Hriscanin.Hriscanin
Poznat
- Poruka
- 8.529
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Као што ће неко убедити дете да његови родитељи нису свемоћни тако ће неко убедити вернике да њихова пројекција родитеља није свемоћна тј да је обична психолошка пројекција.
А интересантан је и овак Марконс који мисли да га после смрти чека ништа.
Џаба то што је чињеница а коју он нити било ко може оспорити, јесте да појам "ништа" нема значења, и да за нас, па и за њега, увек има нешто... ма шта то било.
Нећеш се тако лако решити егзситенције Марконсу.
Ево ти тема на филозофији о "ништа" па покушај да оспориш и самим тим одбраниш своја убеђења. Ако немаш намеру, објасни ми по чему се разликујеш од ова два верника који су потпуно искључени за сваки аргумент против њихових убеђења .
НИШТА
http://forum.krstarica.com/showthread.php/259411-NISTA?highlight=nista
Crkla mi baterija na mobilnom pa nisam mogao da odgovorim a nisam bio kuci...
Nista je za tebe pojam a za mene rec, al ta rec nekom ko je ne razume apsolutno ne predstavlja znacenje. Tamo se konstantno vretis oko toga sta su rekli filozofi pre ko zna koliko decenija, nigde ne vidim tvoje razmiljasnje, nadovezujes se njih i samo slazes sa njihovim mislima. Reci ti meni sta ce za mene, moju svest biti nakon sto umrem? Telo ce mi pojesti crvi, malo cu nadjubriti zemlju i to je to. Moja egzistencija prestaje sa prestanom moje svesti. Sam si rekao da te dve stavri ne mogu da postoje jedna bez druge ( fizicko telo i svest ), ako nesto ne moze da postoji sta je zakljucak. Da nema nista nakon smrti....
Telo ce mi pojesti crvi, malo cu nadjubriti zemlju i to je to. Moja egzistencija prestaje sa prestanom moje svesti. Sam si rekao da te dve stavri ne mogu da postoje jedna bez druge ( fizicko telo i svest ),
Далеко је то од закључка. "Ништа" је псеудопојам без значења. "Ништ"а не можемо нити замислити , опазити појмити. То је вековна заблуда људског мишљења коју је тек филозфоија у прошлом веку успела да отклони.
Конкретан одгвор на питање " Reci ti meni sta ce za mene, moju svest biti nakon sto umrem?"
Гласи,,, да не знамо шта ће бити, то је трансцендентно питање(изван могућности сазнања) али дефинитивно можемо рећи да знамо да за тебе неће бити никакво "НИШТА" ВЕЋ НЕШТО: ма шта то НЕШТО БИЛО и ма како данас нама та врста егзистенције била непојмљива.
Питаш се како то знамо?
Из простог разлога јер реч "ништа" нема значења. Под њом нити нешто можемо мсилити, појмити, осетити. Рећи "ништа" исто је као рећи "ђњџч" или реч без значења.
Уместо ништа кажи НЕ ЗНАМ. али оно што захваљујући филозофији могу знати јесте да изван појаве, изван свести егзистира "ствар по себи" и да је она нешто..ма шта то било. Јер само нешто за нас постоји. Ништа је појам ЗАБЛУДА.
пс. А није ми јасно зашто спамујемо тему овде.
Имаш тему на филозофији истог назива И ако ти је до расправе пребаци се на већ споменуту тему.
Jednostavno posle smrti prestaje percepciaja sveta, naše telo se vraća mrtvoj prirodi. Nema ničeg, nema percepcije sveta, vremena, prostora..naše JA prestaje da postoji. A izmedju žive i nežive prirode ionako ne postoji jasna demarkaciona granica.
Ma nemoj. кажеш "Јендоствано".Зато су се филозофи миленијумима ломили над тиме а Бергсон у прошлом веку дефитнивно доказао да је ништа псеудопојам.
Набројао си шта после смрти престаје, шта после смрти нема. али ниси рекао шта после смрти има. Шта је то ништа? Ради се о замени. Обрати пажњу на ову реч "замена". Или, да би рецимо објаснио шта се дешава субјекитвно нама после смрти почећеш набрајати чега тада нема. Значи, нема перцепције, њу уклањамо али одмах на њено место у нашој свести долази нешто друго. Простим одбацивањем објеката, мисли,осећања, не можемо доћи до ништа. НЕГИРАШ ЈЕДНО, али одмах на његово место у свести долази друго. Никада у свести се не појављује неко НИШТА које би било репрезент а који би том појму дао значење.
