Stav Biblije prema natprirodnim pojavama i misterijama

• Začetnik teme Začetnik teme EdZR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Izvinjavam se sto upadam u ovu diskusiju sa drugom temom ali me strasno zanima...kako Biblija propoveda protiv proricanja buducnosti,protiv horoskopa,astorloga..kada je ona zasnovana bas na tome...cela Biblija je jedno proprcanstvo koje treba da se ispuni...Bog pobedjuje Satanu..dobri u raj losi u pakao...ova cinjenica ume da umrtvi coveka tj covek lako izgubi smisao..zasto uopste ziveti uopste kad znamo kraj...?
Odmah da se razumemo, sudbina ne postoji...ti si krojač svoje sudbine i ti odlučuješ kojim putem. E sad, Tvorac kao dobr poznavalac svega, može da predvidi šta će da usledi ako greh pusti koren. Kao što jedan lekar može da kaže šta će da bude sa čovekom koji neadekvatno živi. Takođe Tvorac je van vremena...postoje stvare koje nisu u našem poimljanju, bar za sada.
Ali ono što je bitno da znao je to, što Tvorac strogo zabranjuje obraćanje demonima. Jedan astrolog, numerolog, i td i td. mogu ti reći celu tvoju prošlost, ali celu, sve da ti detaljišu da te fasciniraju,...ali ono što je bitno da zapazimo je to, da ti ni jedan astrolog, vračar i td. ne može pogoditi budućnost, niti jedan. E sad, treba da pogledaš da smo bića koja su u mnogo čemu ograničena, pored svega naš vid je ograničen, pa samim tim nismo u stanju da vidimo anđele na koje nas Biblija upozorava....gde se 1/3 pobunila, takozvani demoni, i da se u stanju da sa nama manipulišu. Demoni pamte ceo čovekov život, oni su tu da ispirišu, tj nadahnu jedng astrologa da sve kaže o nekom....ne može astolog ništa postići gledanjem u zvezde, to je besmisleno pomišljati, to je samo jedno od srestava da čoveku privuku pažnju. Dakle, demoni znaju ceo tvoj život i mogu da nadahnu astrologa da ti detaljiše život, da ti da takve informacija da i ti toga nisi bio svestan, ali ono što je bitno, demoni ne poznaju budućost, demoni (astrolog) ti ne može predvideti budućnost, može samo na osnovu prošlosti i sadašnjosti da nagađa....ili da dođe opsednut čovek kod astrologa pa da mu ovaj kaže da će poginuti, i onda ga demoni povedu u smrt, nagovore, i sl.
Dakle, Tvorac nema ništa protiv proročanstva, ali postoje "proročanstva" koja su nadahnuli demoni i koji su u svrsi da unište čoveka....Bog upozorava da samo On može da proriče.
Ako te zanima nešto više o ovome mogu ti naći čoveka koji je kroz sve ovo prošao...

da mislio sam bas na to sto si naveo.
pa meni se to cini bas protivurecno...zasto ziveti kada znas kraj? koja je svrha postojanja zla uopste kada ce na kraju biti pobedjeno?ja iskreno verujem u Boga u njegovu egzistenciju,pravicnost i ostalo ali sta tacno mislis pod tim ''ako iskreno verujes''
Očigledo da veruješ samo u ovaj jedan život. Ali sa tog gledišta ne možeš tumačiti Bibliju. Isus nije uzalud došao, On je otkupio naš greh...pobedio smrt, i otvorio nam vrata pokajanja, otvorio nam vrata za večni život, sve to ako hoćemo. Niko te neće prisiljavati, ti odlučuješ. Bog te poziva da izabereš život..ovo je samo jedna mala mrvica života, u poređenju na ono što nam Tvorac nudi....ove reči su kompromitovane pa mnogi kažu da su to samo bajke i bujna mašta...ali ovo su činjenice koje možemo prihvatiti bez i malo rezerve.
Zar pokušavaš da nađeš svrhu postojanaj zla? Nikada je nećeš naći...jer ne postoji svrha zla....sem da uništi, razori, napati i td.
Treba da pogledaš kako je došlo do zla, kako je sve počelo....
Da bi razumeo što bolje sve ovo, predlažem ti da gledaš ovaj kratak film:

