EGYPTIAN CAT
Domaćin
- Poruka
- 3.869
Poslala.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
O tome i pricam. Nigde nisam nasla detaljno visegodisnje istrazivanje na tu temu, tako da iskreno mislim da, kao sto je rekla Marsupilami, je to vise pitanje komotnosti vlasnika nego sto je posredi zdravstveno stanje kuje ili psa.
Trazila sam ih i ja, dok nisam ukapirala da i na sajtovima gde ona postoje, mora da se plati clanarina, da bi se to moglo citati. Ocigledno je da su ozbiljna istrazivanja rezervisana za veterinarsku zajednicu i naucne krugove uopste. Lea je jako malo pila vode, ja joj kvasim usta , a malo pre je povracala zuto!
за лепо и опширно објашњење!
To je bilo pre sedam-osam godina, a pre 5 godina je uradio "prinudnu" sterilizaciju pudli moje rodjake kojoj nije prestajalo krvarenje pri prvom teranju i nastale su teske komplikacije. znaci mili ja moju macu zenkicu mogu uskoro na sterilizaciju, ona ima tu blizu 6 meseci ?
Lea je dobila sedativ, pa anesteziju, pa je operacija citav sat trajala.
Materica joj je bila puna zaostale krvi, sto je vet rekla da je cudno jer bi uslovila gnojnu upalu i ne daj boze rak.
Dobila je vitaminsku i dupli antibiotik, koji joj dajem za 2 i 4 dana.
Duplo je usivena i mali je rez, dobro je prosla jer je na vreme operisana.
Trese se od kako smo dosle a koliko god je utopljavam, nece da pije ni vodu, a hranu treba da dobije tek sutra.
Ne znam sta sam cekala toliko, bolje je na vreme da operisete kuje kao sto je rekla m mom!
Procitala sam ove sajtove i svi opet pricaju uglavnom samo o fizickom stanju kerusa i pasa, i to fizickom u smislu onog sto vec znamo - debljina, tumori...Nigde nema o psihickom stanju i sta sve tu moze da se desi, a nema ni reci o drugim fizickim problemima koji bi eventualno mogli da nastanu ako se kerusa ili pas sterilisu suvise rano.
Da se razumemo - nisam ja protiv sterilizacije nego protiv sterilisanja mladih pasa i stenadi pogotovo, jer za time stvarno nema potrebe. To moze jedino kada nema druge (osim sterilisanja stenadi), tj kada je pas na ulici i kada kerusi zavisi zivot od toga hoce li uci u teranje ili ne. Ostale sve opcije su mi besmislene, ako pas ima vlasnika valjda je taj vlasnik dovoljno sposoban i odgovoran da ne dozvoli da mu kerusa zatrudni u prvom teranju, a to se radi tako sto se ljudi edukuju, a ne pricom kako samo muzjaci beze od kuce a keruse ne mrdaju nigde. Zbog takvih zabluda se tokom godina stvorilo ko zna koliko stenadi koji su bacani na ulicu.
Sterilizacija zenke je mnogo komplikovanija intervencija nego kastracija muzjaka. Moja preporuka je Vladimir Magas, sa porodiljstva Veterinarskog fakulteta, najbolji je.
Da pojasnim ono o vecnom stenetu. Zivotinja se fizicki razvije i pored rane sterilizacije, ali nikada ne dobije onu misicnu masu koju bi dobila da je imala hormone u razvoju (nemojte ovo mesati sa debljinom, tj. salom), nikada se ne uozbilji, zato sto ne odraste, nedostatak hormona utice na psihicki razvoj u smislu infantilnosti. Takva zivotinja se uvek pokorava odraslima kao da je jos uvek mladunac. Njen dozivljaj sebe same ostaje na nivou onog uzrasta na kome je sterilisana (ukoliko je to bilo pre posle zrelosti). Fizicki i psiholoski razvoj uglavnom se zavrsava sa polnom zreloscu, posle se desavaju nijanse. Ukoliko pustimo zivotinju da polno sazri (tj. ostavimo dva teranja) i razvije se, njen mentalni sklop ce se takodje razviti i imacemo zrelu odraslu zivotinju.
Ova prica je drasticna kod muzjaka. Ukoliko se sterilisu pre polne zrelosti (znam neke kojima je to uradjeno jer su pokazivali znake agresivnosti i dominacije jos kao mali) oni izgledaju prilicno nedefinisano, gube se sekundarne polne karakteristike, a ponasaju se inferiorno u odnosu na ostale muzjake, pa cak i na dominantne zenke. Naravno vlasnik je srecan - dobio je mirnog dobrocudnog psa. Za mene je i to u redu ako bi ga u suprotnom izbacio na ulicu. Govorim o onima koji to ne bi ucinili.
Nakvasi peškir i daj joj da liže da bi povratila refleks gutanja. Utopljavaj je i pazi da ne dobije tvrdu stolicu, da joj ne bi popucali konci. Slobodno joj sad, kad počne da jede, ubaci pomalo pivskog kvasca u klopu a možeš i neki izvor kalcijuma tipa koštanog brašna, ima ga i u malim pakovanjima, po kilo. Pitaću muža kako se zovu one vitaminske kapi, čini mi se Polivitevit ili tako nešto, one se dodaju u klopu i svi ih redom hvale.
Dobila je punu dozu vitamina-inekciju.
Vet mi je rekla da joj skuvam piletinu sa sargarepom i malo kukuruznog griza, a ja se pitam dal da joj potopim granule u mleko, jer je rekla i mleko da joj dajem!
Po malo pije vodu!
CENTAR ZA MESANCE!!!Moram da ih opet spomenem,jer su divni!
Možeš slobodno, samo je bitno da hrana bude lagana i da je ne zatvori ili izazove proliv. U mleku ima kalcijuma koji je odličan za zarastanje rana. Nemoj ni slučajno da joj mažeš Flogocid ili cink-vitaminsku, pusti da samo zaraste, da bi se cedilo što treba.