Stanković - Dodik - Skandal na HRT-u!!!

Da malo jače pojednostavimo diskusiju na temu:

Da Bakirov nastup nije bio ni izbliza po profesionalnom kodeksu novinarskog ponašanja te da je Bakir te nedelje nastupio kao nečiji politički eksponent najbolje pokazuje dio njegovog nastupa u kojem je on rekao (parafraziram): "Mi žalimo za onim SDS-om sa kojim smo mogli sve dogovoriti..."
Šta je to Bakir i u ime koga mogao da dogovara sa SDS-om i u koju je to "množinu" sam sebe javno svrstao pominjući "dogovaranje sa SDS-om"???

Bakir je tim stavom razotkrio svoj motiv "novinarskog skakanja" po Dodiku i svemu što je u vezi sa Miletom!!!

eto i konačno stigao epilog na Dodikovo gostovanje u Stankovićevoj emisiji Nedeljom u 2:

Dodik priznao da je pogriješio u 'Nedjeljom u 2'

do-v.jpg

BANJA LUKA - Gostujući u emisiji RTRS-a premijer RS-a, Milorad Dodik priznao je da su njegove prijetnje uredniku FTV-a Bakiru Hadžiomeroviću izrečene u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 sredinom prosinca bile pogrešne, javlja Pincom.info.

Dodik je objasnio kako je afektivno reagirao zbog tendencioznih kritika koje konstantno dolaze iz nekih medija iz FBiH na njegov i na račun rada Vlade RS-a.

Istup predsjednika Vlade Republike Srpske (RS) Milorada Dodika u emisiji HTV-a "Nedjeljom u 2" izazvao je oštra reagiranja niza političkih stranaka iz Bosne i Hercegovine.

Čelnici Stranke demokratske akcije (SDA) i oporbene Socijaldemokratske partije (SDP) upozorili su tada posebno na Dodikov cinizam u tumačenju broja žrtava tijekom rata u BiH ali i na nedopustive napade na novinara Bakira Hadžiomerovića.

Voditelj emisije Aleksandar Stanković postao je nakon kontroverznog nastupa Dodika pravom zvijezdom u BiH, davši u dva dana čak pet intervjua za tamošnje medije

Dodik je za RTRS također rekao da je Vlada RS-a odlučila tužiti Transparency International zbog, kako je kazao, lažnih navoda o ugovorima o prodaji Naftne industrije RS-a, koje im je Vlada nedavno ustupila.

Kako javlja FTV, Boris Divjak, predsjednik odbora direktora Transparency Internationala, uvjeren je u ispravnost rada organizacije i ocjenu Dodikovog kriminala, i Dodik će izgubiti proces protiv ove organizacije.

U svojoj optužbi protiv Transparency Internationala Milorad Dodik ponovo je prozvao Svetlanu Cenić. Ona je, smatra Dodik, autorica 44 primjedbe na sumnjive i kriminalne poslove Vlade RS-a u vezi s prodajom rafinerije.

-------------------------------------------------------------
eto da sad čujem ove mentole poput Jerry, jeremije, zvezdare, sumnjivog lica i njima sličnima koji su "pametovali" na ovoj temi...šta kažete na ovaj EPILOG?:shock: :mrgreen:

Bilo kakve pretnje su uvek pogrešne.Dodik je solidan političar,pa je shvatio da treba da se izvini.

naravno sad će te okrenuti ploču ...a prije ste govorili kako on nije pogriješio...

jasno je da je pogriješio i ja sam to u startu primjetio...isto kao što sam primjetio da je Stankovićev tretman prema gostu bio najblaže rečeno bezobrazan u nekim sekvencama...

al smešno mi je kako će sad svi okretat ploču

moj savjet pokrijte se ušima i pustite ovu temu u zaborav...DA SE NE BRUKATE VIŠE:roll:
laku noć:p

Dodo se malo znervir'o, malo odbijao da persira Stankovicu, malo nazivao Bakira kretenom i malo najavljivao da ce da ga nokautira pri sledecem susretu.

Da je Aca uspeo da napravi budalu od Dodika,uspeo je...

Kakav je to politicar koji se ne zna smireno izvuc na sva postavljena pitanja?I bez obzira sto su nenajavljeno ukljucili novinara u emisiju,dodik se trebao snaci smireno a da ne spominjem KULTURNO trebao izbaciti tog novinara iz takta.A on se izživcirao,ocito ga je nesto zasmetalo,toliko je nekulturan i glup da nisam glupljeg politicara vidila,a da ne spominjem one prijetnje sta je stvarno smijesno,i jos kaze da mu taj novinar uopce nije vazan a zapravo ga tuzio,smijesno!Stankovic je izvrstan voditelj samim tim sta ga je smireno izbacio iz takta a on je dokazao kakvi ljudi upravljaju balkanom i nastave li tako,past ce dublje nego sto jesu!I mozda jednom nauci da se iza emisije rukuje a ne dize sa stolice i radi majmuna od sebe dok emisija jos traje!

