Stigla su nam deca

Дакле само конкретно, студенти савршено раде свој део посла, шта даље?
Да седну и договоре са Вучићем следеће (мој предлог);
Кога више неће да виде у посланичким клупама СНС, нити у Влади;
Кога хоће да виде под истрагом;
Утврде законске рокове за истраге и хапшења,
колико новца од повећања издатака за високо школство иде за студенте, а колико за плате професора.
Или- наставак у "идућем броју"...

Да седну и договоре са Вучићем следеће (мој предлог);
Кога више неће да виде у посланичким клупама СНС, нити у Влади;
Slavicu... mislim da ona ipak ostaje.
Кога хоће да виде под истрагом;
Kineze? Ajde da vidimo sme li iko da ih prozove posteno :kafa:
Утврде законске рокове за истраге и хапшења,
To utvrdjuju institucije
колико новца од повећања издатака за високо школство иде за студенте, а колико за плате професора.
Profesorima nista, trebalo bi im smanjiti plate, u suprotnom ostajemo banana republika.

Njima nece trebati, posto odustaju od studiranja.

1739666991714.png

sve počišćeno i spakovano u kese,
ujutru da komunlaci pokupe i grad potpuno čist

Zapravo mislim da je većina ljudi kod nas neutralna ili tačnije drži se po strani.
Ovi što su na protestima su suštinski tu zbog neke podrške studentima i da iskažu svoju frustraciju sistemom.
E sada ono što sam primetio jeste da su ovi protesti bili prilično mirni, atmosfera je bila slobodnija i opuštenija, čak nisam ni nešto primetio da otpad razbacuju po gradu.
Ali sve to mi je nekako čudno jer sam očekivao više tenzija u masi...
Poslednjih par meseci sam viđao slučajeve gde ljudi toliko puknu psihički kada vide Vučićevu sliku na ulici ili kada ih neko iz SNS klike krene da podjebava na poslu, bude tu i napada besa i sukoba i davljenja...
Te ljude sada nisam primetio na ovom protestu, kontam da su negde po strani i da gomilaju te neke frustracije u sebi, kako će se te frustracije ispoljiti u jednom momentu me prilično interesuje...

Ono sto iz iskustva znam, jeste da kad je drustvo u pitanju svi nasi napori da shvatimo sta ce se desiti su uzalud, desice se nesto najnepredvidljivije - obicno efekat crnog labuda.

ustanak studenata je primer black swan eventa.

(black swan event, high-impact event that is difficult to predict under normal circumstances but that in retrospect appears to have been inevitable. A black swan event is unexpected and therefore difficult to prepare for but is often rationalized with the benefit of hindsight as having been unavoidable.)
vidi i: Nassim Nicholas Taleb

Дакле, нису то деца већ млади људи који хоће праведнију Србију. Они још увек не знају како то да постигну, потребна је помоћ и рад експерата, а не емоције, сузе радоснице и остала паламуђења, школе такође треба да почну да раде јер је обустава контрапродуктивна. Дакле само конкретно, студенти савршено раде свој део посла, шта даље?

Паааа.... нек анауче да кувају перу ...Видели смо да умеју да чисте нааутокоманди

Нека науче да зидају возе аутобусе саде воће поврће

Нека се све и сви врате на село

Биће први 300 .. 400 година тешко

Неће бити планинарења ....али то је оно сада што студенткиње и студенти морају да ураде за своју децу

Старији су урадили шта су могли за њих

Svako ima glavu...

Два лоша убише Милоша ...

Да победе зла довољно је да добра не ураде ништа .....

мало руках малена и снага ....

бла трућ ...

ПИЈАЧНА ПРИЧА

Пре доста година један колега је редовно недељно куповао сир на пијаци.
Десетине њих су продавале и продавали вишак који нису могли појести ..који је био за бацити ...али у граду се могло и тада све продати.
На почетку тезги колега је , по сопственој причи вадио велику супену алуминијумску кашику и захватао добрано сира од свих
Застао ..мљацкао ..цоктао ..ишао даље
Када је завршио контролу свих тезги неки пут није купио ништа ..неки пут сто ..двеста грама ..неки пут кило две три ..десет ..
па препродавао дупло тродупло у фирми
Понеке и понеки од оних које/и који су чули причу ... су контали да прожу јефтиније ..па су за њим ишли ...
Куповали су после одлуке 'Великога Кашикара' ...
Сељанке и сељаци су додавали 10% ..20% ...30% на цени .. или одузимали на количини истом мером

Данас ..нема ни колеге ..ни тих што су за њим ишли на пијацу ...ни тезги ..ни продаје ..ни сира ..ни крава ..ни њива

Само рудници ..аутопутеви ....ђубриште....

Некима глава служи само за украс ...или да носи уши ...

Ko ovu decu misli da i dalje maze glupostima, treba da shvati koliko su za samo tri meseca ta deca naucila o ovoj politickoj bagri i fukari cime se sve nece posluziti da bi ih omalovazili.

Ali kakvi su prema njima, onda su takvi i u svojoj kuci jer se sve iz kuce nosi. Zato u Srbiji ima izreka, jadna ti kuca. Zato ih treba zaliti kako su jadni i nesretni u svojoj dubiozi.

Slavicu... mislim da ona ipak ostaje.

Kineze? Ajde da vidimo sme li iko da ih prozove posteno :kafa:

To utvrdjuju institucije

Profesorima nista, trebalo bi im smanjiti plate, u suprotnom ostajemo banana republika.

Njima nece trebati, posto odustaju od studiranja.
Није потребна твоја сагласност ни за шта.
Нити да се иком допадају моји предлози, јер су то само предлози, и ником обавеза.
Видим ја поодавно да не постоји никакав смисао у овим протестима, осим оног да се овде производи хаос и проблеми, и да се одбија сваки предлог како да се та пракса заустави и почне са разрешавањем тог Гордијевог чвора.
У том спектру су и твоје примедбе- ти би да се хаос настави, да се не тражи решење, него задовоље сујете неколицине.

Redovno pratim cene i nesto nisam video neko smanjenje, osim price da su smanjene, a to meni ne znaci nista..

Izuzetak je Dis periodicno , univerexport nenajavljeno za nesto , i nekad i aman kratkotrajni lokalni , znaci vezano za neki objekat dnevni popust...
Ovo ostalo je manje vise sve u uzlaznoj putanji....uz obecanje da su snizene cene...valjda ce poceti da pisu i majke mi , kao garanciju u tim brosurama, posto ja snizeno ne vidim...
Зато ја пазарим у Светофору.
Неупоредиво су јефтинији од свих, квалитет робе солидан а роба на палетама, а мени није тешко да прошетам по хладном магацину, и покупим шта ми треба.

Зато ја пазарим у Светофору.
Неупоредиво су јефтинији од свих, квалитет робе солидан а роба на палетама, а мени није тешко да прошетам по хладном магацину, и покупим шта ми треба.
Svetofor je buvljak, nema svoju ponudu nego sta ko donese, kao humanitarna pomoc sta ima dobru cenu vrlo brzo nestane i ne dolazi vise...

Back