Zar Crkveni obredi nisu magijski?Samo sto su dozvoljeni od strane Crkve.Zar se ne ocekuje od molitve ispunjenje zelja,za zdravlje,za porod,za mrtve....?
Kako koji. Molitva je upućena Onom ko ti je dao život, Onom ko ti ga može i oduzeti, Onom ko ima moć da ti pomogne. Ima onaj lep primer...da li čovek može da leti brzinom 400 km/h? naravno da ne može.. a kada sjedne u avion? e onda može. Ista je stvar i sa ovim, čovek ne može da dohvati neke visine bez Tvorca, zato je potrebno da uz Njegovu pomoć dostignemo ogrovne domete.

Odmah da se razumemo, sudbina ne postoji...ti si krojač svoje sudbine i ti odlučuješ kojim putem. E sad, Tvorac kao dobr poznavalac svega, može da predvidi šta će da usledi ako greh pusti koren. Kao što jedan lekar može da kaže šta će da bude sa čovekom koji neadekvatno živi. Takođe Tvorac je van vremena...postoje stvare koje nisu u našem poimljanju, bar za sada.
Ali ono što je bitno da znao je to, što Tvorac strogo zabranjuje obraćanje demonima. Jedan astrolog, numerolog, i td i td. mogu ti reći celu tvoju prošlost, ali celu, sve da ti detaljišu da te fasciniraju,...ali ono što je bitno da zapazimo je to, da ti ni jedan astrolog, vračar i td. ne može pogoditi budućnost, niti jedan. E sad, treba da pogledaš da smo bića koja su u mnogo čemu ograničena, pored svega naš vid je ograničen, pa samim tim nismo u stanju da vidimo anđele na koje nas Biblija upozorava....gde se 1/3 pobunila, takozvani demoni, i da se u stanju da sa nama manipulišu. Demoni pamte ceo čovekov život, oni su tu da ispirišu, tj nadahnu jedng astrologa da sve kaže o nekom....ne može astolog ništa postići gledanjem u zvezde, to je besmisleno pomišljati, to je samo jedno od srestava da čoveku privuku pažnju. Dakle, demoni znaju ceo tvoj život i mogu da nadahnu astrologa da ti detaljiše život, da ti da takve informacija da i ti toga nisi bio svestan, ali ono što je bitno, demoni ne poznaju budućost, demoni (astrolog) ti ne može predvideti budućnost, može samo na osnovu prošlosti i sadašnjosti da nagađa....ili da dođe opsednut čovek kod astrologa pa da mu ovaj kaže da će poginuti, i onda ga demoni povedu u smrt, nagovore, i sl.
Dakle, Tvorac nema ništa protiv proročanstva, ali postoje "proročanstva" koja su nadahnuli demoni i koji su u svrsi da unište čoveka....Bog upozorava da samo On može da proriče.
Ako te zanima nešto više o ovome mogu ti naći čoveka koji je kroz sve ovo prošao...

Kako može da se upravlja nečim što ne postoji? Je l ti uopšte znaš šta pričaš? :lol:

Kažem ja da prvo morate da naučite određivanje postojanja. :mrgreen:

Kako koji. Molitva je upućena Onom ko ti je dao život, Onom ko ti ga može i oduzeti, Onom ko ima moć da ti pomogne. Ima onaj lep primer...da li čovek može da leti brzinom 400 km/h? naravno da ne može.. a kada sjedne u avion? e onda može. Ista je stvar i sa ovim, čovek ne može da dohvati neke visine bez Tvorca, zato je potrebno da uz Njegovu pomoć dostignemo ogrovne domete.

Opet si promašio poentu...