Kakav je to politicar koji se ne zna smireno izvuc na sva postavljena pitanja?I bez obzira sto su nenajavljeno ukljucili novinara u emisiju,dodik se trebao snaci smireno a da ne spominjem KULTURNO trebao izbaciti tog novinara iz takta.A on se izživcirao,ocito ga je nesto zasmetalo,toliko je nekulturan i glup da nisam glupljeg politicara vidila,a da ne spominjem one prijetnje sta je stvarno smijesno,i jos kaze da mu taj novinar uopce nije vazan a zapravo ga tuzio,smijesno!Stankovic je izvrstan voditelj samim tim sta ga je smireno izbacio iz takta a on je dokazao kakvi ljudi upravljaju balkanom i nastave li tako,past ce dublje nego sto jesu!I mozda jednom nauci da se iza emisije rukuje a ne dize sa stolice i radi majmuna od sebe dok emisija jos traje!

ja se slazem da je Dodik pogresio sto je pretio tom novinaru i to je apsolutno nedopustivo..ali imam jedno pitanje,zasto niste ovako reagovali kad je onaj Komsic porucio Kostunici da "drzi dalje prste od Bosne inace bi mogao ostati bez prstiju".to je kulturno bilo?i onda ocekujete da Srbi prihvate Bosnu kao drzavu a taj Komsic tako preti Kostunici,mnogo ste dvolicni...

naravno sad će te okrenuti ploču ...a prije ste govorili kako on nije pogriješio...

jasno je da je pogriješio i ja sam to u startu primjetio...isto kao što sam primjetio da je Stankovićev tretman prema gostu bio najblaže rečeno bezobrazan u nekim sekvencama...

al smešno mi je kako će sad svi okretat ploču

moj savjet pokrijte se ušima i pustite ovu temu u zaborav...DA SE NE BRUKATE VIŠE:roll:
laku noć:p
E,pa pogrešio si.Ja sam za to da se naši političari ponašaju fino i uglađeno.
I da nauče već jednom da se grle i ljube s vašim političarima,i kad im se pruži prilika da im ''zabiju nož u leđa''.
Pitam se kad će to već jednom naučiti?8)

eto i konačno stigao epilog na Dodikovo gostovanje u Stankovićevoj emisiji Nedeljom u 2:

do-v.jpg

BANJA LUKA - Gostujući u emisiji RTRS-a premijer RS-a, Milorad Dodik priznao je da su njegove prijetnje uredniku FTV-a Bakiru Hadžiomeroviću izrečene u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 sredinom prosinca bile pogrešne, javlja Pincom.info.

Dodik je objasnio kako je afektivno reagirao zbog tendencioznih kritika koje konstantno dolaze iz nekih medija iz FBiH na njegov i na račun rada Vlade RS-a.

Istup predsjednika Vlade Republike Srpske (RS) Milorada Dodika u emisiji HTV-a "Nedjeljom u 2" izazvao je oštra reagiranja niza političkih stranaka iz Bosne i Hercegovine.

Čelnici Stranke demokratske akcije (SDA) i oporbene Socijaldemokratske partije (SDP) upozorili su tada posebno na Dodikov cinizam u tumačenju broja žrtava tijekom rata u BiH ali i na nedopustive napade na novinara Bakira Hadžiomerovića.

Voditelj emisije Aleksandar Stanković postao je nakon kontroverznog nastupa Dodika pravom zvijezdom u BiH, davši u dva dana čak pet intervjua za tamošnje medije

Dodik je za RTRS također rekao da je Vlada RS-a odlučila tužiti Transparency International zbog, kako je kazao, lažnih navoda o ugovorima o prodaji Naftne industrije RS-a, koje im je Vlada nedavno ustupila.

Kako javlja FTV, Boris Divjak, predsjednik odbora direktora Transparency Internationala, uvjeren je u ispravnost rada organizacije i ocjenu Dodikovog kriminala, i Dodik će izgubiti proces protiv ove organizacije.

