Sterilizacija kuja i macaka

Rin@ drago mi je da je malecki dobro na kraju svega. :) Za vet-a, imam dva.. jedna koja je mnogo strucnija i na koju mogu da se pozovem u 3 ujutru i druga kod koje idem za bezazlene stvari i jer je usput, nije lose da nadjes nekog ko se javlja na fon 24h. Za ne daj Boze situacije. :)

Da su skupi, zaista jesu, mada iskreno nisam znala da su bas toliko dizali cene. Lose iskustvo sa njima nisam imala, mada iskreno nismo se tamo nesto puno ni zadrzavali. Deluju mi kao posteni, sto se tice rada a ne cene, pa sam ih zato spomenula, ali ako mislis da joj ne mogu pomoci (ipak ih znas bolje nego ja) onda ok.

Da su skupi, zaista jesu, mada iskreno nisam znala da su bas toliko dizali cene. Lose iskustvo sa njima nisam imala, mada iskreno nismo se tamo nesto puno ni zadrzavali. Deluju mi kao posteni, sto se tice rada a ne cene, pa sam ih zato spomenula, ali ako mislis da joj ne mogu pomoci (ipak ih znas bolje nego ja) onda ok.

Ne,ne..nisam rekla da joj ne mogu pomoci,pretpostavljam da su dobri veterinari,ali znam par primera koji su meni zasmetali i zbog kojih vise ne idem kod njih.
Npr. komsijskog pekinezera udarila kola,ja otrcim s njim do njega jer gazde nisu bile tu- oni nemaju rengen...ok nema veze,pas umire,odlucimo da se povezemo do susedne ambulante koja ima. lepo od njih sto su me vozili. Na putu do tamo,ja spomenem kako hocu da upisem veterinu,a on kaze da je zazalio i da sad moze da bi pre upisao ekonomiju(:dontunderstand:,vet ili lekar pre svega da bi radio svoj posao mora biti zadovoljan njim),al nema veze,mozda mu je eto tako doslo da se pozali. Sutradan uspostavlja on prognozu za pekinezera,kaze,sve joj je polomljeno predlaze da se uspava momentalno,jer ne moze da kontolise nuzdu. Gazde odbile, pas se potpuno povratio,evo sad trckara kao da nista nije bilo. Ipak je to...ne znam...vet da mi savetuje tako nesto,i ja to uradim,a posle se ispostavi da je mogao da se spasi...al eto,mozda se desilo neko cudo,otkud znam,pa se pas potpuno povratio...
Onda ono za chip sto sam navela,a posle su mi rekli da su sve ordinacije dobile te jeftine,al dobro,nije provereno,necu da gresim dushu,mozda su stvarno imali samo te skupe.
I bila je jos jedna stvar koju je moj prijatelj doziveo sa njma,koje je na kraju i presudila da se obratim nekom drugom,al necu sad o tome.
Kazem vam,to e neki moj utisak,ne mora da znaci,mozda bi nekom drugom potpuno odgaovarao takav vet,mozda se eto igrom slucaja sve tako pogodilo,ne znam...
I na kraju,sto se tice cene,svaki vet radi prema nekoj svojoj ceni,oni traze 100e,Novak ko zna koliko itd. to je nas izbor.

Rin@ drago mi je da je malecki dobro na kraju svega. :) Za vet-a, imam dva.. jedna koja je mnogo strucnija i na koju mogu da se pozovem u 3 ujutru i druga kod koje idem za bezazlene stvari i jer je usput, nije lose da nadjes nekog ko se javlja na fon 24h. Za ne daj Boze situacije. :)

Hvala Sara,razmisljala sam ja onako u ocaju dal da zovem nekog drugog veta,i to cu uraditi,nacicu nekog za ne daj boze,da mogu da ga budim u po noci

Slažem se, ja moje pse vodim za veće probleme u MM Lug, onu državnu i to samo kod onog Dragiše, a ovako sitne vakcinacije i to u ambulantu Alexandra, i ceo kraj ide kod njih a rade sve i niko se nije žalio do sada, a Leu gde cu voditi to jos ne znam, razmišljam se, ali najverovatnije u MM Lug, videćemo.

Magas i Rista zajedno rade i privatno i na fakultetu.Privatno im je ordinacija u YUBC-u,rade samo popodne od 14-20.ARC sve zivotinje sterilise kod njih,dali su nam extra cenu a sama operacija kod njih traje cirka 15 minuta i nisam videla zivotinju da je izasla iz bilo cije druge ordinacije a da se lakse probudila iz anestezije (moje iskustvo) inace za sve ostale dijagnoze i lecenja ne bi dala nikom drugom da radi sem mom Velji (najbolji vet na svetu) da se ne uvrede drugi,ali covek mi je spasao zivotinje vise puta od sigurne smrti,a mogu da ga pozovem u po noci ako je hitno stvorice se kako zna i ume :D,najbolji dijagnosticar ikad,kazes mu simptome preko fona i on ti kaze dijagnozu,sto se posle pretraga raznoraznih ispostavi savrseno tacno.Po meni vet treba biti prvo dobar dijagnosticar (kad se samo setim koliko su drugi veterinari boli zivotinje raznim inekcijama a kad pitas od cega je bolesna oni kazu "ne znam:roll::think:"!!!! i to pouzdano znam sve elitni vetovi?!?!
tako da... Velja rule :ok:

