,као исти су цигани јер имају децу, куну им бре децу .Беж бре овај народ је изгубио сваки морал и достојанство

ti bre drugarice ko papagaj ponavljas jedno te isto...

pa nije ti to odlazak kod frizera pa da sama odlucujes koju ces frizuru danas..

ipak se ovde radi o zivotima...

ma jok
mnogo je lakse reci "svako ko zeli moze da abortira, to je njegovo pravo, moze mu se"
slazem se s tobom, abortus je najstrasnija posledica neodgovornog ponasanja ljudi
toliko puta su ovi na vlasti rekli (ali nista nisu ucinili) da "treba promeniti svest narodu" i to je stvarno potrebno
ubi nas ova samozivost i neodgovornost
ne znam kako ti, ali ja vidim povezanost bacanja sporeta u reku, smeca kroz prozor, provlacenja i lencarenja na poslu, provlacenja u skoli, voznje u pijanom stanju i abortusa

p.s. nisu kondomi toliko skupi, to nije opravdanje

znaci tvoj argument je isti ko i od JOVANENADA
zeni se moze da izvrsi abortus i zato nek ga izvrsi
to je trenutno legalo, na moju zalost, ali objasni zasto je to pravo legitimno
da li bi bila ljubazna da podelis to s nama?:flert:

zeni se moze da izvrsi abortus i zato nek ga izvrsi
to je trenutno legalo, na moju zalost, ali objasni zasto je to pravo legitimno
Zato sto bi sve drugo bilo krsenje prava i sloboda coveka kao pojedinca. I mesanje u neciju privatnost i intimu. U ovom slucaju pojam prava i sloboda nije samo obicna mantra kojom masu okolo. A tako je po samoj bioloskoj prirodi stvari.

Poslednja izmena:
ti bre drugarice ko papagaj ponavljas jedno te isto...

pa nije ti to odlazak kod frizera pa da sama odlucujes koju ces frizuru danas..

ipak se ovde radi o zivotima...

Ко зна каква је мука њих на то натерала .Свака жена има право да одлучи о својој трудноћи ,не знам ја сам против тога али нећу да сада да вичем
Како све жене које прекину трудноћу треба разепети на крст оне саме знају шта раде и која их је мука натерал

Није то никакв покушај то је ПРАВО ЖЕНЕ ДА ПРЕКИНЕ ТРУДНОЋУ ЗАСНОВАНУ НА СИЛОВАЊУ мада има жена и које задрже дете али то је право сваке жене да уради како жели

Ako ne umeš čitaš, rado ću ti pomoći. isto i kao umeš da čitaš, ali ne i da shvatiš pročitano. Još jednom - niko nije rekao da silovana žena ne sme da izvrši abortus! Pre prekida trudnoće postoji pilula koja sprečava začeće, silovana ima 3 dana da je uzme.
Broj silovanih žena je, na sreću, toliko mali da nemaju nikakav uticaj na ostale izvršene abortuse i njih ne treba vezivati. Ovde je najviše rasprava o povratnicama, koje često vrše abortuse. O onim ženama koje imaju partnera i o pitanju zajedničke odgvornosti i odluke.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back