Veganizam, za ili protiv?

način ishrane

• Ukupno glasova
    18
Niko ne spominje šećer i tu urotu.
Koliko ga stavljaju umjesto masnoće i trpaju u hranu da ogladnimo brže.
U Srbiji služe “slatko” da pojača varenje pred jelo a kod Amerikanaca se salata jede prva.
Posle odnesu salatu i donesu ti meso, gulaš da jedeš onako samo.
Šećer treba da se tretira kao kokain po svojim posledicama po zdravlje ljudi

Trpaju ga u sve.
Naš organizam ga posle kroz jetru pretvara u masnoću.
Dosta ljudi u neznanju kažu da ne jedu masno i ne znaju odakle im tolika masnoća u krvi a ne znaju da ih ubi šećer gore od bijele slanine
Srećom, počinje narod da dolazi do informacija.
Neverovatno je koliko smo šećera počeli da trošimo.
Bilo mi je čudno kad su mi pričali da se šećer nekad kupovao na 200 grama nedeljom za gibanicu.
Danas ga toliko ima u litru nekog od sokova.

U ovom slučaju iz suprotnih odgovora isijava agresija maskirana humorom.

Mada ne sporim da umeju i vegani da smaraju i da budu nametljivi i agresivni.

Ali njih razumem. Kad se jednom pređe na stranu koja brani pravo životinja na slobodu, onda se ovi druge doživljavaju kao proždrljivi robovlasnici
Životinje nemaju pravo na slobodu.
Komarci naročito

Svako ima pravo da živi kako hoće. I jede šta hoće. Dok to ne nameće i ne natura drugima. Ja lično nisam vegan i ne bi mogao biti.
Zamisli da tebe Marsovci drže u kavezu.
I oni Zemljanožderi među njima kažu Marsovcima Libertadima kako imaju pravo da te drže i peku posle na ražnju, bitno je da svoj način ishrane ne nameću drugim Marsovcima.

ne kapiram zašto vegani toliko smetaju ljudima, pogotovo "pravim Srbendama pravoslavcima"?!
kad neko kaže da posti (a recimo ne jede ribu), post se vidi kao nešto krajnje pozitivno i poželjno, time dokazuješ kako si veliki Srbin i pravoslavac, a kada kažeš da si vegan onda si "sektaš", a u suštini je isto 💩 i jedno i drugo... i jedni i drugi glupi ko .l. jer misle da će svojim "ne jedenjem mesa" nešto da postignu!

Zamisli da tebe Marsovci drže u kavezu.
I oni Zemljanožderi među njima kažu Marsovcima Libertadima kako imaju pravo da te drže i peku posle na ražnju, bitno je da svoj način ishrane ne nameću drugim Marsovcima.
Vidiš li sebe šta pišeš?
Naravno da imaju pravo.
Baš kao što komarci imaju pravo da ti piju krv.

To je jednostavno circle of life.

ne kapiram zašto vegani toliko smetaju ljudima, pogotovo "pravim Srbendama pravoslavcima"?!
kad neko kaže da posti (a recimo ne jede ribu), post se vidi kao nešto krajnje pozitivno i poželjno, time dokazuješ kako si veliki Srbin i pravoslavac, a kada kažeš da si vegan onda si "sektaš", a u suštini je isto 💩 i jedno i drugo... i jedni i drugi glupi ko .l. jer misle da će svojim "ne jedenjem mesa" nešto da postignu!

Ne bih se ja mešao nikom u to šta će da veruje i šta će da jede.

Vegani ne smetaju dokle god ne počnu da se mešaju i traže zakonske zabrane .

Nek jedu vala šljunak, što se mene tiče.

Realno nisu dobri ni za odabir salate :kafa:

Back