Stomatolozi odgovorni za propast zuba

Poruka
4.292
Imam problema sa zubima a moj rodjak sa sela nikad u zivotu nije seo na zubarsku stolicu i nema ni jedan jedini pokvaren zub niti ga je ikad zub boleo a ima oko 50 godina. I ja sam dugo analizirao kako je to moguce znaci covek nikad nije seo na zubarsku stolicu a ja sam prvi put seo jos kad sam bio u osnovnu. Razmisljo razmisljao i sinulo mi je resenje da je upravo to sto sam kao klinac u osnovnoj seo na tu fatalnu stolicu iako nisam tad imao nikakvih problema sa zubima.

Naime stvar je u tome sto skola odvede decicu na sistematski i u sklopu sistematskog pregleda odu i kod zubara. E sad kad dete sedne i kad doktor kao pregleda zube on uzme u ruke onaj metalni siljak i pocne da udara po zubima i da zabija izmedju zube i da pravi polugu mi da OSTECUJE ZUBE SILJKOM. Dakle zubari lepo ostete decici zube i onda kroz tu rupicu koju su napravili kroz 5, 10, 30 godina jedan po jedan se zubi kvare i zubari LEPO IMAJU PUNE RUKE POSLA I ZARADJUJU.

Da niko nije iso od nas kod stomatologa kao dete zubari jednostavno ne bi imali posla kao sto nisu imali posla kod mog rodjaka iz sela koji je imao tu srecu da ga njegova seoska skola nije vodila na sistematski kao dete.

Zato je moj savet ako vec mora dete da ide kod zubara preko skole u sklopu sistematskog pregleda obavezno da roditelji podju sa decicom i da budu prisutni kad se udje kod zubara i da lepo naprave jaaako veliku scenu ako treba ako vide u rukama zubara metalni siljak za razbijanje zuba i da ne dozvole da im deci razbijaju zube. Lepo neka kazu gledaj uperi svetiljku ali NE PIPAJ!!!

Poslednja izmena:
Imam problema sa zubima a moj rodjak sa sela nikad u zivotu nije seo na zubarsku stolicu i nema ni jedan jedini pokvaren zub niti ga je ikad zub boleo a ima oko 50 godina. I ja sam dugo analizirao kako je to moguce znaci covek nikad nije seo na zubarsku stolicu a ja sam prvi put seo jos kad sam bio u osnovnu. Razmisljo razmisljao i sinulo mi je resenje da je upravo to sto sam kao klinac u osnovnoj seo na tu fatalnu stolicu iako nisam tad imao nikakvih problema sa zubima.

Naime stvar je u tome sto skola odvede decicu na sistematski i u sklopu sistematskog pregleda odu i kod zubara. E sad kad dete sedne i kad doktor kao pregleda zube on uzme u ruke onaj metalni siljak i pocne da udara po zubima i da zabija izmedju zube i da pravi polugu mi da OSTECUJE ZUBE SILJKOM. Dakle zubari lepo ostete decici zube i onda kroz tu rupicu koju su napravili kroz 5, 10, 30 godina jedan po jedan se zubi kvare i zubari LEPO IMAJU PUNE RUKE POSLA I ZARADJUJU.

Da niko nije iso od nas kod stomatologa kao dete zubari jednostavno ne bi imali posla kao sto nisu imali posla kod mog rodjaka iz sela koji je imao tu srecu da ga njegova seoska skola nije vodila na sistematski kao dete.

Zato je moj savet ako vec mora dete da ide kod zubara preko skole u sklopu sistematskog pregleda obavezno da roditelji podju sa decicom i da budu prisutni kad se udje kod zubara i da lepo naprave jaaako veliku scenu ako treba ako vide u rukama zubara metalni siljak za razbijanje zuba i da ne dozvole da im deci razbijaju zube. Lepo neka kazu gledaj uperi svetiljku ali NE PIPAJ!!!

Šećer.
Tvoj rođa verovatno nije jeo slatko kao ni ja do svoje 25. god.
Odlično znam iz prve ruke... neverovatno je koliko slatkiši oštećuju zube. Bez njih, nema ni karijesa

Zubarima mogu da zamerim samo što nikad ni od jednog od njih nisam čuo za ZALIVANJE FISURA zuba. To je zahvat kojim se nanese sloj materijala na onim "kanjonima" kutnjaka gde se najčešće i stvara karijes.
Potpuno bezbolna, jeftina i estetski ok procedura a koja može mnogo da uradi u prevenciji.
Ali onda nema posla za njih...i zato sam to slučajno otkrio na netu a ne od zubara.

4.-Zalivanje-fisura.jpg

http://www.stomatolozi.org/CArticleSA.aspx?Thema=53

Poslednja izmena:
Šećer.
Tvoj rođa verovatno nije jeo slatko kao ni ja do svoje 25. god.
Odlično znam iz prve ruke... neverovatno je koliko slatkiši oštećuju zube. Bez njih, nema ni karijesa

Zubarima mogu da zamerim samo što nikad ni od jednog od njih nisam čuo za ZALIVANJE FISURA zuba. To je zahvat kojim se nanese sloj materijala na onim "kanjonima" kutnjaka gde se najčešće i stvara karijes.
Potpuno bezbolna, jeftina i estetski ok procedura a koja može mnogo da uradi u prevenciji.
Ali onda nema posla za njih...i zato sam to slučajno otkrio na netu a ne od zubara.

