Stav Biblije prema natprirodnim pojavama i misterijama

• Začetnik teme Začetnik teme EdZR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Болдовано је наука. Учи се у школама и на факултетима. Што се теби не свиђа, твој проблем.
Значи подржаваш аргумент ауторитета. Добро да знам.
А ти знаш добро да ја не заборављам ток дискусије.
Дакле, пошто немаш ништа против науке:
1) Који је научни доказ да нема ванземаљаца?
2) Која је научна дефиниција демона? (Тај твој научник причао о демонима, па да видимо која Му је научна дефиниција. Узгред, јел могу то Му великим словом, ипак о ауторитету је реч, тако ви верници пишете:lol:)

Boldovano je laz. A oni koji vole da se lazu (i da na taj nacin hrane ego) to odmah prihvataju kao istinu. Takvim ljudima "naucnici" mogu reci i da su dosli do "otkrica" da je mlijeko crno, i ovi ce povjerovati u to.

1) To bi bilo isto kao da me pitas koji je naucni dokaz da nema stamparija na Marsu. Obaveza dokazivanja je u rukama onih koji iznose pozitivnu tvrdnju.
2) Koja je njegova definicija ne znam. Ali znam koja je moja definicija. Dokazana.

Boldovano je laz. A oni koji vole da se lazu (i da na taj nacin hrane ego) to odmah prihvataju kao istinu. Takvim ljudima "naucnici" mogu reci i da su dosli do "otkrica" da je mlijeko crno, i ovi ce povjerovati u to.

1) To bi bilo isto kao da me pitas koji je naucni dokaz da nema stamparija na Marsu. Obaveza dokazivanja je u rukama onih koji iznose pozitivnu tvrdnju.
2) Koja je njegova definicija ne znam. Ali znam koja je moja definicija. Dokazana.

A kako bi mogao da razlikuješ vanzemu i Boga?
Jesi li siguran da nije istobiće-entitet? Šta misliš kako bi Pentagon tretirao pojavu Boga u skladu s onim pojavljivanjima koje opisuje Biblija...Ili Kinezi
koji, uglavnom,Bibliju ni videli,kamo li čitali...?

A kako bi mogao da razlikuješ vanzemu i Boga?
Jesi li siguran da nije istobiće-entitet? Šta misliš kako bi Pentagon tretirao pojavu Boga u skladu s onim pojavljivanjima koje opisuje Biblija...Ili Kinezi
koji, uglavnom,Bibliju ni videli,kamo li čitali...?

Ako Bog pozeli da nam se javi,to ce biti toliko ocito da nece nikoga ostaviti u nedoumici. Bog ne zeli nikog da obmanjuje.

Које болдовано, моје или твоје ;)
Ако "мислиш" на оно што се теби не свиђа у школском програму шта да ти кажем. Биологија, археологија, географија, физика, астрономија - све те науке изучавају процесе које су "мало" старији од 6.000 година. Ако се у школи не учи наука, ако то теби није наука, мене савршено не занима шта за тебе наука јесте.
Узгред, школа је "мало" релевантнија за стицање знања од интернета, по којем може да дипр ко како хоће ;)

А имаш ли научни доказ да постоји Бог?

То шта си ти себи доказао ме не занима.
Изнеси научну дефиницију демона, које је порекло те појаве, у коју класу организама (или појава) спада, како се објашњава, може ли се користити као аргумент на суду, чиме се мери демонство...

Које болдовано, моје или твоје ;)
Ако "мислиш" на оно што се теби не свиђа у школском програму шта да ти кажем. Биологија, археологија, географија, физика, астрономија - све те науке изучавају процесе које су "мало" старији од 6.000 година. Ако се у школи не учи наука, ако то теби није наука, мене савршено не занима шта за тебе наука јесте.
Узгред, школа је "мало" релевантнија за стицање знања од интернета, по којем може да дипр ко како хоће
Nauka je odavno pod kontrolom ateista,tako da se tesko moze doci do nekih objektivnih znanja.
Pa vidim da je tebi skola zakon.Ko ono rece: "Obrazovanje je to što ostane kada čovek zaboravi ono što je naučio u školi"? :whistling:

А имаш ли научни доказ да постоји Бог?
Imam.Citav univerzum i sva stvorenja u njemu.

