Sterilizacija kuja i macaka

Hvala, jeste - sve je proslo u najboljem redu. Probudio se, pa je ponovo legao da spava ali nije hteo da pije vode. Jeo je malo, i tako... Ima i jednog drugara koji se jako zabrinuo za njega i samo ga lize z:lol:

Uh, jako bih volela da dobijem preporuku nekog dobrog veterinara iz Zrenjanina, ali niko se do sada nije javio, a postavila sam na tri mesta.

Hvala svima na savetima :)
Uh... moja iskustva sa veterinarima u ovoj varoši su vrlo raznolika...
Ne znam da li su se pominjala imena, u svakom slučaju postoji jedan za koga potpisujem da je izuzetan stručnjak i dok je bio mlad i radio u Veterinarskoj stanici (onoj u Koče Kolarova) bio je i predan poslu i vrlo pažljiv i predan poslu. Mog Amija je u to vreme "izvukao iz mrtvih" i produžio mu (kvalitetan i aktivan) život na još pet godina.
Isti je odgovoran što je moj drugi pas uginuo pre vremena, jer je poboljšanje ocenio kao konačno, nije uradio još jednu kontrolu, niti mi skrenuo pažnju da pratim... a ja sam, budala, imala bezgranično poverenje u njega i shvatila da stvari baš i ne idu kako treba tek kada je stanje bilo znatno pogoršano... Konačnu odluku da više ne idem kod njega (osim ako, ne daj Bože, ne budem morala) donela sam kada mi je eutanaziju za kuče koje sam dan ranije pokupila na ulici i koje je komšijski pas unakazio, naplatio 1000 dinara (pre jedno 4-5 godina :evil:)!
Donu sam, kada je "zakačila" krpelja, vodila u Mužlju kod Zorana i on mi je OK. Korektan je i što se tiče rada i naplaćivanja... samo deluje malo ćudljivo i namrgođeno. Tamo je vodim i na vakcinaciju, tamo je i čipovana, ali nekih ozbiljnijih zdravstvenih problema, Bogu hvala, nismo imali.
Na podforumu "Zrenjanin" imaš temu "Kućni ljubimci u ZR" i pominjali su se veterinari... pa pogledaj. Ozbiljniji odgajivači su mnogo bolje upućeni.
Mada... imam još jednu informaciju. U Ečki (a to, bar, nije daleko) veterinarsku ambulantu drži relativno mlad dečko, bio je perfektan student, kinolog je, voli to što radi... tako da potpuno verujem da je i dobar veterinar.

Ovo mogu da potpišem, prvo nisam mogla da ubedim muža da našeg Bilija, ovog sa mog avatara, kastriramo a onda, kad je video da je vrag odneo šalu, kad se Bili sa neke 2,5 godine vratio iz švaleracije slomljene noge, čekali smo da mu noga lepo sraste zbog fiksiranja na operacionom stolu, a onda je iskrsla neka nestašica proinjekcione veterinarske anestezije i kao krajnji rezultat, moj mačak je osvanuo otrovan jednog jutra, nekome se zamerio u tim svojim skitnjama. A ima i još jedan plus za kastraciju mačora: recimo ja lično, jesam alergična na nekastrirane mačore, na mačiju dlaku kao takvu nisam. Kako pipnem Bilija, počinjao je da me svrbi nos i oči, dok mi mace ne prave takve probleme, a znam i da nisam jedina sa takvim simptomima.

Ovo mogu da potpišem, prvo nisam mogla da ubedim muža da našeg Bilija, ovog sa mog avatara, kastriramo a onda, kad je video da je vrag odneo šalu, kad se Bili sa neke 2,5 godine vratio iz švaleracije slomljene noge, čekali smo da mu noga lepo sraste zbog fiksiranja na operacionom stolu, a onda je iskrsla neka nestašica proinjekcione veterinarske anestezije i kao krajnji rezultat, moj mačak je osvanuo otrovan jednog jutra, nekome se zamerio u tim svojim skitnjama. A ima i još jedan plus za kastraciju mačora: recimo ja lično, jesam alergična na nekastrirane mačore, na mačiju dlaku kao takvu nisam. Kako pipnem Bilija, počinjao je da me svrbi nos i oči, dok mi mace ne prave takve probleme, a znam i da nisam jedina sa takvim simptomima.

Zanimljivo! Kako to objasnjavas? Hormoni?

crno mesanac terijera lezi ispred kapije :dash: samo da joj ne napravi decu :rida:
a ja je u kucu ne mogu,nadam se da nece kapiju da preskoci.
a danas je 15ti dan.
Evo ja već nekoliko noći ratujem sa jednim blentavim bretoncem. Svake noći potrošim na njega kofu kamenja i nikako da se opameti. A ova moja je baš obična fuksa...ladno bi mogla da ga zapiša koliko je veća od njega. I tek kad se ja pojavim ona krene da ga laje... :evil:

crno mesanac terijera lezi ispred kapije :dash: samo da joj ne napravi decu :rida:
a ja je u kucu ne mogu,nadam se da nece kapiju da preskoci.
a danas je 15ti dan.

