Stav Biblije prema natprirodnim pojavama i misterijama

• Začetnik teme Začetnik teme EdZR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa to onda samo znaci da ti uprkos svemu tome nisi imao dovoljno jak motiv da ucis :)
Evo mene niko ne tera, ali kod mene je ipak najjaci motiv da ucim.
I dok mi je najjaci motiv da ucim ja nista drugo ne mogu da uradim, uprkos mojoj iluziji da mogu. Tek mi nadvlada neki drugi motiv onda cu prestati. Evo sad mi je najjaci motiv bio da svratim ovde da vidim sta se desava na temi, i dok mi je to najjaci motiv ne mogu nista drugo da uradim.
A da sam imao najači motiv onda bih učio...verovatno...ali pošto ja odlučujem za šta ću imati najveći motiv u tom trenutku, onda biram.
Jer si mozak adaptirala na učenje. Ako si navikla da izlaziš po gradu, da se provodiš, nisi imala naviku da uzimaš knjigu, već si je izbegavala...onda je logično da ćeš sada imati motiv za sve, samo ne za knjigu.
Ali ti si ta koja stvara motiv.
Uostalom, isto pitanje i tebi...pošto tvoj kolega pokuša da odgovori na jedan deo, a drugi ignoriše.
Ko određuje te motive?
Ko je krojač motiva?
Kako nastaje motiv?
Zašto nemamo svi iste motive?
Bio bih ti od :heart: zahvalan kada bi mi dala odgovor. Unapred zahvalan.

Ti malo mesas stvari. Verovatno zamisljas da si ti tvoje telo, i tvoj mozak ali netacno.
Tvoje telo je objekat, isto kao i taj zid, tako da ce se telo svakako povrediti ako udari glavom o zid.
Ali subjekat je nesto drugo. Ti subjekat ne mozes opaziti ali on opaza sve.
Ne razumem zašto komplikujete tako jednostavne stvari... izgleda da vam je milo da filozofirate, pa to ti je... :roll:

Vrtimo se u krug po ko zna koji put.

Tvoja teroija će biti povod jednom ubici da umiri savest. Zašto taj ubica ne bi razmišljo kao ti, i rekao: "Hej, pa ja se ovde ne pitam, imam motiv koji me privlači, a to je ubijanje...ja nemam tu slobodu da ja odlučujem, pa samim tim ja nisam kriv što sam pobio ceo jedan razred!"
Ako čovek nema slobodu izbora, kako to da je neko ubica, a neko nije ubica?

Nekom je najjaci motiv da ubije i on ne moze protiv toga, a opet nekom je najjaci motiv da daje u dobrotvorne svrhe. Svi imamo drugacije motive i zapravo smo robovi tih motiva.
Ozi je objasnio na prosloj strani da mi te motive samo prepoznajemo kod sebe i onda delamo po njima. Znaci ti uocis kod sebe da te najvise privloaci knjizevnost npr. Ne mozes ti na to mesto na silu postaviti ekonomiju, kad jednostavno ovo vise volis.

A da sam imao najači motiv onda bih učio...verovatno...ali pošto ja odlučujem za šta ću imati najveći motiv u tom trenutku, onda biram.
Jer si mozak adaptirala na učenje. Ako si navikla da izlaziš po gradu, da se provodiš, nisi imala naviku da uzimaš knjigu, već si je izbegavala...onda je logično da ćeš sada imati motiv za sve, samo ne za knjigu.
Ali ti si ta koja stvara motiv.
Uostalom, isto pitanje i tebi...pošto tvoj kolega pokuša da odgovori na jedan deo, a drugi ignoriše.
Ko određuje te motive?
Ko je krojač motiva?
Kako nastaje motiv?
Zašto nemamo svi iste motive?
Bio bih ti od :heart: zahvalan kada bi mi dala odgovor. Unapred zahvalan.