Изнеси научну дефиницију демона, које је порекло те појаве, у коју класу организама (или појава) спада, како се објашњава, може ли се користити као аргумент на суду, чиме се мери демонство...

:rotf:

Демон је натприродно биће, понекад Божија творевина које је уопштено описано као злодух или бјес. Верује се да се демон може призвати и контролисати, што се углавном постиже магијским ритуалима. Такође се често помиње да демон „опседа“ некога или да је ушао у његово тело, под чиме се подразумева да је за поступке те особе одговоран демон или више њих, а не сама особа.

Spada u klasu bestjelesnih.Na sudu se moze koristiti kao argument samo ako se materijalizuje. Obicno u vidu serijskog ubice ili nekog slicnog bolesnika.
Demonstvo se mjeri gluposcu po metru kubnom mozga.

Nauka je odavno pod kontrolom ateista,tako da se tesko moze doci do nekih objektivnih znanja.

Значи, ипак признајеш да је реч о наукама.
Хвала!

Ko ono rece: "Obrazovanje je to što ostane kada čovek zaboravi ono što je naučio u školi"?

Неко ко образовање стиче на интернету. Што би се неко учио за хирурга 6 година плус специјализације, кад има на нету где да сечеш.
Је ли, ишао би да те такав "стручњак" оперише?!?

Citav univerzum i sva stvorenja u njemu.

А не. То није емпиријски, односно научни доказ Бога.
То може бити доказ зашто је логично да Бог постоји.
Него, милијарде Сунаца и баш ни на једном да нема интелигентних бића?!
Да то није доказ да је логично да има ванземаљаца?!

Na sudu se moze koristiti kao argument samo ako se materijalizuje.

Значи не може се користити на суду као доказ. Оно што ти сматраш материјализованим демоном има другачији назив. Пред судом, а и иначе...

Obicno u vidu serijskog ubice ili nekog slicnog bolesnika.

А ако убија у име Исуса Христа, било је и таквих:roll:

Demonstvo se mjeri gluposcu po metru kubnom mozga.

А што са том дефиницијом не одеш пред Нобелов комитет?!
Но, ја знам да нећеш, ниси ни ти баш толико глуп, знаш да не би имао шансе... Иако би то било откриће за Нобелову коску. Само да може проћи ригорозну проверу:lol:
Овако, остаје ти да се клибериш, за боље ниси.

Демон је натприродно биће, понекад Божија творевина које је уопштено описано као злодух или бјес. Верује се да се демон може призвати и контролисати, што се углавном постиже магијским ритуалима. Такође се често помиње да демон „опседа“ некога или да је ушао у његово тело, под чиме се подразумева да је за поступке те особе одговоран демон или више њих, а не сама особа.

Јака научна дефиниција - верује се, помиње се:hahaha:
Него, да ли је неко ослобођен оптужби као опседнут демоном?
Да ли је у том случају демон изведен пред суд?!:lol:

Bas se pitam kako bi neko zivo bice prezivjelo na Suncu. :rotf::rotf:

Tebi treba dati Nobela za nebuloze.

Ти баш волиш да се бламираш по форуму. (Као твој другар Слуга који не разликује лек од вакцине:hahaha:)

Екстрасоларне, вансоларне или егзопланете су планете које се налазе ван Сунчевог система, тј. круже око других звезди. Иако је постојање ових планета дуго било у домену научне фантастике и претпоставки, крајем 20. века су откривене планете ван Сунчевог система, пре свега због напретка технологије и побољшања метода налажења истих. Већина пронађених егзопланета (95%) су гасовити џинови (планете Јупитеровог типа), што не значи да су планете Земљиног типа малобројне у односу на гасовите џинове[1], већ то је ограничено тренутним начинима налажења планета, па се тренутно фаворизују веће и масивније планете. Претпоставља се да више од 10 процената звезда сличних Сунцу (класе Ф, Г и К) има планете[2].

