Vidi, ti ne možeš čak uopšte ni da razumeš zašto je po penzionisanju Josif Runjanin otišao u svoj porodični kraj u Novi Sad, gde je i umro. Baš u Novi Sad. Ne možeš da to percipiraš uopšte u kontekstu.
Vidiš, ja sam pokušao neke stvari da ti objasnim. Ti ovde okolišaš, bežiš od suštine. Potpuno je nebitno to sve, ja ovde nisam ni želeo uopšte da diskutujemo o Runjaninu, jerbo nije ni tema. Ovde se radi o tome da ti dođeš sa nekog uzvišenog stanovišta, uveren da znaš šta je logično, da poseduješ kapacitete logičkog rezonovanja i da je problem u tome što tvoji sagovornici dotično ne poseduju.
Ja sam se smao osvrnuo na to što si ti ovde, umesto da se pokažeš kao čovek i ogradiš brlo jasno od Grčevića, ti štaviše stao u odbranu onoga što je napisao. Iako je Grčević uradio upravo to što ti zameraš Srbima. 1/1 tačno to što ti govoriš da je problem što Srbi nikako ne nauče. Čak je održao jednom i jedno predavanje na tu temu, gde je samo van konteksta tragao svuda gde se pominje hrv- i nabacao na gomilu.

Onako, baš je istupio vrlo jasno kao sledbenik Vasilija Đerića, kojeg ti takođe voliš da kritikuješ.
Ne postoji razuman način da se ti postupci odbrane kao nešto logično. Zato što nisu, najkraće rečeno.
To što je Grčević uradio po pitanju Runjanina, a sa se ne lažemo svi znamo zašto (zato što danas Hrvate strašno pecka to što je Srbin komponovao hrvatsku nacionalni himnu, kratko i jasno rečeno) i argumenti koje je koristio, zapravo, nešto je čemu apsolutno nema mesta u ozbiljnoj nauci. I zaista, nema. Nema ni u srpskoj, niti u hrvatskoj, nit' igde.
Ako te zanima kako stvarno izgleda kada se piše naučni rad i kako izgleda pravi istraživački postupak (jerbo bukvalno branjenjem neodbranjivog ne pomažeš sebi nimalo) evo ti da pročitaš ovaj izuzetno temeljni naučni rad (Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu):
Josif Runjanin i "Lijepa naša": činjenice i interpretacije https://hrcak.srce.hr/238207
Tako se to radi. A to što je Grčević uradio je čisto glupiranje. Blamiranje i sebe i naučne zajednice i institucije kojoj pripada. A svako ko pokušava to da brani nekakvim čudnovatim apologetskim pristupima...samo blamirs pred celim svetom i sebe.
A kada govoriš o logici, ispadaš još i pride, kao šlag na tortu - licemer.