mmaher
Stara legenda
- Poruka
- 89.217
Folirant znači ti voliš povijest Dubrovnika?
narocito zbog toga sto Dubrovnik nikada u svojoj "povijesti" nije bio rvatska...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Folirant znači ti voliš povijest Dubrovnika?
Ban Jelačić je očigledno bio Srbin, pravoslavne veroispovesti, jer u to vreme nisu postojali Hrvati,već samo Srbi
Po svom poreklu ni August Šenoa, tvorac moderne hrvatske književnosti
i prvi pravi hrvatski romanopisac,
Novinarka HRT Branka Kamenski sastavila je spisak imena i prezimena sa adresom svih Srba u Sisku. Svi ti Srbi su nestali za dve noći.
Inače Planine Petra Zoranića je prvi hrvatski roman. (1535 godina)
Toliko o tvojim upisima. Dalje ne bih.
i taj Petar je rekao da je rvat i u rvatskoj mu je stampan roman?
au brate sta vi u eu duvate...
ovde kod nas jedva da i domacice ima...
To si već rekao. Zašto se ponavljaš? Čitamo te Mrkalj.
Navodno. I taj Petar je rekao to.
Našao sam ime vinovnice. Sada vodi kulturni program na HRT-u.
Opisuje gospođa Kamenski kako je 1990. godine napravila prvi intervju s Vinkom Nikolićem, vodećim kulturnim činovnikom u ustaškoj NDH, koji će zatim postati saborski zastupnik u ne(o)ustaškoj Hrvatskoj. "Ja sam se tad suočila ne samo s hrvatskom poviješću, ne samo iz vremena NDH, nego i s Nikolićevim nevjerojatno plavim prodornim očima", veli gospođa Kamenski u Globusu. Prisjeća se gospođa Kamenski i svoga djetinjstva, kroz nekoliko dirljivih slika koje će čitatelji dugo pamtiti, primjerice: "U Čabru je stalno bilo hladno, ali su peći bile tople."
Znači, 1990. kao potpredsednika Sabora ste instalirali pravog pravcatog hrvatskog klerofašistu, 90-togodišnjeg ustašu iz NDH Vinka Nikolića.
A onda ste se žalili na "Balvan revoluciju"...![]()
znaci on je svoj roman stampao u drzavi koja je nastala 400 godina kasnije...
idi lezi, nije ti dobro, poceo si da pricas svasta...
5o post. Do sada je samo Slaven777 odgovorio: Šubići.
narocito zbog toga sto Dubrovnik nikada u svojoj "povijesti" nije bio rvatska...
Наравно чак са ми путовао тамо, додуше 1990. последњи пут . Данас тамо није сигурно место путовања за Србе.
i taj Petar je rekao da je rvat i u rvatskoj mu je stampan roman?
au brate sta vi u eu duvate...
ovde kod nas jedva da i domacice ima...
Zoraniceve "Planine" su teski lokal-patriotizam. Otvori XX poglavlje, imas fototopsko izdanje JAZU iz 1952. godine, inace jedinog sacuvanog prvog primjerka iz Venecije (1569), tacnije, vrh 70. stranice i vidi kakav je smisao cijelog teksta gdje stoji "iazicha Haruacckoga".
Mene je sramota kao Srbina da ovakvi kreteni iz mog naroda dolaze na ovu sekciju.
Tandori ne morate te biti sramota. Ti si odgovoran za sebe. Osim toga ovo je kao proces učenja. Također u svakom narodu, u svakom gradu, u svakom mjestu, u svakoj školi ima ...svakakvih.
To nije stvar Srba ili Srbije. To je stvar edukacije. I ona ne poznaje granice.
Radi se o srozavanju kvaliteta diskusije, jadni internetski ratnici sa svojim laznim i posranim sovinistickim ispadima su govna nevidjena. Sto se mene tice, takve budale treba dozivotno banovati. Na jednom drugom mjestu na Internetu, politicari i autohtonisti lete naglavacke, kad sam prvi put tamo bio, ne povjerovah. Savrsenstvo.
Da je idiot procitao roman, pronasao da tu nista nema hrvatsko, onda bi i covjek rekao, pa jeste. Nije ga ni otvorio, nece ga, sudeci po intelektualnim sposobnostima ni otvoriti, zato jer je glup, uz to, pun predrasuda.
ako ti se ne svidja nacin na koji diskutujem, slobodno preskoci moje komentare...
to da sam glup, i pun predrasuda, to ti najbolje znas...
sreca pa si ti pametan i nemas predrasuda...
ti slobodno idi tamo gde politicari i autohtonisti lete naglavacke, posto ti se tamo vise svidja...
takodje, nivo diskusije na visi nivo podize i tvoje imenovanje nekog drugog koga ni ne poznajes kao idiota...
a sto se tice pomenutog dela i pomenutog pisca,
to sto je on napisao ne mora nuzno da bude i istina...
pisu ljudi kako lete na mesec i jebu full pitchke, a ustvari sede kuci...
takodje, moje pitanje je glasilo da li je knjiga stampana u rvatskoj, koja je nastala kao drzava 400 godina kasnije...
nazalost, postoje takvi kao sto si ti, koji ne razlikuju geografske pojmove od etnickih celina, drzava,
pa im kojekakvi pune (praznu/ispraznjenu, ispranu) glavu svakakvim glupostima...
ti si jos jedan u nizu bednih crva koje je sramota svog porekla,
i koji vuku komplekse svog seljackog porekla...
dakle, prvo resi svoje licne komplekse i probleme,
pa onda slobodno dodji da se pridruzis diskusiji...
Jesi li procitao Zoranicev roman "Planine"?
jel ovo knjizevnost ili istorija?
pitam jer kolegi gore zameras sto se bavi politikom na istoriji,
a ne zameras sebi sto se bavis knjizevnoscu...
interesantno...
Novinarka HRT Branka Kamenski sastavila je spisak imena i prezimena sa adresom svih Srba u Sisku. Svi ti Srbi su nestali za dve noći.
Kaj je Tesla bil Hrvat? Kažem ja - nije bez razloga nazvana "povijest". ... pripovijedam ti pripovijest...