До маја 2009, потврђено је откриће 347 егзопланета[3], од којих је велика већина откривена индиректним, а не директним посматрањем. Први пут, научници су тврдили да су открили егзопланету 1991[4]. Према њиховим наводима, то је била пулсарска планета, тј. планета која орбитира око пулсара, међутим, касније то откриће није потврђено[5]. Прва потврђена егзопланета је откривена 1995 године, близу звезде Г-типа 51 Pegasi[6], која је чак слична нашем Сунцу.

Планета Gliese 581 e, четврта откривена планета око звезде Gliese 581, је наинтересантнији пример планете Земљиног типа ван Соларног система, јер има масу од свега 1,9 масе Земље, и то је егзопланета по величини најсличнија нашој планети.[7] Планета Gliese 581 d, која припада истом звезданом систему, је егзопланета типа Супер-Земље (масе 7 пута веће од Земље) и кружи око своје матичне звезде у хабиталној зони, где вода може бити у течном стању.[8] Открића вансоларних планета чини питање ванземаљског живота још интересантнијим. Неке свемирске мисије имају превасходно за циљ проналажење вансоларних планета (COROT и Кеплер мисија).

http://sr.wikipedia.org/sr/Екстрасоларне_планете

A možda su fanatično verujući ,ustvari opsednuti demonima...Naravno,ko kaže da ti demoni moraju biti
neprijateljski nastrojeni prema ljudskim bićima...Meni,stvarno,deluju ti koji ne prihvataju stopostotne
argumente,da su opsednuti...Nadam se da nisam u pravu i da frojdovski to njihovo odbijanje da prihvate
nužnu stvarnost proizilazi iz dominacije hriščanskog ili islamskog ili...morala njihovog superega...
Jer kad se neko bori za ono što je kao dete naučen i pored zdravorazumskih razloga da se prikloni
istinitijem saznanju-to jedino tako može da se objasni ili da je flipnuo...

Znaci,na Suncu zive vanzemaljci? :lol:

Sta sve covjek nece cuti...

На тренутак сам помислио да те је не знам шта (истина?) увредило у мојој последњој поруци, па си кукао да је избришу. Јербо понављаш исто што и јуче. Онда видим да и поред објашњења аутистично* тераш по старом. У некој брошури (није у Библији већ бисмо видели цитат) стоји да нема ванземаљаца, да су историјске појаве истих "демони" (а зашто не анђели?) и филтер пред очима.
Уосталом, и Хегел рече - ако се чињенице не уклапају у теорију, ко их ј... Ма битно да је теби лепо (видети спојлер)
U početku beše reč. I reč beše u govornika. I reč čuše slušaoci. I slušaoci poželeše da i oni imaju svoju reč. I počeše da kopiraju Uzor, misleći kako kapiraju. I od originalne reči, preuzeše samo jedan njen deo. I dodaše neke svoje upadice. I ne primetiše kako se njihova reč lagano, pa sve brže, odvaja od realnosti.
Bitno da je njima lepo.
Teletabisi (Alma 2006 – treće mesto)

*То је постао раширени израз са класу људи која види само свој пупак. Међутим, и даље користи и за индиспониране особе. Мајка једног таквог детета на једном блогу ме замолила да тај израз не користим. Овог пута се извињавам ако ово чита родитељ или рођак такве особе - која је оболела од стране спољног узрока, а не "слободном вољом".

На тренутак сам помислио да те је не знам шта (истина?) увредило у мојој последњој поруци, па си кукао да је избришу. Јербо понављаш исто што и јуче. Онда видим да и поред објашњења аутистично* тераш по старом. У некој брошури (није у Библији већ бисмо видели цитат) стоји да нема ванземаљаца, да су историјске појаве истих "демони" (а зашто не анђели?) и филтер пред очима.
Уосталом, и Хегел рече - ако се чињенице не уклапају у теорију, ко их ј... Ма битно да је теби лепо (видети спојлер)
U početku beše reč. I reč beše u govornika. I reč čuše slušaoci. I slušaoci poželeše da i oni imaju svoju reč. I počeše da kopiraju Uzor, misleći kako kapiraju. I od originalne reči, preuzeše samo jedan njen deo. I dodaše neke svoje upadice. I ne primetiše kako se njihova reč lagano, pa sve brže, odvaja od realnosti.
Bitno da je njima lepo.
Teletabisi (Alma 2006 – treće mesto)

*То је постао раширени израз са класу људи која види само свој пупак. Међутим, и даље користи и за индиспониране особе. Мајка једног таквог детета на једном блогу ме замолила да тај израз не користим. Овог пута се извињавам ако ово чита родитељ или рођак такве особе - која је оболела од стране спољног узрока, а не "слободном вољом".

