Štimac iz svog života precrtao neutralnu Ćacad, da li ste i vi?

• Začetnik teme Začetnik teme pop80
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Veliki borac za slobodu Srbije Vladimir Štimac je juče javno precrtao sve one neutralne tkz prijatelje. Ok im je sad a misle kad padne ovo zlo biće im opet ok jer se nisu eksponirali tj nisu podržavali Vučića i SNS ubice i kriminalce ali su mudro ćutali..

Razočarali su me moji saigrači, ne svi. Na mene, posle ovog trenutka i ovoga svega mogu slobodno da zaborave. Više ih nikad neću braniti. Narod nek misli šta misli, jer i treba to da misli o njima!

Da li ste i vi iz svog života odjbali neutralnu Ćacad? One što kažu: Nisam za Vučića ali..?

Ja jesam.. sreća roditelji i ogromna većina rodbine su mi normalni ljudi inače bi i njih..neke rođake jesam, ženinu familiju ( iz Bosne su ) isto.. par bivših prijatelja.. Nemam tolerancije...Možda jedino ove ucenjene radnim mestom bih mogao da istolerišem... jbg ipak je situacija teška i svako se bori za parče hleba..
Oni su tebe a ne ti njih al ti ne daju da to skapiras.Taman pomislis da jesu a caci se javi gde si bratee haha
I tako vas prc prc.

Veliki borac za slobodu Srbije Vladimir Štimac je juče javno precrtao sve one neutralne tkz prijatelje. Ok im je sad a misle kad padne ovo zlo biće im opet ok jer se nisu eksponirali tj nisu podržavali Vučića i SNS ubice i kriminalce ali su mudro ćutali..

Razočarali su me moji saigrači, ne svi. Na mene, posle ovog trenutka i ovoga svega mogu slobodno da zaborave. Više ih nikad neću braniti. Narod nek misli šta misli, jer i treba to da misli o njima!

Da li ste i vi iz svog života odjbali neutralnu Ćacad? One što kažu: Nisam za Vučića ali..?

Ja jesam.. sreća roditelji i ogromna većina rodbine su mi normalni ljudi inače bi i njih..neke rođake jesam, ženinu familiju ( iz Bosne su ) isto.. par bivših prijatelja.. Nemam tolerancije...Možda jedino ove ucenjene radnim mestom bih mogao da istolerišem... jbg ipak je situacija teška i svako se bori za parče hleba..

Cccc...meni ovde zvuči kao da će ovaj brzo da preleti u suprotan "ćaci" tabor...:lol:
Živi bili pa videli...

Tu imam malo podeljen stav...Ako neko podržava Vučića jer mu zaista veruje (penzioneri, oni sa niskim iq-om) neću s njima da prekidam kontakt jer imam neko razumevanje. Međutim, ako ga neko podržava zbog para to je odmah prekid kontakta.

Što se tiče neutralnih imam i takve u okruženju i slažem se da je to amoralno, ali šta da se radi. Neću ni s njima da prekidam kontakt.

Tu imam malo podeljen stav...Ako neko podržava Vučića jer mu zaista veruje (penzioneri, oni sa niskim iq-om) neću s njima da prekidam kontakt jer imam neko razumevanje. Međutim, ako ga neko podržava zbog para to je odmah prekid kontakta.

Što se tiče neutralnih imam i takve u okruženju i slažem se da je to amoralno, ali šta da se radi. Neću ni s njima da prekidam kontakt.
Ovaj će pasti, a prekinuta prijateljstva zbog njega nisu vredna. Treba to raditi iz procene koliko stvarno vredi prekinuti kontakt sa nekim zbog ovog žvaljosa.

Шта је теби?

Институције су робовски сервилне , дају набавке одређеним приватницима, а ови СНСу.

Где ти живиш и радиш? У руднику?
Ja u svedsku...to sto spominjes najociglednije je u zdravstvo...TJ.najvidljivije obicnom covjeku kome zatreba lecenje...

Realno j*be mi se za Stimca. Pozdrav od mene. I dalje neutralan.

Nisam za Vučića, ali... (ali u stvari jesam). :mrgreen:

Ali neću to javno da kažem, praviću se kao neki mangupčić. Ja sam mnogo pametan pa ću da pričam jedno, mislim drugo... a radim treće.