Pogledajte prilog 379163

http://www.stomatolozi.org/CArticleSA.aspx?Thema=53

Мени је баш забарка препоручила заливање за ћерку, али кад јој изађу сви стални зуби.

Додуше, она ми је пријатељица.

Mnoge stvari niste culi....
Npr delimicna amputacija nerva.....kad se samo vrh nerva , vadjenje zivca odradi...i zub je mnogo sigurniji i trajniji nego kad se odradi potpuno amputacija nerva...ali ko ce da se bakce sa pacijentima, nego vozi misko....

Nekad namerno kao ociste karies ili kamenac a ustvari navuku da moras da otvoris zub i onda raste polako blomba .....do na kraju...........

Zubar dresirao kucu da teši decu dok popravljaju zube

http://www.yumama.com/vesti/zanimlj...-kucu-da-tesi-decu-dok-im-popravlja-zube.html

Pol je shvatio kako bi Bruk mogla da bude od velike pomoći u njegovoj stomatološkoj ambulanti i pomogne deci koja se boje zubara. Počeo je da istražuje pravne aspekte uvođenja psa u zubarsku ambulantu. Na njegovo iznenađenje naišao je na veoma malo informacija, ali je bio uporan i nastavio je u svojoj istrazi. Za početak je morao da potpiše polisu osiguranja koja ga oslobađa od odgovornosti za dovođenje psa u ambulantu, a onda je Bruk krenula da se školuje za sertifikovanog terapeutskog psa iako to zakonom nije bilo obavezno.

Pojedini roditelji u suzama izlaze iz ordinacije, dirnuti koliko pozitivno pas deluje na njihovu uplašenu decu. Drugi su presrećni jer više ne moraju na silu da vode decu kod zubara, već ih mališani sami pitaju kada treba da idu.

Najvise je u genima.ali svakako da treba izbjegavati odlazak kod zubara..ici bas u krajnjoj nuzdi
plombe su vjerovatno veoma opasne.ko zna od kakvog su matrijala napravljene.negde sam citao da su ranije polombe sadrzavale velike razine metala cak i zive
i tek sad se neko sjetio da saopsti kako su te Amalgamske plombe opasne cak se ikoriste jos uvjek ..isto ce neko reci za 30 god za ove implante i novije vrste polombi
znam da ce sad neki skociti i kritikovati me ali najbolje je ono sto je prirodno i bez ikakvih neprirodnih matrijala u ustima,dokle traje nek traje bolje je biti krezub nego dobit rak na mozgu ili grlu

Isto mislim da rođendanske svećice izazivaju smrt. Što više svećica ugasiš, to je veća šansa da ćeš od njih stradati. Malo ko je preživeo radijaciju izazvanu sa sto rođendanskih svećica na istoj torti.

- - - - - - - - - -

znam da ce sad neki skociti i kritikovati me ali najbolje je ono sto je prirodno i bez ikakvih neprirodnih matrijala u ustima,dokle traje nek traje bolje je biti krezub nego dobit rak na mozgu ili grlu
Ma kakvo kritikovanje, moj ti je savet da se maneš tog đavoljeg posla, bolje da budeš krezub nego plombu da stavljaš. Čuo sam da i pasta za zube karcinogena, i to treba izbegavati, a i sapun nije preporučljiv svaki dan.

U usta samo žalfija i soda bikarbona i pasta pravljena od tih sastojaka.

Evo jedan recept sa tube........

Пасте заправо нису потребне. Циљ је очистити зубе а то раде вода и четкица а не паста. И препоручујем свима електричну четкицу за зубе. Много је боља од обичне.

Такође, нешто за шта је могуће да неко овде уопште није ни чуо. Орални иригатор.

oralb-irrigador.jpg

Тек тада се може нанети паста на зубе.

Оно што је проблематично код њих јесте ткз. "Sodium Lauryl Sulphat". И њега треба избећи.

Знам да Сензодин пасте то немају као састојак. Скоро све остале имају.

Biće da si ti rođaku pregledao kutnjake i umnjake, desne itd...I došao do te spoznaje.:roll:
Najbolje su ove izjave tipa "Оно што је проблематично код њих јесте ткз. "Sodium Lauryl Sulphat". И њега треба избећи."...

Jer eto, priča se po dobro obaveštenim krugovima u komšiluku... izvor istraživanja, uzorak, rezultati.. keine.

Najbolje su ove izjave tipa "Оно што је проблематично код њих јесте ткз. "Sodium Lauryl Sulphat". И њега треба избећи."...

Jer eto, priča se po dobro obaveštenim krugovima u komšiluku... izvor istraživanja, uzorak, rezultati.. keine.

Obavezno natrljati zube belim lukom koji je odstojao 12 sati u pacu od domaće rakije. Prvo progrgoljiti, a zatim progutati. Minimum 3x dnevno.

Back