Sterilizacija kuja i macaka

Imam muzjaka od 9 meseci i zenku od 5.Kako da sprecim njihovo parenje?Zao mi je da je sterilisem,a u jednij knjizi pise da injekcije nisu dobre jer kasnije moze da se dobije tumor dojke....Sta da radim?

Ne razumem sto ti je zao da je sterilises,ali nema veze. Kad kuja udje u teranje ti ih odvojii nek budu odvojeni sve dok joj se skroz ne zavrsi teranje,znaci nekih mesec dana.

Imala sam i ja tu situaciju, i niko nije mogao da spava celu noc, a ti zenku ako nije rasna sterilisi obavezno, bolje nego kasnije da imas problema, a i muzjak ako je mesanac isto ga kastriraj.
Ja sam sve nesto odugovlacila sa Leom, ali bolje za njeno zdravlje i moje zivce jer ne mogu vise da razmisljam o laznim trudnocama i svemu sto povlaci teranje, a ne bih je nikad parila!

Traje 21dan:)
malo Krace.

Da, ali je materica još nekih 10-tak dana onako nezgodno prokrvljena pa je Vilus u pravu, sa sterilizacijom treba sačekati još 10 dana od prestanka teranja.

Stvarno, Ksenija, zaštoo ti je žao da je sterilišeš?! Pisali smo ovde, otupeli tastature, o kontraefektima teranja i svega ostalog... Ukratko, i ako je budeš samo čuvala uesto da joj daješ te injekcije, nisi joj nimalo smanjila šanse da oboli od malignih tumora.

Pametno zbore forumasi ispred.

Sterilizacija je bila dilema i meni. I sad sam napeta kad vodim na sterilizaciju kao da ja idem :sad2:, ali sam napravila razliku izmedju bolje i losije solucije.

Za najranije vreme sterilizacije kod pasa ne smem da tvrdim, ali oni koji imaju pse verovatno znaju. Znam da ne sme dok je kuja u teranju i neko vreme posle, zar ne ?

Мени је речено да је најбоље да своју керушу стерилишем кад напуни годину дана, због развоја. Тако ће и бити, мало ћемо да трпимо прво терање а после тога, кад напуни годину дана идемо на стерилизацију и решен проблем. Додуше, може и пре првог терања, око 6. месеца, али је ипак препоручљиво сачекати да напуни годину дана.

Back