Pardon, ovde nema diskusije.Izgleda da si ti vec dostigao ono stanje o kojem sam ti pricao,tako da je svaka dalja diskusija sa tobom beznadezna.
Pardon, ovde nema diskusije.
"Pokaj se "
"Ne huli"
:"Čitaj bibliju"
"Čitaj Bibliju biče ti bolje"
"Svakako čitaj Bibliju"
"...Korinćanima xyz, Rimljanima xxx;....."
Propoved je propoved a diskusija je razmena mišljenja.
Pokaje se i prihvati Hrista...?
Da.
Bogu je miliji jedan gresnik koji se pokajao nego 1000 pravednika!
Ne sumnjam u tvoju dobru nameru, ali si ovde ovo loše protumačio...evo tog citata: ''Кажем вам да ће тако на небу бити већа радост због једног грешника који се каје него због деведесет и девет праведника којима не треба покајање.'' (ЛУКА 15;7)Bogu je miliji jedan gresnik koji se pokajao nego 1000 pravednika!
Ne sumnjam u tvoju dobru nameru, ali si ovde ovo loše protumačio...evo tog citata: ''Кажем вам да ће тако на небу бити већа радост због једног грешника који се каје него због деведесет и девет праведника којима не треба покајање.'' (ЛУКА 15;7)
Kao što će se jedna majka obradovati svom detetu koje je ostavilo drogu...dakle, prirodna pojava.
Bogu je svako mio...to je činjenica.
A vi ste bolji?
"Bog je ovakav"
"Bog je onakav"
"Bog je takav i takav"
"Ti si fanatik"
"Ti si fundamentalista"
Ne sumnjam u tvoju dobru nameru, ali si ovde ovo loše protumačio...evo tog citata: ''Кажем вам да ће тако на небу бити већа радост због једног грешника који се каје него због деведесет и девет праведника којима не треба покајање.'' (ЛУКА 15;7)
Kao što će se jedna majka obradovati svom detetu koje je ostavilo drogu...dakle, prirodna pojava.
Bogu je svako mio...to je činjenica.
Eto.
Neko veoma mudar jednom je rekao:" Đavo se krije u detaljima"
E da znam! setio sam se.
Ja sam negde cuo da je receno 1000 pravednika, ali nisam to proverio u Bibliji, a kad citam, onda neke delove citam napamet![]()
„Ако неко од вас има сто оваца и изгуби једну од њих, зар неће оставити оних деведесет и девет у пустињи и тражити изгубљену док је не нађе? И кад је нађе, ставиће је на рамена и радоваће се. А кад дође кући, позваће своје пријатеље и суседе и рећи ће им: ‘Радујте се са мном, јер сам нашао своју изгубљену овцу.’Da, dobro si čuo... Bog je rekao da jednog grešnika, jer se za njega vredi boriti, više voli od hiljadu pravednika koji mu se svakodnevno mole, jer su oni već njegovi i za njih se ne mora boriti... tako nekako![]()
„Ако неко од вас има сто оваца и изгуби једну од њих, зар неће оставити оних деведесет и девет у пустињи и тражити изгубљену док је не нађе? И кад је нађе, ставиће је на рамена и радоваће се. А кад дође кући, позваће своје пријатеље и суседе и рећи ће им: ‘Радујте се са мном, јер сам нашао своју изгубљену овцу.’
Или ако нека жена има десет драхми(grčki srebrnjak) па изгуби једну драхму, зар неће упалити светиљку, почистити кућу и пажљиво тражити док је не нађе? И кад је нађе, позваће своје пријатељице и суседе и рећи ће им: ‘Радујте се са мном, јер сам нашла драхму коју сам изгубила.’ Кажем вам, таква је радост међу Божјим анђелима због једног грешника који се каје.”
Eto, posto sam sad i djavo, odlazim sa ovih pdf-a!
Ne mogu vise da citam, stvarno ne znam vise sta bih vam odgovorila. Debilizam!
Brejvik je hriscanin, veruje u tog boga, i sad nema veze sto je pobio sedamdesetoro dece, on bi trebao da ide u raj??![]()
Po kojoj logici molim te? Svašta lupamo da bi ispali pametni pa to ti je.. .Ne mogu vise da citam, stvarno ne znam vise sta bih vam odgovorila. Debilizam!
Brejvik je hriscanin, veruje u tog boga, i sad nema veze sto je pobio sedamdesetoro dece, on bi trebao da ide u raj??![]()
Po kojoj logici molim te? Svašta lupamo da bi ispali pametni pa to ti je.. .![]()