Stav Biblije prema natprirodnim pojavama i misterijama

• Začetnik teme Začetnik teme EdZR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znaci,ti ne postojis ako neko ne misli na tebe? :hahaha:

Кежење на брашно.

Хајде да то одговорим.
Сваки објекат па и моје тело јесте опажај наспрам сазнајућег али несазнатљивог субјекта. Као такав, објекат је суштински везан за субјекат и не може постојати независно од субјекта а да и даље буде објекат.

Realizam, koji se namece sirovom razumu time što se ukazuje kao da je cinjenican, u stvari polazi od jedne proizvoljne hipoteze, pa je zato samo vetropirasta kula u vazduhu buduci da previdja ili porice najprvu cinjenicu, onu da sve ono što mi poznajemo leži unutar svesti. Jer to da je objektivno postojanje stvari uslovljeno jednim predstavljajucim subjektom, i da, prema tome, objektivni svet postoji samo kao predstava, nije nikakva hipoteza, a još manje odluka bez opoziva, ili cak nekakav para-dokson uzet radi diskusije, vec je to najsigurnija i najednostavnija istina, cije je saznanje otezano samo time što je ona cak i suvise jednostavna, a svi ljudi nisu dovoljno razboriti da bi posli od prvih elemenata svoje svesti o stvarima. Nikada ne može .postojati nekakva apsolutna i po sebi samoj objektivna egzitencija; zapravo, to je ono sto je upravo nezamislivo, jer objektivno kao takvo ima uvek i suštinski svoju egzistenciju u svesti jednog subjekta, pa je, dakle, njegova predstava, i shodno tome, njime uslovljena, a uz to i njegovim oblicima predstavljanja, koji kao takvi pripadaju subjektu a ne objektu.
Sopenhauer iz Sveta kao volje i predstave 2
Na prvi pogled izgleda da je izvesno da bi objektivni svet postojao i onda kada ne bi postojalo nijedno spoznajuce bice , jer se o tome in abstracto da razmisljati a da ne izbije na videlo protivurecnost koja se nalazi u osnovi toga. Ali kada covek pokusa da realizuje tu apstraktnu misao , sto ce reci da je svede na opazajne predstave u kojima ona jedino moze naci svoju istinitost, pa shodno tome pokusa zamislliti nekakav objektivni svet bez saznajuceg subjekta, onda on shvata da je ono sto tako zamislja u stvari nesto suprotno od onoga sto je smerao, naime , da to sto je zamislio nije nista drugo do postupak u intelektu jednog saznajuceg subjekta koji opaza jedan objektivan svet , dakle, da je to upravo ono sto je on hteo iskljuciti. Jer taj opazajni i stvarni svet ocevidno je fenomen mozga pa otud i protivurecnot u hipotezi da bi taj svet mogao i postojati kao takav nezavisno od svih mozgova. Sopenhauer

Јел смешно ..а ?

Ево још мало смеха.

Ali, kažete vi, bez sumnje ništa (mi) nije lakše nego da zamislim, na primer, da drveće postoji u nekom parku ili knjige u nekoj radnoj sobi, a da nema nikoga u blizini da ih opaža. Odgovaram:
možete, u tome nikakve teškoće nema. Međutim, da li je sve to, molim vas, išta više od obrazovanja u vašoj svesti izvesnih ideja koje vi nazivate knjigama i drvećem i u isto vreme propuštanja da obrazujete ideje bilo koga ko bi ih mogao opažati? Ali zar ih vi sami za sve vreme ne opažate ili ne mislite o njima? Ovo je, prema tome, sasvim irelevantno: to samo pokazuje da vi imate moć da zamislite ili obrazujete ideje u vašoj svesti, ali ne pokazuje da vi možete zamisliti mogućnost da objekti vaše misli mogu postojati izvan svesti. Da zaključimo, neophodno je da ih zamislite da postoje neshvaćene ili nemišljene, što je očigledna protivrečnost. Kada damo sve od sebe da zamislimo postojanje spoljašnjeg tela, mi za sve vreme samo razmišljamo o našim sopstvenim idejama. Ali svest, ne obraćajući pažnju na sebe, zavedena je da misli da može i zamišlja da postoje nemišljiva tela ili tela van svesti, mada ih u isto vreme ona sama poima i ona postoje u njoj. Malo pažnje otkriće svima istinitost i očiglednost onoga što je ovde rečeno i učiniti izlišnim traženje bilo kojih drugih dokaza
protiv postojanja materijalne supstancije.
Dzord Barkli Iz Rasprave o principima ljudskog saznanja ]

Poslednja izmena:
Кежење на брашно.

