pa ja bih rekao blizu si.
ima tu par problema (ledena doba su diskutabilno koliko su postojala i koliko su trajala - znajući današnju nauku),
drugo, i da su se ljudi tada hranili mesom, to nije promenulo dnk da su i poslemorali da ostanu na mesu
treće. meso se koristilo (jeste) da bi ljudi mogli živeti u nepristupačnim delovima planete kao recimo arhangelsk, švedska, gernland, farska ostrva...
to su vladari morali uraditi i tamo naseliti ljude da bi tu teritoriju mogli nazvati svojom. da nije tako to bi bila ničija zemlja! .. samo kažem da je neko 1000 godina ranije imao zadatak da isparceliše kuglu zemaljsku na torove... ali i to je sad druga tema.
O ledenim dobima ima sasvim dovoljno pouzdanih podataka.
Ljudi jedu i jeli su mleko i meso na svim meridijanima i paralelama.
Ni jedna jedina veganska civilizacija nije zabeležena u istoriji.
Pojedinci da, civilizacija ne.
Zapravo čovek je otišao u te negostoljubive predele u potrazi za plenom, a ne tako što ga je tamo poslao neki vladar.
To da neko oseća empatiju prema hrani je pomalo zabrinjavajuće po mentalno zdravlje.
Šta je sledeće?
Vodićemo računa da jedemo samo voće koje samo otpadne sa grane jer ga mučimo otkidajući ga?
Sakupljaćemo zrna pšenice koja sama otpadnu sa klasja?
Ako postoje milenijumi stočarske istorije čovečanstva.
Pre toga milenijumi lovačko sakupljačke.
Šta je to što nas tera da dovodimo u pitanje te milenijumima potvrđene obrasce?
Dakle, poštujem svačiji pogled na svet, od sangejzinga do karnivora.
Svet jeste jedna šarena bašta sa puno cvetova koje će moji jarići obrsteti bez griže savesti, kao i ja njih kad dođe vreme.
Novo cveće će da izraste, novi jarići, novi ljudi će da dođu.