Više nije u modi biti SNSovac... da budeš sns sendvičar, sad i ćacijevac. To mu ispod časti da to bude, pa zato ćuti.

Nisam nikoga obrisao, nit precrtao.

Nije to rešenje, a nije ni dobro da društvo bude ovako duboko podeljeno zbog politike. To ovi udbaši i hoće, da zavade narod i da ih sukobe jedne protiv drugih, po starom modelu zavadi pa vladaj.

A prijateljstvo je ipak prijateljstvo, a ono nije nastalo i raslo na osnovu politike da bi se rasturalo ili sad urušavalo zbog politike.

Politički stavovi običnog sveta nisu vredni da se zbog toga raskidaju prijateljstva i odnosi u familiji i porodici. Svi mi na kraju budemo nečiji pijuni u igri a da to i ne znamo. Ovi sada studentski protesti kao i oni devedesetih kao ni oni pre toga šezdesetih nisu garancija napretka i prosperiteta. To nije garantovana stvar. To što je izašlo koliko god hoćeš hiljada ljudi na proteste nije garancija da murta neće zameniti kurtu. Nije čak garantovano ni da će murta uopšte sjahati. Mi se već posvađali, a murta i dalje jaše.

Nisam za Vučića, ali... (ali u stvari jesam). :mrgreen:
Ne mora se uopšte komentarisati politika da bismo izrazili zgroženost blokaderskim polusvetom, kad pričam o tome obavezno napomenem da je i opozicija bolja od njih.
Blokaderstvo je širi društveni i obrazovni problem na koji se može osvrnuti sa mnogo strana, najzgodnije je kroz analogiju sa teorijama zavere koje su bile popularne tokom kovida.

Ne mora se uopšte komentarisati politika da bismo izrazili zgroženost blokaderskim polusvetom, kad pričam o tome obavezno napomenem da je i opozicija bolja od njih.
Blokaderstvo je širi društveni i obrazovni problem na koji se može osvrnuti sa mnogo strana.

Srpskom narodu ništa drugo nije ostalo na žalost.

Krenulo je prvo od demonstracija, onda kad je vlast počela da šikanira i da upotrebljava silu i ništa da ne radi po pitanju rasrešenja odgovornosti za pad nastrešice u Novom Sadu, onda su krenule blokade. Prvo su studenti blokirali fakultete, pa se onda narod priključio pa su počele blokade većih razmera...

Kako god okreneš, vlast je odgovorna. Oni su izazvali ovaj nered i nespokoj i krajnje vanrednu situaciju.

Vlast je izgleda podcenila narod, misleći da će to kao i sve prethodno da se zaboravi vremenom. A ne znam zašto im je to renoviranje železničke stanice u Novom Sadu bolna tačka. Jasno je svima da je u pitanju korupcija, pa nije od juče korupcija, korupcija cveta decenijama u Srbiji.

Vlast je trebala zaista da procesuira odgvorna lica, ne zato što oni mnogo vole zakon već sebe da bi sačuvali, pa čak i što su njihovi ljudi u pitanju, a verovatno jesu, morali su da ih žrtvuju zarad stabilnosti. Ovako su doveli narod i državu malte ne na ivicu građanskog rata, a njima je ta vlast sad uzdrmana više nego ikad.

Malo su se oni opustili, umislili su da mogu šta hoće, da će vladati večno, i da će i smrt da pobede. Prosto im se desio narod. Sve drugo su utezali, namirivali, i Zapad i Istok, i mafiju, i tajkune, ali su za narod potpuno zaboravili.

Vlast je trebala zaista da procesuira odgvorna lica, ne zato što oni mnogo vole zakon već sebe da bi sačuvali, pa čak i što su njihovi ljudi u pitanju, a verovatno jesu, morali su da ih žrtvuju zarad stabilnosti. Ovako su doveli narod i državu malte ne na ivicu građanskog rata, a njima je ta vlasta sad uzdrmana više nego ikad.
U takvim situacijama najcesce ni nema odgovornih, tj. odgovorni su inzenjeri ali ne krivicno.