Хајде да то одговорим.
Сваки објекат па и моје тело јесте опажај наспрам сазнајућег али несазнатљивог субјекта. Као такав, објекат је суштински везан за субјекат и не може постојати независно од субјекта а да и даље буде објекат.

Јел смешно ..а ?

Ево још мало смеха.

Znaci ne postojis ako neko ne razmislja o tebi?

Znaci ne postojis ako neko ne razmislja o tebi?

Ниједан објекат па ни тело , које је такође објекат, не постоји као такво ако није у свести субјекта који опажа.

На твоје питање не могу одговорити јер је питање апсурдно проистекло из апсурда реализМа тј твојих заблуда који мисле да је субјекат исто што и тело, и нису расчистили са собом шта је субјекат а шта објекат..

пс. Мислим да ћУ одустати. Држи се ти бајки за маЛу децу а пусти ове теме. А мислим да овим већ спамујемо тему. :bye:

Ниједан објекат па ни тело , које је такође објекат, не постоји као такво ако није у свести субјекта који опажа.

На твоје питање не могу одговорити јер је питање апсурдно проистекло из апсурда реализМа тј твојих заблуда који мисле да је субјекат исто што и тело, и нису расчистили са собом шта је субјекат а шта објекат..

пс. Мислим да ћУ одустати. Држи се ти бајки за маЛу децу а пусти ове теме. А мислим да овим већ спамујемо тему. :bye:

Sta da odgovoris kad sam znas koliko je to ucenje apsurdno..... :bye:

Sta da odgovoris kad sam znas koliko je to ucenje apsurdno..... :bye:

Апсурдно је постојање објективног света независно од субјекта који га опажа. Ето, то је заправо апсурд. И ово што сам изнео није нека хипотеза већ чињеница.

Ако се не слажеш. Покушај да замислиш свет а без сазнајућих бића у њему.

Видиш, то је немогуће.

А иако је немогуће ти тврдиш да је могуће и да објективан свет постоји као такав незавснио од свести .

ЕПА ТО МОРАШ И да докажеш, тако што ћеш показати да је такав свет без субјекта 0могуће замислити, опазити , анализирати.

Ако то ниси у стању ..а ниси ... Шта онда нудиш у одбрану реализма...а знам..БИБЛИЈУ. :bye:

Разликују се карактери тј. ткз, интелигибилни карактер или степен објективациеј воље.Не знам како то да објасним а да буде јасно.

Рецимо, Ако воду загрејеш на100 степени она ће прокључати. Извор топлоте биће узрок њеног кључања. Исто тако уље на тој температури неће прокључати али то не значи да је уље сада неко живо свесно биће слободне воље већ да је оно везано другачијим правилима узрока и последице.

Исто тако Нешо ће отићи у Америку пред неким мотивом , ти нећеш, али то не значи да си ти слободан, већ да другачији мотиви имају већу власт над тобом и да они повлаче конце твоје марионете и твоје "слободне воље".
Vrtimo se u krug.
Mi smo tvorci svog karaktera.
U našoj priči, voda ima mogućnost da postane ulje. Ja mogu da postanem kao i Neša, i da dobijem volju da putujem u Ameriku. Sve zavisi od mene.
Niko ne spori da su motivi pokretači. Ali mi smo ti koji biramo koji ćemo motiv od mnogobrojnih izabrati.
Kako stičemo znanje, imamo veće motive.