U svojoj optužbi protiv Transparency Internationala Milorad Dodik ponovo je prozvao Svetlanu Cenić. Ona je, smatra Dodik, autorica 44 primjedbe na sumnjive i kriminalne poslove Vlade RS-a u vezi s prodajom rafinerije.

eto da sad čujem ove mentole poput Jerry, jeremije, zvezdare, sumnjivog lica i njima sličnima koji su "pametovali" na ovoj temi...šta kažete na ovaj EPILOG?:shock: :mrgreen:
POŠTOVANI ČLANOVI FORUMA
OVAJ TEKST NEMA AMA BAŠ NIKAKVE VEZE SA ISTINOM!!!
Čista zloupotreba i zamjena teza!!! Lično sam pratio nastup premijera na emisiji RTRS-a i nema nikakvog govora da je se Milorad izvinjavao zbog bilo kakvih svojih političkih stavova koje je iznosio u HRT-ovoj emisiji "Nedeljom u 2"!!! Jedino što je pomenuo, a zbog čega izražava svoje žaljenje, jeste dio izjave u kojoj je naveo da bi ukoliko se susretne sa Bakirom mogao i da ga nokautira!!! Taj dio izjave je opisao kao svoju previše temperamentnu reakciju na gomila laži i provokacija koje je Bakir u posljednje vrijeme uputio na njegovu adresu!!! Dakle, nema riječi da je bilo šta drugo, u političkom smislu osporeno!!! Emisija je izrežirana kao neprimjerna uličarska sačekuša, pa nije ni čudo što je reakcija "mete" tog džiberskog prepada bila neprimjerna!!! Sve u svemu, bilo je svega osim političkog intervjua, što najbolje govori o profesionalnom primitivizmu urednika emisije koji snosi najveću odgovornost za svoju emisiju!!!

Čelnici Stranke demokratske akcije (SDA) i oporbene Socijaldemokratske partije (SDP) upozorili su tada posebno na Dodikov cinizam u tumačenju broja žrtava tijekom rata u BiH ali i na nedopustive napade na novinara Bakira Hadžiomerovića
To su iste one stranke u ime kojih se javno politički izjasnio "novinar" Bakir u onoj svojoj izjavi "Mi žalimo za onim SDS-om sa kojim smo mogli sve dogovoriti..." Zato mi sad i smeta Milorad!!!
Dakle, Bakir i nastupa kao politički eksponent tih sarajevskih političkih stranaka i samo se podlo krije iza novinarske profesije!!! Tipično za karakter onih tamo!!!

ja se slazem da je Dodik pogresio sto je pretio tom novinaru i to je apsolutno nedopustivo..ali imam jedno pitanje,zasto niste ovako reagovali kad je onaj Komsic porucio Kostunici da "drzi dalje prste od Bosne inace bi mogao ostati bez prstiju".to je kulturno bilo?i onda ocekujete da Srbi prihvate Bosnu kao drzavu a taj Komsic tako preti Kostunici,mnogo ste dvolicni...
OVDJE SAMO JEDNA NAPOMENA:
Komšić ne predstavlja Hrvate!!! On ne predstavlja nikoga u BiH!!! Piše se kao predstavnik hrvatskog naroda u Predsjedništvu BiH, ali su ga na to mjesto izabrali muslimani i svira po notama Reisa Cerića!!! On čak nikad nije ni bio pripadnik hrvatskih oružanih formacija u prošlim ratovima nego je bio u Alijinoj ABiH gdje je i odlikovan "Zlatnim ljiljanom"!!!

POŠTOVANI ČLANOVI FORUMA
OVAJ TEKST NEMA AMA BAŠ NIKAKVE VEZE SA ISTINOM!!!
Čista zloupotreba i zamjena teza!!! Lično sam pratio nastup premijera na emisiji RTRS-a i nema nikakvog govora da je se Milorad izvinjavao zbog bilo kakvih svojih političkih stavova koje je iznosio u HRT-ovoj emisiji "Nedeljom u 2"!!!
Hrvati su lagali, hrvati lazu, hrvati ce lagati......koga hrvatske lazi i izmisljotine jos mogu da zacude ili iznenade?

Sa muslimanima se mogao , uz samo malo dobre volje, naci kompromis oko svega...
Niko nije bio vise jugoslovenski nastrojen , od muslimana iz bosne i srba iz bosne......
Najbolje komsije su uvek bili bosanski srbi i bosanski muslimani......razlika u odnosima muslimana i srba, i hrvata i srba je neuporediva..........

Ali , tada je srBska "elita" mislila da je najpametnija, a "vojska" da je najjaca na svetu......
Izronili su likovi poput Karadzica, Mladica, Tolimira.......mracne sluge jos mracnijeg rezima u Beogradu, koji su , posle, i svog tvorca , frankestajna zayebali u gluposti i surovosti,,,,,,

Uz obilatu pomoc , tada ipak , ekstremne manjine kod muslimana, srbi su uspeli da gurnu u najkrvaviju klanicu , svoje dojucerasnje komsije.......da je pameti bilo, bosna bi se sastojala izmedju srpsko - muslimanske federacije, i male hrvatske manjine, koja bi nestala..........
Dečak, ti mora da nemaš više od 16 godina, a tata nije stigao da ti ispriča šta se dešavalo, jer ima mnogo bitnija posla.
Ako slučajno nisam u pravu, onda je to zaista katastrofa.

do-v.jpg

I naravno, evo prilike za ustašku propagandu.
Nije bitna pljuvačina po Srbima koja je uspela da iznervira čak i Dodika, nego sve se to okrene tako da Dodik mora biti kriv.
A i jeste. Šta kog đavola traži na ustaškoj televiziji?