Objasnio je samo sto nisi procitao. Izvor tih motiva je u metafizickoj volji.Sve sto se desava u ovom opazajnom svetu je odraz metafizicke volje. Pa i to sto kao individue imamo razlicite motive. Ta volja je nesto kao bog, svemoguca i ona odlucuje o svemu. Ona je nasa sopstvena ali lezi izvan nase predstavljacke svesti. Verovatno kad se molis osetis nesto posebno a to je zapravo tvoj dodir sa duhom, sa nasom sustinom izvan pojave.

Nekom je najjaci motiv da ubije i on ne moze protiv toga, a opet nekom je najjaci motiv da daje u dobrotvorne svrhe. Svi imamo drugacije motive i zapravo smo robovi tih motiva.
Ozi je objasnio na prosloj strani da mi te motive samo prepoznajemo kod sebe i onda delamo po njima. Znaci ti uocis kod sebe da te najvise privloaci knjizevnost npr. Ne mozes ti na to mesto na silu postaviti ekonomiju, kad jednostavno ovo vise volis.
Kuuuukuuuuuuuuuu....preovladava mi motiv da se utepam. :lol:
Imao sam jednog druga dok sam trenirao košarku, i on je za sve bio stvoren, ali za košarku... ... ... Ali ga je otac forsirao, terao, da ne kažem mučio da bi ovaj nešto napravio. Da li to znači da je ovaj otac uspeo da pobedi motiv njegovog sina? Da li znači da je uspeo da deaktivira ostale motive?

Objasnio je samo sto nisi procitao. Izvor tih motiva je u metafizickoj volji.Sve sto se desava u ovom opazajnom svetu je odraz metafizicke volje. Pa i to sto kao individue imamo razlicite motive. Ta volja je nesto kao bog, svemoguca i ona odlucuje o svemu. Ona je nasa sopstvena ali lezi izvan nase predstavljacke svesti. Verovatno kad se molis osetis nesto posebno a to je zapravo tvoj dodir sa duhom, sa nasom sustinom izvan pojave.
Da, "odgovorio"...i ja ga pitao "Šta pokreće moju glavu da gleda oko sebe? Da li se ja tu pitam?" Al' na žaljost ne dobivao odgovor. :(
Kako ti dobiješ motiv da učiš?
Kako jedan ubica dobije motiv?
Kako jedan narkoman dobije motiv?
Kako jedan monstrum dobije motiv?
Ne bih se ja kačio sa tim motivom, izgleda opasan neki tip...čim je u stanju da dozvoli monstruozna dela.

Kuuuukuuuuuuuuuu....preovladava mi motiv da se utepam. :lol:
Imao sam jednog druga dok sam trenirao košarku, i on je za sve bio stvoren, ali za košarku... ... ... Ali ga je otac forsirao, terao, da ne kažem mučio da bi ovaj nešto napravio. Da li to znači da je ovaj otac uspeo da pobedi motiv njegovog sina? Da li znači da je uspeo da deaktivira ostale motive?

Sin je imao najjaci motiv da slusa oca u tom trenutku. Postoje i buntovnici koji beze od kuce, suprotstavljaju se ali kod njih prevladava motiv buntovnistva.
A da, za to samoubistvo...covek se ne moze ubiti dok mu za to naravno ne naidje dovoljno jak motiv.

Da, "odgovorio"...i ja ga pitao "Šta pokreće moju glavu da gleda oko sebe? Da li se ja tu pitam?" Al' na žaljost ne dobivao odgovor. :(
Ne bih se ja kačio sa tim motivom, izgleda opasan neki tip...čim je u stanju da dozvoli monstruozna dela.