Kanarinka je pitala za crkvene obrede u kojima se koristi magijsko oruđe, pije krv i jede telo Isusovo.

Eto, šta reći...

Još jednom se potvrđuje tvoj bolesni fanatizam, osuđivanje svega što je drugačije, uskogrudost, ograničenost, destruktivnost... Ccc... A pozivaš se na Boga... Stvarno jadno... :(
El ti shvatas, da ako neko upozorava ne znaci da osudjuje?

Pa da... A na kraju krajeva i tvoj avatar je okultistički.
:eek: Obrazlozi to malo detaljnije kako je:
The sword of the spirit.
De zwaard van de Geest!
Das Schwert des Geistes!
Okultisticki????

El ti shvatas, da ako neko upozorava ne znaci da osudjuje?

:eek: Obrazlozi to malo detaljnije kako je:
The sword of the spirit.
De zwaard van de Geest!
Das Schwert des Geistes!
Okultisticki????

Razumem ja tebe potpuno, i ne sumnjam u čistotu namere ali veruj mi da imaš potpuno pogrešan pristup i dosta loših zaključaka.

A što se ovog avatara tiče... Nož ili mač, sve jedno, jeste magijsko oruđe.... Pogotovo ako se vezuje za elemnt vatre.

Razumem ja tebe potpuno, i ne sumnjam u čistotu namere ali veruj mi da imaš potpuno pogrešan pristup i dosta loših zaključaka.

A što se ovog avatara tiče... Nož ili mač, sve jedno, jeste magijsko oruđe.... Pogotovo ako se vezuje za elemnt vatre.

Simbolicki, no nebitno!
kako pogresan? Ja sam na jednoj temi rekao svoje, na vama je da li ce da prihvatite ili ne...
Kakvih zakljucaka?
Ja znam sta sam sve proziveo, i da su to bili sve satanini pokusaji da me odvuku od Boga.
Zakljucak mi je da covek nikada nije sam ili je sa djavolom ili sa Bogom!

Eto, šta reći...

Još jednom se potvrđuje tvoj bolesni fanatizam, osuđivanje svega što je drugačije, uskogrudost, ograničenost, destruktivnost... Ccc... A pozivaš se na Boga... Stvarno jadno... :(
Sad si počeo da parlaš kao neki homoseksualac koji se bori za svoja bolesna prava.
Sve što ima svrhu da uništi čoveka je destruktivno...očito ni to nisi znao.

A na kraju krajeva i tvoj avatar je okultistički.

Ма јок.
То је Конан Варварин са мачем.
Његова религија је сасвим на месту. Уопште се не шалим.
Топло препоручујем за почетак гледање најлегендарнијег филма, и размишљање о истом.
После може да се пређе на књиге и стрипове.

Dakle,ako momak prestane da voli curu,bog ce ga primorati da je ponovo voli ili da na silu bude s njom,jer joj se "obecao"?

To je trivijalno.
Ako je osećao želju da bude kraj nje, da je zaštiti, da proživi ceo život sa njom i sl. ne znači da ju je voleo. Ta reč se danas malo olako upotrebljava
da se radilo o ljubavi niko ne bi bio primoran. Nijedan bog ne primorava koliko znam. Bog nije despot, mada mnogi prizivaju i kljanjaju se upravo takvom.

Simbolicki, no nebitno!
kako pogresan? Ja sam na jednoj temi rekao svoje, na vama je da li ce da prihvatite ili ne...
Kakvih zakljucaka?
Ja znam sta sam sve proziveo, i da su to bili sve satanini pokusaji da me odvuku od Boga.
Zakljucak mi je da covek nikada nije sam ili je sa djavolom ili sa Bogom!

Sad si počeo da parlaš kao neki homoseksualac koji se bori za svoja bolesna prava.
Sve što ima svrhu da uništi čoveka je destruktivno...očito ni to nisi znao.

Još jednom:

"Određivanje postojanja" pa onda možemo da razgovaramo. :)

Back