Тачно тако. Делујеш сходно свом интелигибилном карактеру и зависно од мотива..нужно.При томе је слобода у бићу, а нужност у деловању. Нећеш покренути ни мали прст без мотива ..у деловању слободе нема.
Ponavljam po 100 put. Mi biramo motiv...nismo roboti, mi biramo. Sutra nikog nećeš moći okriviti što si imao motiv da ubiješ nekog. To je samo obraz tvoje lenjosti i neodgovornosti.
Ako gledaš satanističke filmove (opet tvoja lična volja), mogu slobodno reći protiv svoje savesti, ti ćeš oblikovati um i postaćeš nešto slično njima. Samim tim, ti posle gledanja tih filmova imaš nove motive. Ti biraš kakve ćeš motive sebi nametnuti.
Па наравно да га тера. Љубав тј осечање пријатности је мотив као све друго. загрлићеш мајку ако је то у том тренутку то најачи мотив који ће те покренути на такво деловање, ако није нећеш. Као што ће се вода покренути у водоскоку или мировати у језеру зависно од узрока.
Čovek će zagrliti majku iz ljubavi, ali ga ljubav ne tera to da čini...čovek može pružiti majki ljubav i na drugi način. Ljubav čoveka tera da radi mnoge druge stvari. Oluja tera vodu da pravi talase, i kada dođe oluja mi znamo da će iz toga proizaći talas i nije nas mnogo briga, jer znamo šta je proizvod toga. A kada dođe ljubav mi ne znamo šta će od toga nastati, šta će biti rezultat...zašto? Jer ljubav može da pruži samo onaj ko ima slobodnu volju, onaj ko sam izabere da nas voli. Ja grlim majku - motiv ljubav, ja poklanjam majki cveće - motiv ljubav, motiv je isti, ali su dela različita...ja odlučujem kojim delima ću joj pružiti ljubav. Za koje god delo da se odlučim pružam joj ljubav, i motiv je isti. Ako tebe robot zagrli, da li će ti to značiti? Ako tebi robot da cveće da li će ti značiti? Neće ti ništa značiti, tj nećeš ništa osetiti, zašto? Zar nismo oboje programirani? Zar nije isti motiv majke i motiv robota? Ako nije isti, zašto nije isti kada majka nema slobodu izbora?

Није Шекспир него Шопенхауер.
Tek sam sad primetio...

Што се тиче присиле мотив присиљава. Мораш да урадиш нешто када наиђе мотив који те на то нешто тера. Ако не урадиш, значи да је наишао мотив који те натерао да не урадиш и ти си морао то да не урадиш. Ако нема мотива нема ни деловања. Најачи мотив побеђује и немаш слободу воље да бираш осим тог најачег.

И пусти ти те безвезарије и повећај скалу ако хоћеш схватити суштину.

Ти ево можеш да одеш у Америку овог трена. Али то је за тебе немогуће ...јер није наишао довољно јак мотив за то. Значи ти то не можеш својом слободном вољом већ мораш сачекати довољно јак мотви за то. Немаш ту слободу да радиш без мотива...то јест слободно.
Da skratimo. Ko određuje te motive?
Ko je krojač motiva?
Kako nastaje motiv?
Zašto nemamo svi iste motive?

Потпуно нетачно али то је компликована тема и схватићеш једном ако ниси до сада да се карактер не мења. Да вук длаку мења али ћуд никако.

са друге стране постоји нешто што се зове "интелигибилни карактер" и који је метафизички ентитет..независтан од сваке промене. Међутим, он се ипак мрамо рећи "мења" али на начин квалитативне множине што је нешто сасвим друго. Ко зна разумеће.
Pa da bi odbranio svoju teoriju moraš da komplikuješ, što više komplikuješ to više umiruješ savest.
Ali da ne idemo iznova u krug...zanimaju me ova gore pitanja.

Vrtimo se u krug.
Mi smo tvorci svog karaktera.
U našoj priči, voda ima mogućnost da postane ulje. Ja mogu da postanem kao i Neša, i da dobijem volju da putujem u Ameriku. Sve zavisi od mene.
Niko ne spori da su motivi pokretači. Ali mi smo ti koji biramo koji ćemo motiv od mnogobrojnih izabrati.

Не бирамо ми ништа већ најачи мотив ће нас покренути и ми на то немамо никаквог утицаја.

Већ сам писао о томе и изено један пример.

Covek nema slobodu volje, niti slobodu odlucivanja.
Njegovo delovanje potpuno zavisi od motiva i od volje koju saznajna svest moze samo konstatovati, ali ne i njom manipulisati, niti je menjati.
Onaj kome se nesto dopada.. on ne moze da izbrise tu volju i da na njeno mesto postavi nedopadanje.
Kao sto pred ovom slikom misice sveta, a pred kojom volja reaguje simpatijom, ne mozemo svojom voljom osetiti odbojnost.

missworld.gif

Simpatiji prema ovoj misici mozemo da suprostavimo motive koji ce nas spreciti da tu simpatiju realizujemo kao delovanje, ali istu nece promeniti. Prema njoj ne mozemo osetiti odbojnost, ne mozemo svoju volju menjati..nemamo tu moc.