Ja samo prepoznam kod sebe taj motiv da ucim i delam shodno njemu.
Isto tako i ubica i narkoman, i monstrum. I ti pokrenes glavu zato sto za to imas motiv, da bi video nesto ili eto cisto da bi pokrenuo glavu. Ali opet si za to imao najjaci motiv pa makar to bilo i pokazivanje sebi kako ti eto mozes da pokreces glavu levo desno kad ti se cefne.
Nemas ti sta da se kacis sa metafizickom voljom, A to sto se ti pitas, pitali su se i drugi.
Koje su to fatalnosti sa one strane svakog moguceg iskustva a koje su ucinile da se volja po sebi objektivise na ovakav jadan nacin, kao svet u kome vlada patnja i smrt "
Sopenhauer

Da, "odgovorio"...i ja ga pitao "Šta pokreće moju glavu da gleda oko sebe? Da li se ja tu pitam?" Al' na žaljost ne dobivao odgovor.
Ne bih se ja kačio sa tim motivom, izgleda opasan neki tip...čim je u stanju da dozvoli monstruozna dela

Sažaljenje nam ne daje da ubijamo druge, jasno? Jer jednostano to nije u interesu vrsta
Potpuno smo determinizovani, ne možemo da idemo protiv kauzalnog niza. Tako čak i da 10 miliona puta vratiš vreme unazad svih 10 miliona puta bi napisao isi ovakav post i ja bih 10 miliona puta odgovorio isto.

Danas i od postanka sveta ovde se odvija borba izmedju dobra i zla. Na jednoj strani je Bog a na drugoj Sotona, i svaki covek svojom vlastitom voljom bira na kojoj se strani nalazi. Duhovi postoje ali to nisu duhovi nasih predaka, vec su to demoni kako ih naziva Sveto Pismo. Sotona se pojavljuje kao duh kao prorok u cilju da obmani narod i da bi u sto vecem broju zaveo ljude na njegovu stranu. Ono sto si ti opisao nije od Boga jer imamo primer u Svetom Pismu kako su se andjeli javljali i na koj nacin. Ono sto treba da te zabrinjava jeste da si video demona koji ide ka tebi. Zasto je to sto treba da te zabrinjava pa jednostavno demoni ne mogu nista onima koji su pod Bozjom zastitom. I zato ti predlazem da uzmes Bibliju jer ona je jedino oruzje i jedini nacin da se izbavis od Sotone. pozdrav

Pa realno biblija je puna natprirodnog i paranenormalnih dibidusa a koliko je prepravljana,iz raznoraznih interesa... teshko da je sveta,,,

Vi verujete u knjigu u kojoj su životinje koje govore, čarobnjaci,veštice,demoni, štapovi koji se pretvaraju u zmije, gorući grmovi, hrana koja pada s neba, ljudi koji hodaju po vodi i sve vrste čarobnih, apsurdnih i primitivnih priča, i kažete nam da smo mi oni kojima treba pomoć? – Mark Tven
;D

Ozi je rekao ovo: "Мотив једнако представа..тј опажај слика у свести. Ти гледаш око себе и нека сцена ће те покренути тј. деловати кАо мотив на твоју вољу, а нека неће."
Dakle,ja (tj.moja volja) stvaram sopstvene motive.Znaci, odlucujem sta ce me pokrenuti. Slijedi,imam slobodnu volju da biram.

Sin je imao najjaci motiv da slusa oca u tom trenutku. Postoje i buntovnici koji beze od kuce, suprotstavljaju se ali kod njih prevladava motiv buntovnistva.
A da, za to samoubistvo...covek se ne moze ubiti dok mu za to naravno ne naidje dovoljno jak motiv.
I ispade da čovek nije hteo da se ubije, već ga motiv ubio. xaxaxaxaxa...Ja bih motiv odmah strpao u zatvor!
Pa da...šta god da čovek odabere on je to izabrao...tj motiv ga natero'.

Znači ovako...čovek baca loptu ka košu...lopta prolazi kroz obruč koša. Zaključak: Lopta prolazi kroz obruč jer je motiv naterao, da nije ušla, opet je motiv naterao da ne-uđe....i ako postoje dve mogućnosti, koja god da se dogodi motiv je pobedio... super teorija, nema šta.