Pusti se ti demagogije,nego da nam objasnis kako tjelesno bice moze opstati na temperaturi od vise hiljada (ili cak milona!) stepeni? :lol:

edit: A da ne postane ugljenisano zivo bice. :lol:

Па ајмо мало да цртамо. Ако и даље не разумеш, може к'о Пинки и Шваба у "Ранама", можда ти тако буде јасније :)

У нашој глаксији има неколико милијарди звезда. Облику живота сличном нашем (или релативно сличном) би одговарала звезда слична Сунцу. Процена је да 10% таквих звезда има планете. Одговарајући број је у "зони живота", где температуре одговарају течној води. И да је сасвим мали проценат, реч је о милионима. Није ли онда логично претпоставити да на тим планетама има живота, можда интелигентног живота. Као што је логично претпоставити на основу уређености света да га је створио Бог.

Ајд сад ти понови неку глупост, да твоја буде последња. Само ћу ти предочити једну чињеницу. Ово можда чита неко са стране. С обзиром да ти представљаш Библију, можда тај неко помисли да је Библија пиглу... Па сад, ако ти се исплати да се инатиш....

едно од средстава да се избегну и индивидуална неуроза и зрелост јесте упражњавање религије. Религија је пројекција оца с његовим забранама и наређењима у космичке димензије. Кроз религију одрасли постижу сигурност детињства, и продужавају своју инфантилност кроз читав живот. Хватањем за неку илузију, учествовањем у масовној неурози, често се може избећи индивидуална неуроза.

Зрелост се, према Фројду, постиже замењивањем лагодности и нелагодности свих наших илузија принципом реалности и принципом задовољства (чија је парадигма сексуални ужитак) као циљевима живота.
Zar treba dalje komentar?

едно од средстава да се избегну и индивидуална неуроза и зрелост јесте упражњавање религије. Религија је пројекција оца с његовим забранама и наређењима у космичке димензије. Кроз религију одрасли постижу сигурност детињства, и продужавају своју инфантилност кроз читав живот. Хватањем за неку илузију, учествовањем у масовној неурози, често се може избећи индивидуална неуроза.

Зрелост се, према Фројду, постиже замењивањем лагодности и нелагодности свих наших илузија принципом реалности и принципом задовољства (чија је парадигма сексуални ужитак) као циљевима живота.
Zar treba dalje komentar?

S obzirom na to koji je bolesnik bio taj Frojd,naravno da ne treba. Cu's...upraznjavanje religije.. :lol:
Seksualni uzitak-cilj zivota. :dash: I onda on nadje da prica o iluzijama. :lol:

S obzirom na to koji je bolesnik bio taj Frojd,naravno da ne treba. Cu's...upraznjavanje religije.. :lol:
Seksualni uzitak-cilj zivota. :dash: I onda on nadje da prica o iluzijama. :lol:
Za psihičko zdravlje milioni ljudi zahvalno Frojdu dok religija samo sedira bolesnike i to one najlakše...
Već teži bolesnici,oni flipnuti,van domena religije-tu ni egzorcizam nema šanse...:(:hahaha: Međutim,psihoanaliza
i osnova za razumevanje psihoza,za dijagnosticiranje i određivanje medikamentne terapije...Dok su religiozni
skleptavali shizofrenike u ludare s rešetkama,danas shizofrenici žive skoro normalno,socijalizovani uz stalnu
medikamentnu terapiju,ali među nama bez tih idiotskih odevnih predmeta s jednim rukavom...Zahvaljujući u
najvećoj meri baš Sigmundu Frojdu velikanu psihologije i psihijatrije kao spec.medicine...

Back