Ja mogu da cinim sta hocu ako hocu, ali nemam slobodu nad time sta hocu. Ili ne mogu da nesto hocu, a onda sledeceg trenutka svojom voljom necu.

Ponavljam po 100 put. Mi biramo motiv...nismo roboti, mi biramo. Sutra nikog nećeš moći okriviti što si imao motiv da ubiješ nekog. To je samo obraz tvoje lenjosti i neodgovornosti.
Ako gledaš satanističke filmove (opet tvoja lična volja), mogu slobodno reći protiv svoje savesti, ti ćeš oblikovati um i postaćeš nešto slično njima. Samim tim, ti posle gledanja tih filmova imaš nove motive. Ti biraš kakve ćeš motive sebi nametnuti.

Нетачно, Ми отркивамо који нас мотиви привлаче баш попут неког странца који експериментише.

Ако наиђе лепа жена она ће нас привући независно од нашег претходног размишљања или избора. Тако неко може открити да га привлаче жене, неко да га привлачи нешто друго, али нико на то не може утицати. Иако је карактер израз наше слободне воље ..та воља је метафизичка и нема никакве везе са деловањима у појавном свету где имамо само њена испољавања на нужан начин.

Не бирамо ми ништа већ најачи мотив ће нас покренути и ми на то немамо никаквог утицаја.

Већ сам писао о томе и изено један пример.

Covek nema slobodu volje, niti slobodu odlucivanja.
Njegovo delovanje potpuno zavisi od motiva i od volje koju saznajna svest moze samo konstatovati, ali ne i njom manipulisati, niti je menjati.
Onaj kome se nesto dopada.. on ne moze da izbrise tu volju i da na njeno mesto postavi nedopadanje.
Kao sto pred ovom slikom misice sveta, a pred kojom volja reaguje simpatijom, ne mozemo svojom voljom osetiti odbojnost.

missworld.gif

Simpatiji prema ovoj misici mozemo da suprostavimo motive koji ce nas spreciti da tu simpatiju realizujemo kao delovanje, ali istu nece promeniti. Prema njoj ne mozemo osetiti odbojnost, ne mozemo svoju volju menjati..nemamo tu moc.

Ja mogu da cinim sta hocu ako hocu, ali nemam slobodu nad time sta hocu. Ili ne mogu da nesto hocu, a onda sledeceg trenutka svojom voljom necu.

Нетачно, Ми отркивамо који нас мотиви привлаче баш попут неког странца који експериментише.

Ако наиђе лепа жена она ће нас привући независно од нашег претходног размишљања или избора. Тако неко може открити да га привлаче жене, неко да га привлачи нешто друго, али нико на то не може утицати. Иако је карактер израз наше слободне воље ..та воља је метафизичка и нема никакве везе са деловањима у појавном свету где имамо само њена испољавања на нужан начин.
Ko određuje te motive?
Ko je krojač motiva?
Kako nastaje motiv?
Zašto nemamo svi iste motive?

Није Шекспир него Шопенхауер.
Ja imam želju da učim, ali ja ipak neću da učim...ja imam motiv da učim, ali ipak neću da učim....meni savest govori da učim, ali ja ipak neću da učim...mene cela rodbina tera da učim, a ja i dalje ne učim. JA sam taj koji odlučuje, JA i niko više.

A da ti ipak nadješ motiv i odeš da naučiš nešto pa posle dodješ ovde? :lol:

Slobodu volje nemaš, ma kolko ti to izgledalo čudno. Tvoje odluke zavise samo od spoljnih faktora. Imaš slobodu da radiš šta hoćeš koliko i ova ameba (dalji naš rodjak) , tj uopšte.

Ko određuje te motive?
Ko je krojač motiva?
Kako nastaje motiv?

Мотив једнако представа..тј опажај слика у свести.

Ти гледаш око себе и нека сцена ће те покренути тј. деловати кАо мотив на твоју вољу, а нека неће.

Ко износи те слике опажаје пред наш сазнајући субјекат, веома је комликована тема која у многоме залази у метафизику. Али, уопштено можемо рећи о томе попут Шопенхауера.