Ja samo prepoznam kod sebe taj motiv da ucim i delam shodno njemu.
Isto tako i ubica i narkoman, i monstrum. I ti pokrenes glavu zato sto za to imas motiv, da bi video nesto ili eto cisto da bi pokrenuo glavu. Ali opet si za to imao najjaci motiv pa makar to bilo i pokazivanje sebi kako ti eto mozes da pokreces glavu levo desno kad ti se cefne.
Nemas ti sta da se kacis sa metafizickom voljom, A to sto se ti pitas, pitali su se i drugi.
Znači ubica, narkoman, monstrum se ne pita sa svojim životom? Nije on odlučio da nekog ubije, prebije, siluje, već ga motiv naterao?
Sad mogu da razumem te monstrume...znači tako razmišljaju.....pa ognjeno jezero im ne gine...nek pripreme kupaće gaće, biće im veselo.

Glavno je da ti nama imaš motiva da učiš.... :cmok:

Sažaljenje nam ne daje da ubijamo druge, jasno? Jer jednostano to nije u interesu vrsta
Potpuno smo determinizovani, ne možemo da idemo protiv kauzalnog niza. Tako čak i da 10 miliona puta vratiš vreme unazad svih 10 miliona puta bi napisao isi ovakav post i ja bih 10 miliona puta odgovorio isto.
Neko nema sažaljenje već ubija. Kakva je to razlika? Šta nas to deli?
A ovo drugo mi sve govori...."sudbina moj tata". :lol:

Ozi je rekao ovo: "Мотив једнако представа..тј опажај слика у свести. Ти гледаш око себе и нека сцена ће те покренути тј. деловати кАо мотив на твоју вољу, а нека неће."
Dakle,ja (tj.moja volja) stvaram sopstvene motive.Znaci, odlucujem sta ce me pokrenuti. Slijedi,imam slobodnu volju da biram.

Једно је метафизичка воља или ткз. "воља по себи" а друго индивидуална воља коју ти или нека друга индивидуа налази у самосвести и зове "воља".

Та индивудална воља је оно најближе што од метафизичке воље можемо спознати али само најближа не и идентична. Сама воља по себи је трансцендента, што значи изван могућности сваког сазнавања.

Ne treba, međutim, zanemariti činjenicu, ja sam je uvek imao u vidu, da ni unutrašnje opažanje, koje mi imamo o svojoj sopstvenoj volji, još nikako ne daje potpuno i adekvatno saznanje stvari po sebi. .......
Dakle, u tom unutrašnjem saznanju stvar po sebi je, istina, u velikoj meri zbacila svoje velove, ali još se ne pojavljuje sasvim naga.

Шопенхуаер

Kao што ниси режисер својих снова иако су они происвод твог духа, твоје иманентне свести, тако ниси ни режисер догађаја опажајног света који се презентују као судбина, иако је творац истих опет твој дух или та метафизичка воља.

Poslednja izmena:
Znači ubica, narkoman, monstrum se ne pita sa svojim životom? Nije on odlučio da nekog ubije, prebije, siluje, već ga motiv naterao?
Sad mogu da razumem te monstrume...znači tako razmišljaju.....pa ognjeno jezero im ne gine...nek pripreme kupaće gaće, biće im veselo.

Glavno je da ti nama imaš motiva da učiš.... :cmok:

Uzasno ali istinito. Nisu oni krivi, vec oni samo igraju svoju ulogu u ovom svetu.
Tacno tako, motiv ih je naterao.

Једно је метафизичка воља или ткз. "воља по себи" а друго индивидуална воља коју ти или нека друга индивидуа налази у самосвести и зове "воља".

Та индивудална воља је оно најближе што од метафизичке воље можемо спознати али само најближа не и идентична. Сама воља по себи је трансцендента, што значи изван могућности сваког сазнавања.

Kao што ниси режисер својих снова иако су они происвод твог духа, твоје иманентне свести, тако ниси ни режисер догађаја опажајног света који се презентују као судбина, иако је творац истих опет твој дух или та метафизичка воља.

Pa,stani,ko je tvorac mojih motiva? Individualna ili metafizicka volja?

Back