Tsuymish
Buduća legenda
- Poruka
 - 31.362

ksenija nece jos,ne brini

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
.
Da, ali organi za reporodukciju ne sluze samo za to da se naprave male kuce. Oni proizvode hormone koji su biti za pravilan rast i razvoj psa, kako fizicki tako i psihicki. Ne verujem da sterilizacija pre prvog teranja moze da bude zdrava ni za kuju ni za psa. A meni licno to sterilisanje stenadi je jezivo. Sta je sledece - vadjenje svih ostalih zlezda koje proizvode hormone da bi imali dozivotno stene?![]()

Da, ali organi za reporodukciju ne sluze samo za to da se naprave male kuce. Oni proizvode hormone koji su biti za pravilan rast i razvoj psa, kako fizicki tako i psihicki. Ne verujem da sterilizacija pre prvog teranja moze da bude zdrava ni za kuju ni za psa. A meni licno to sterilisanje stenadi je jezivo. Sta je sledece - vadjenje svih ostalih zlezda koje proizvode hormone da bi imali dozivotno stene?![]()
Može li neko da mi da br.tel.centra za mešance...tražih preko google-a,ali ne nadjoh...Hvala....
Ovde je jasno receno da se misli na ranu sterilizaciju, a ne sterilizaciju uopste. Jedina svrha rane sterilizacije je imati dozivotno stene ili mace, tj. mir u kuci, na ulici, parku i sluzi iskljucivo komociji vlasnika. Zastita organizma od tumora ne opada drasticno (samo nekoliko procenata) ako se ista uradi posle prvog ili drugog teranja, a zivotinja za to vreme uspe da odraste.
Zastita organizma od tumora ne opada drasticno (samo nekoliko procenata) ako se ista uradi posle prvog ili drugog teranja

O tome da li je sterilizacija kuja pre prvog teranja zdrava ili ne, ne vredi da mi polemisemo jer ne znamo, to je pitanje za strucnjake. Ja sam samo prenela pojedine zvanicne veterinarske stavove do kojih sam dosla. U svakom slucaju, mislim da je vlasnik taj koji treba da odluci da li ce i kada sterilisati svoju zivotinju.![]()
I kada bi mi jos preporucili nekog dobrog, bas dobrog veterinara za ovu operaciju? Ja imam dobrog veta, ali on nema bas veliko iskustvo sa operacijama![]()
Najmladji macor sterilisan je 29.10. o.g. Za sad sam vrlo zadovoljna i veterinarem i ponasanjem macora posle operacije kao i lecenjem ostalih maca. Kod njega sam negde od jula meseca. Ako zelis, mogu ti na pp poslati njegove podatke, a ti se raspitaj za dalje. Imaj u vidu da nije jevtin, ali je, po mom dosadasnjem iskustvu - kvalitetan, a vreme ce pokazati dalje utiske.