Stav Biblije prema natprirodnim pojavama i misterijama

• Začetnik teme Začetnik teme EdZR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mozda je ovo "pozitivno" znacenje?
“On je bio jedan od najvaznijih simbola za ucenike Pitagore, za koje su njegova matematicka ucenja bila vrlo znacajna kao pentagram, ali koji su tako|e pravili jeftin nakit njegovog oblika, kako bi se koristio kao talisman da otera zle duhove, bolest ili nesrecu. Ova simbolika se istrajno odrzala kroz citave vekove evropske istorije; primera radi, on je u Nemackoj postao Drutenfus (Druttenfuss), ZNAK ZA CINI kojima bi se sprecile vestice i vilenjaci od ulaska u stale i kolibe.”

Moguće je. Ako je tačno. Namera Pitagore mi se čini stvaralačkom, ali je docnija upotreba izgleda banalizovana. to se često dešava.

Nisam baš siguran da te razumem.
Biblija nas upućuje na sopstvenu slobodnu volju kada nas odvraća od astrologije isl. a sa druge strane sama proriče tj iznosi Božiju reč o neminovnoj pobedi dobra nad zlom.
Ako sam dobro razumeo pitanje.
Tu nema ništa protivurečno ako čovek iskreno veruje:

Evo na primer:

Malo je ostrašćeno ali danas su vernici izgleda takvi.
Kaže: Proročanstva je dao Bog
iliti Bog sme da prorokuje.
Mi ne smemo jer nas na tom putu čekaju zle sile kao lak plen.
I u pravu je. Taj put nije lagan.

da mislio sam bas na to sto si naveo.
pa meni se to cini bas protivurecno...zasto ziveti kada znas kraj? koja je svrha postojanja zla uopste kada ce na kraju biti pobedjeno?ja iskreno verujem u Boga u njegovu egzistenciju,pravicnost i ostalo ali sta tacno mislis pod tim ''ako iskreno verujes''

da mislio sam bas na to sto si naveo.
pa meni se to cini bas protivurecno...zasto ziveti kada znas kraj? koja je svrha postojanja zla uopste kada ce na kraju biti pobedjeno?ja iskreno verujem u Boga u njegovu egzistenciju,pravicnost i ostalo ali sta tacno mislis pod tim ''ako iskreno verujes''

Da znaš kraj filma, tj koja strana će pobediti.
ali ne znaš na kojoj ćeš strani ti lično da ga doćekaš.

Back