Kao sto je svako potajni pozorisni direktor svojih snova, da isto tako i ona sudbina koja vlada nasim stvarnim zivotom u krajnjoj liniji polazi od volje koja je nasa sopstvena , a koja je mеdjutim ipak ovde gde nastupa kao sudbina , delovala iz jednog regiona koji lezi visoko iznad nase predstavljacke svesti." Sopenhauer

Дакле, ми сами смо креатори овога света и свега што нам се дешава. баш као што смо ми сами креатори света наших снова. Само што је тај креатор, иако је он наше сопствено унутрашње сопство, изван домета и наше сазнајуће свести.

Ову филозофију веома лако можеш уклопити у хришћанске метафоре ако претходно одбациш наравно оне наивне приче за малу децу.

Сети се онога. "Царство неће доћи да се вид,и нити ће се казати ево га овде или онде, јер гле Царство божије је у вама." По луци 17. 20 21

Мотив једнако представа..тј опажај слика у свести.

Ти гледаш око себе и нека сцена ће те покренути тј. деловати кАо мотив на твоју вољу, а нека неће.
Šta pokreće moju glavu da gleda oko sebe? Da li se ja tu pitam?
Odakle mi volja?

Ко износи те слике опажаје пред наш сазнајући субјекат, веома је комликована тема која у многоме залази у метафизику. Али, уопштено можемо рећи о томе попут Шопенхауера.

Дакле, ми сами смо креатори овога света и свега што нам се дешава. баш као што смо ми сами креатори света наших снова. Само што је тај креатор, иако је он наше сопствено унутрашње сопство, изван домета и наше сазнајуће свести.
Ne možeš ti biti bilo kakav kreator svog sveta ako nemaš slobodu izbora.

Ову филозофију веома лако можеш уклопити у хришћанске метафоре ако претходно одбациш наравно оне наивне приче за малу децу.
....ali prethodno odbaciš zdrav razum.

Сети се онога. "Царство неће доћи да се вид,и нити ће се казати ево га овде или онде, јер гле Царство божије је у вама." По луци 17. 20 21
„Божје царство не долази тако да се може видети. Људи неће рећи: ‘Ево, овде је!’ или ‘Онде је!’ Јер Божје царство је међу вама.”

Jel to neko ne razume sta je slobodna volja?
Ljudi imaju slobodnu volju i kao takvi odrazavaju osobine tvorca...
Evo izgleda ima i takvih.
Kažu da ne upravljaš ti svojim životom, već "motivi"... Danas ćeš svašta moći da pročitaš...
Dobro nije nikom palo na pamet da je ovaj život samo san...da ovo nije realnost...možda ima i ta teorija.

Ne možeš ti biti bilo kakav kreator svog sveta ako nemaš slobodu izbora.

Креатор овог света је метафизичка воља. Моје и твоје и свачије унутрашње сопство. Оно је слободно ..па можемо рећи и свемоћно.

Многи су покушали да ту метафизичку вољу, а до које смо дошли у једном тренутку развоја филозофске мисли, назову "бог". Али пошто је та реч потпуно компромитована причама за малу децу и наивностима свих врста ..није одговарајућа. Сопство је много интелигентнији назив за то.

У сваком случају то је изван појавног света иако је као што рекох метафизичко унутрашње сопство свега.

Ко је режисер твојих снова?
То је одлична аналогија која може приближити суштину која влада и овим појавним светом. Јер иста функција духа која креира снове ..креира и слике опажајног света.

„Божје царство не долази тако да се може видети. Људи неће рећи: ‘Ево, овде је!’ или ‘Онде је!’ Јер Божје царство је међу вама.”

Баш ме занима ко је фалсификовао те редове Библије?

Зар не видиш сву глупост тог фалсификата. Ако Исус каже да није овде или онде ...то значи да није ни "МЕЂУ вама". Да се не мже видети..

треба ухапсити те наивне фалсификаторе и узурпаторе који да би задовољили свој наивни реализам и тупост... мењају Исусове речи.

Иста мисао посоотји и у најстаријем и најоригналнијем Јеванђељу... По Томи.

Ako vam oni koji vas vode kažu, 'Gospode, carstvo je na nebu,' onda će vas ptice na nebu preteći. Ako vam kažu, „Ono je u moru,' onda će vas ribe preteći".