Magas i Rista zajedno rade i privatno i na fakultetu.Privatno im je ordinacija u YUBC-u,rade samo popodne od 14-20.ARC sve zivotinje sterilise kod njih,dali su nam extra cenu a sama operacija kod njih traje cirka 15 minuta i nisam videla zivotinju da je izasla iz bilo cije druge ordinacije a da se lakse probudila iz anestezije (moje iskustvo)

I Rista je i dalje tu? :D:D:D ;) Stvarno ovo za njih mogu da potvrdim. Koliko sam shvatila, Andrija je otišao u Ameriku? I on mi je skroz gotivan lik i okej vet.

I ja sam cula isto za Andriju...da da Rista je jos uvek tu i jos uvek u istom fazonu ;)
devojke saljem vam Veljin broj na pp ....

Inače, Rista i ja smo skoro pa zemljaci... Ma super su kad naučiš kako da iskuliraš njihov muško-svinjski humor.

:hahaha: Kad prebacuje Magaš Risti kako je nezahvalan i kaže mu, kao, da ga on nije uzeo pod svoje, sad bi bio Rista-košarkaš a ne Rista-veterinar! :rotf: Mogu misliti koliko mu je mantila okrpio pre nego što ga je pustio u salu. "Ponavljanje je majka znanja"!

Rina kako je Dzipsi? Jel se oporavio?

Paaaa onako....ima veliki otok. Bili smo danas na kontroli,vet je objasnio zasto je toliko krvario. Zato sto je tumor bio velik,i onda kad su sekli ostavljeno je mnogo malenih kapilara,koji su morali da puste krv. Ta rana mu je ok,kaze povucice se otok,i uvek ce izgledati kao da ima jaje(hehe,ova operacija dosla pre ko plasticna hirurgija:D).
E sad,druga rana...pored pishe,znaci na stomaku..on je to cackao i pokidao konac na jendom mestu. Kreten pseci. I moramo da mu kupimo onu kragnu. Idiot ce nositi kragnu!!!! Hhahahah kako cemo svi da mu se smejemo!!!! I valjda ce onda biti sve ok,danas je dobio opet depo antibiotika,tako se zove injekcija.

Inače, Rista i ja smo skoro pa zemljaci... Ma super su kad naučiš kako da iskuliraš njihov muško-svinjski humor.

:hahaha: Kad prebacuje Magaš Risti kako je nezahvalan i kaže mu, kao, da ga on nije uzeo pod svoje, sad bi bio Rista-košarkaš a ne Rista-veterinar! :rotf: Mogu misliti koliko mu je mantila okrpio pre nego što ga je pustio u salu. "Ponavljanje je majka znanja"!

:hahaha::hahaha: sada Rista udje u salu i izadje za pet minuta (kastracija macora u pitanju) a Magas vice "vidi ovog naucio i zmureci,a konac kida zubima" :hahaha::hahaha::rotf::rotf:
Rista samo prevrce ocima...ma dobri su oni...sreca sva sto im operacije traju max 15 min,pa mozes toliko da izdrzis...:rotf::rotf:

:hahaha::hahaha: sada Rista udje u salu i izadje za pet minuta (kastracija macora u pitanju) a Magas vice "vidi ovog naucio i zmureci,a konac kida zubima" :hahaha::hahaha::rotf::rotf:
Rista samo prevrce ocima...ma dobri su oni...sreca sva sto im operacije traju max 15 min,pa mozes toliko da izdrzis...:rotf::rotf:

A zamisli celo prepodne asistirati u sali! :roll: Ali zabavni su kad se navikneš i naučiš da iskuliraš. Ima šta da se nauči od njih, svakako. Magaš ubada venu i bez brijanja došaplja.

Ja sam opet u dilemi, naime Lea je opet u teranju, e sad ona je imala posle prvog teranja laznu trudnocu, i posle dobila i mastitis. E sad posle terapije teranje joj je doslo 1,5 meseci kasnije(ako se racuna u dan na 6 meseci). U jednoj ambulanti kad sam ih pitala rekli su mi da zbog svega toga ti hormoni koje je dobila kao terapiju, napravili su joj haos i da joj zato kasni. Ja sam procitala da kuja posle te terapije ne bi trebalo da se sterilise 2 meseca, medjutim meni kazu da posle teranja treba da prodje 2 meseca da bi se sterilisala zbog tih hormona! Misljenje nekog...

Back