Sto se tice krivicne odgovornosti vidimo da Nemci jos nisu resili ni severni tok:
Niko zvanično nije preuzeo odgovornost za prekid gasovoda "Severni tok", a istrage su i dalje u toku. U septembru 2025. godine, ukrajinski državljanin je uhapšen u Italiji pod sumnjom da je umešan u eksplozije, ali je kasnije oslobođen, a razlozi za prekid gasovoda ostaju tema različitih spekulacija i teorija, navodi BBC i NIN.rs.
  • Nema zvanične potvrde: Niko zvanično nije preuzeo odgovornost za prekid gasovoda.
  • Ukrajinski državljanin: U septembru 2025. uhapšen je ukrajinski državljanin u Italiji, ali je kasnije oslobođen, a osumnjičen je za napad na gasovod, navodi BBC i NIN.rs.
  • Istrage su u toku: Nemački, danski i švedski istražitelji sprovode odvojene istrage kako bi utvrdili šta se tačno dogodilo.
  • Različite teorije: Postoji nekoliko teorija, ali nijedna još nije zvanično potvrđena.
Drugi primer (rekao ono sto i vrapci znaju i to je za sada sve):

Realno j*be mi se za Stimca. Pozdrav od mene. I dalje neutralan.

To ti je kao da si rekao, ne za ovog Štimca, nego generalno "Ja sam neutralan, realno mi se jbe za ljdue koji su poginuli ispod nastrešice"

Ja to ne mogu.

A ćutanje je suptilno odobravanje.

Da je Srbija kao Danska ili Norveška pa da čovek može da bude politički neutralan. Tako bi trebalo, al tako nije.

Kako kaže: Možeš ti da izbegavaš politiku, ali politika neće tebe da izbegava.

Meni nije teško da budem opredeljen. Ja sam protiv ove vlasti, bio sam protiv i prethodne vlasti, i bio sam protiv one vlasti pre njih. Uvek protiv. Nije bilo teško biti protiv jer je svu vlast koju u životu pamtim krasila korupcija i mafijaški pristup politici i privredi i politički destruktivne odluke.

Sa druge strane ovi protesti su narod bez organizacije protiv vlasti (pozicija i opozicija zajedno). Narod bez organizacije (i bez države) je sklon manipulacijama i ko zna šta će iz ovoga da se izjalovi. Ipak je ovo Srbija, uvek može gore.

U takvim situacijama najcesce ni nema odgovornih, tj. odgovorni su inzenjeri ali ne krivicno.

Sto se tice krivicne odgovornosti vidimo da Nemci jos nisu resili ni severni tok:

Drugi primer (rekao ono sto i vrapci znaju i to je za sada sve):

Pa dobro koji inženjeri?

Ko je odgovoran?

Jasno je da se tu mnogo toga skrivalo. Te falsifikati, te ovako, te nije tako, te ovo, pa nije to nego ono. Bile sajle, nisu bile sajle. Dodavali zemlju na nastrešicu, jesu, nisu. Veoma neozbiljan pristup problemu. Vlast nije trebalo ništa da radi od onoga što je radila.

Čije su firme bile podizvođači. Da li je firma vučićevog brata omanula ili nije. Koliko je koštalo. Da li je strana kineska firma odgovorna ili nije.

Oni su tome pristupili kao sprdnja. Veoma neozbiljno. Posle su samo izazivali i provocirali gnev naroda. Gnev.

Sve su zapravo pogrešno radili i gle dokle su nas doveli i sebe i svoju vlast koju grčevito drže i narod i državu koja je u stanju duboke podeljenosti i nestabilnosti.

Pa dobro koji inženjeri?
Ko je odgovoran?
https://forbes.n1info.rs/biznis/otk...uradio-sam-proracun-opterecenja-nadstresnice/
Čije su firme bile podizvođači. Da li je firma vučićevog brata omanula ili nije. Koliko je koštalo. Da li je strana kineska firma odgovorna ili nije.
Ništa od toga nije ubistvo, ubistvo je diverzija iza koje mogu stajati blokaderi odnosno njihovi mentori a ne država. Kinezima se često nešto ruši i u Kini ali ovde možda nisu oni krivi, a i da jesu, ne bi bilo namerno.

Back