„Naprotiv, carstvo je u vama. Kada spoznate sebe, tada ćete znati sebe, i tada ćete shvatiti da ste sinovi živog oca".

Poslednja izmena:
Evo izgleda ima i takvih.
Kažu da ne upravljaš ti svojim životom, već "motivi"... Danas ćeš svašta moći da pročitaš...
Dobro nije nikom palo na pamet da je ovaj život samo san...da ovo nije realnost...možda ima i ta teorija.

to ti je matrix varijanta, mi smo svi u nekakvim ljuskama prikopchani na hiljade kablova i cevchica koje nas pune hemikalijama i crpe iz nas zhivotnu energiju koja je neophodna za neki superkompjuter il neshto slichno, mi smo baterije, sve shto dozhivljavamo u stvari sanjamo a u stvarnosti smo sklupchani u tim mashinama il shta su vec...

to ti je matrix varijanta, mi smo svi u nekakvim ljuskama prikopchani na hiljade kablova i cevchica koje nas pune hemikalijama i crpe iz nas zhivotnu energiju koja je neophodna za neki superkompjuter il neshto slichno, mi smo baterije, sve shto dozhivljavamo u stvari sanjamo a u stvarnosti smo sklupchani u tim mashinama il shta su vec...

Филм Матрикс само је комерцијализовао много старију идеалистичку филозофију.

Примарни и секундарни квалитети Матрикс

http://forum.krstarica.com/entry.php/8857-Primarni-i-sekundarni-kvaliteti-MATRIX

Tvoja želja za nečim je tebi kao da te nešto vuče protiv tebe same. Ja imam želju da učim, ali ja ipak neću da učim...ja imam motiv da učim, ali ipak neću da učim....meni savest govori da učim, ali ja ipak neću da učim...mene cela rodbina tera da učim, a ja i dalje ne učim. JA sam taj koji odlučuje, JA i niko više.
Dakle, ti ovde nisi apsolutno ništa oborila, to je tvoja želja, želja koju imaš zahvaljujući slobodnoj volji koja ti je data.

Pa to onda samo znaci da ti uprkos svemu tome nisi imao dovoljno jak motiv da ucis :)
Evo mene niko ne tera, ali kod mene je ipak najjaci motiv da ucim.
I dok mi je najjaci motiv da ucim ja nista drugo ne mogu da uradim, uprkos mojoj iluziji da mogu. Tek mi nadvlada neki drugi motiv onda cu prestati. Evo sad mi je najjaci motiv bio da svratim ovde da vidim sta se desava na temi, i dok mi je to najjaci motiv ne mogu nista drugo da uradim.

Креатор овог света је метафизичка воља. Моје и твоје и свачије унутрашње сопство. Оно је слободно ..па можемо рећи и свемоћно.

Многи су покушали да ту метафизичку вољу, а до које смо дошли у једном тренутку развоја филозофске мисли, назову "бог". Али пошто је та реч потпуно компромитована причама за малу децу и наивностима свих врста ..није одговарајућа. Сопство је много интелигентнији назив за то.

У сваком случају то је изван појавног света иако је као што рекох метафизичко унутрашње сопство свега.

Ко је режисер твојих снова?
То је одлична аналогија која може приближити суштину која влада и овим појавним светом. Јер иста функција духа која креира снове ..креира и слике опажајног света.

Баш ме занима ко је фалсификовао те редове Библије?

Зар не видиш сву глупост тог фалсификата. Ако Исус каже да није овде или онде ...то значи да није ни "МЕЂУ вама". Да се не мже видети..

треба ухапсити те наивне фалсификаторе и узурпаторе који да би задовољили свој наивни реализам и тупост... мењају Исусове речи.

Иста мисао посоотји и у најстаријем и најоригналнијем Јеванђељу... По Томи.
Vrtimo se u krug po ko zna koji put.

Tvoja teroija će biti povod jednom ubici da umiri savest. Zašto taj ubica ne bi razmišljo kao ti, i rekao: "Hej, pa ja se ovde ne pitam, imam motiv koji me privlači, a to je ubijanje...ja nemam tu slobodu da ja odlučujem, pa samim tim ja nisam kriv što sam pobio ceo jedan razred!"
Ako čovek nema slobodu izbora, kako to da je neko ubica, a neko nije ubica?

Sad će ti terminator objasni. :lol:

Back