Evo ja već nekoliko noći ratujem sa jednim blentavim bretoncem. Svake noći potrošim na njega kofu kamenja i nikako da se opameti. A ova moja je baš obična fuksa...ladno bi mogla da ga zapiša koliko je veća od njega. I tek kad se ja pojavim ona krene da ga laje... :evil:

Hocete li da ih parite? Jesu li uopste ocenjene njih dve? Ako se dobro secam, nisu. Sto ih lepo ne sterilisete?! Mogla sam da crknem lepo kad smo Mrci povadile 4 bebe iz stomaka ali sta bih sa njima?! I dosad bi se ponovo terala, i to verovatno dva puta vec. A nije bas da nam manjka pet quality NO i labova a one nemaju taj problem da bi bas volele da postanu majke, a o piometri, tumorima mlecnih zlezda i ostalim komplikacijama da i ne pricam. Sad izvinite sto malo drobim ali bice i vama i njima lakse.

Dobro veče :)
Radim ....pa sad malkice pauzica

Rok? :)

Dobar dan, narode.

Hocete li da ih parite? Jesu li uopste ocenjene njih dve? Ako se dobro secam, nisu. Sto ih lepo ne sterilisete?! Mogla sam da crknem lepo kad smo Mrci povadile 4 bebe iz stomaka ali sta bih sa njima?! I dosad bi se ponovo terala, i to verovatno dva puta vec. A nije bas da nam manjka pet quality NO i labova a one nemaju taj problem da bi bas volele da postanu majke, a o piometri, tumorima mlecnih zlezda i ostalim komplikacijama da i ne pricam. Sad izvinite sto malo drobim ali bice i vama i njima lakse.

ja cu da je parim na leto,a mozda je i ocenim,videcu

neeeeeeeeee to je moj Srba..ali sumnjam da mu Milevin Baja dodje nesto..stetocina pa to je.Malopre smo se prvi put prosetali ulicom sa povodcem.Bas smo slatki.Odnosno nije hteo da idedok ga je moj muz vodio,a sa mnom je hteo jer sam ga pustila da osmotri sve oko sebe..ondajetrckarao za mm i tako on za njim a ja za njima dvojcom.

Ma kazem, kao da mu je Baja tata, tako je stetan, znas da je Bajin nadimak Sin Baja Antihrist. ;)

ja cu da je parim na leto,a mozda je i ocenim,videcu

Ako ona nema ocenu, za stence ne mogu da se izvade papiri a onda, ako rese da ih pare, ne mogu da znaju sa kim ce, da bi izbegli parenje u srodstvu. A i vidi u standardu, zbog njenog zubala, nije fazon, ma kako ona lepa bila ovako, da paris psa sa manom. Mislim, nemoj pogresno da me shvatis, ona je divna, sve ono sto labrador treba da bude ali nisam sigurna kako bi joj zubi uticali na ocenu.

Gospode Boze! :eek: Nije cak ni smesno. :dash:

Ako ona nema ocenu, za stence ne mogu da se izvade papiri a onda, ako rese da ih pare, ne mogu da znaju sa kim ce, da bi izbegli parenje u srodstvu. A i vidi u standardu, zbog njenog zubala, nije fazon, ma kako ona lepa bila ovako, da paris psa sa manom. Mislim, nemoj pogresno da me shvatis, ona je divna, sve ono sto labrador treba da bude ali nisam sigurna kako bi joj zubi uticali na ocenu.

Tezi je ocenjena kao odlicna, i ima titulu, nije dobila vecu zbog kise, mozda je parimo sa tri godine, ici cemo na jos izlozbi:)

pa bas zbog toga hocu da poklonim stence,i da nemaju papire zbog zubala.jer bi to bili kucni ljubimci kao meni dora.a hocu da je parim zbog njenog zdravlja..
jer nemora da znaci da ce svako stene imati krive zube ko on,njen brat nema,a ona ima.

pa bas zbog toga hocu da poklonim stence,i da nemaju papire zbog zubala.jer bi to bili kucni ljubimci kao meni dora.a hocu da je parim zbog njenog zdravlja..
jer nemora da znaci da ce svako stene imati krive zube ko on,njen brat nema,a ona ima.

Ako ti je primarna briga njeno zdravlje, sterlisi je sad, cim joj prodje teranje. Veruj mi na rec, ili procitaj teme o sterilizaciji na Pomoc, savet, nega i na Mackama. Zabluda je da kuja mora da ima jedno leglo zbog zdravlja, teska zabluda koju su mnoge kuje platile cak i zivotom. Mesozderi su skloni tumorima i zasto bi povecavala taj rizik ako ne moras?!

Ako ti je primarna briga njeno zdravlje, sterlisi je sad, cim joj prodje teranje. Veruj mi na rec, ili procitaj teme o sterilizaciji na Pomoc, savet, nega i na Mackama. Zabluda je da kuja mora da ima jedno leglo zbog zdravlja, teska zabluda koju su mnoge kuje platile cak i zivotom. Mesozderi su skloni tumorima i zasto bi povecavala taj rizik ako ne moras?!

htela bih da ima jedno leglo....

mogu da je ocenim kad hocu na kvarnjaka,ali nema potrebe.rekli su mi dobila bi ocenu ali bi napisali da nije za dalji priplod.

To ti i kazem sve vreme, zubalo se nasledjuje, ako ne od roditelja, onda od baba i deda, zato lose zubalo i jeste diskvalifikaciona mana. Ako je uparis, nikome ne cinis uslugu, ako i ima 3-4 zainteresovanih za njeno stene, sta ces sa ostalih 4-5? Zalio mi se jedan vlasnik pet sopa da nikako ne moze da nadje udomitelje za stence zlatnog retrivera i sar peja.

Back