Dok god ljudi poput Mesića upravljaju državama, dok god ima novinara koji "kulturno i smireno" raspiruju šovinističku mržnju, dotle svi skupa ne možemo da se nadamo nekoj normalizaciji.

Dok god se kriminalci sakrivaju iza svojih naroda i svaku kritiku ili poikusaj da se njihova zlodjela, kradje i lazi razotkriju uspjesno promecu kao napad na svoj narod, nece biti bolje.
I naravno, dok god je narod spreman da guta tu dogmu, da prihvata i najocitije lazi kao apsolutnu istinu da se ne bi morao konfrontirati sa neprijatnim istinama, stanje iz prve recenice ce trajati i nece biti bolje.

Dodik je primitivac prvog stepena (mozda vama to bas i ne izgleda tako s obzirom na to da ste navikli na Ilica, Nikolica i ostale egzoticne likove), njegova "lukavstva" spadaju pod kategoriju "mudrosti seoskog varalice". Ova emisija je to vrlo uspjesno ogolila, odnosno prikazala ga u pravom svjetlu. Uspjesno novinarstvo. To sto je Krmak navikao da komunicira sa medijima na nacin da on postavlja pitaja i daje odgovore je njegov problem.
Ako pitanja koja nije ocekivao u intervjuu neko sebi tumaci kao zasjedu, onda ta osoba nema ni osnovnu predodzbu o tome sta znaci slobodno novinarstvo.
Ako onda neko iza svega toga jos vidi napad na neki narod, onda je ta osoba zrela za klinike. Samo sto je ta bolest toliko rasprotranjena, da su patolozi izgleda digli ruke jer nema infrastrukture koja bi mogla da podnese silu pacjenata kojima je pomoc potrebna.

edit: a sto se tice shovinisticke mrznje, Dodik je jedini koji ju je sirio u onoj emisiji.

a sto se tice shovinisticke mrznje, Dodik je jedini koji ju je sirio u onoj emisiji.
Naravno. Ako neko kaže: "Srbi su jedini i isključivi krivci za sve.", i ako isti taj proslavlja akcije etničkog čišćenja, taj ne širi šovinističku mržnju.
Ali, onaj ko se usprotivi omiljenoj ustaškoj tezi da su Srbi jedini krivci za sve, e taj širi šovinističku mržnju....

"O kako je lepo biti glup..."

To sto si napisao je potpuno neutemeljeno. Svako neugodno pitanje na Dodikovu adresu je antisrpsko??

Medjutim kad je nekom broj dzamija u nekom gradu direktno povezano sa tim dali je grad lijep ili nije, taj se moze nazvati shovinistom radi vrlo konkretne izjave. Kad se zna koja je istorija rusenja vjerskih objekata u RS-u, onda takva izjava naravno ima i dublji znacaj od verbalno shovinistickog.

Ti pretpostavljam takodje dijelis Dodikove estetske kriterije i ne vidis nista shovinisticko u tome.
Mali test: pokusaj bilo koju od vrijednosti kojima ocjenjujes svijet da primjenis kao univerzalnu i vidi dali ce ti explodirati mozak.

To sto si napisao je potpuno neutemeljeno. Svako neugodno pitanje na Dodikovu adresu je antisrpsko??

Medjutim kad je nekom broj dzamija u nekom gradu direktno povezano sa tim dali je grad lijep ili nije, taj se moze nazvati shovinistom radi vrlo konkretne izjave. Kad se zna koja je istorija rusenja vjerskih objekata u RS-u, onda takva izjava naravno ima i dublji znacaj od verbalno shovinistickog.

Ti pretpostavljam takodje dijelis Dodikove estetske kriterije i ne vidis nista shovinisticko u tome.
Mali test: pokusaj bilo koju od vrijednosti kojima ocjenjujes svijet da primjenis kao univerzalnu i vidi dali ce ti explodirati mozak.
Šta je neutemeljeno? To da ustaška propaganda slavi Bljesak i Oluju? To da ustaška propaganda širi mržnju prema Srbima lažima o tome kako su Srbi jedini i isključivi krivci za sve što se dešavalo? To da ustaška licemerna propaganda stvari okreće naopačke, pa nisu bitni šovinistički ispadi "kulturnog" novinara, već jedan srpski političar (koji u srpskom narodu ima sumnjivu reputaciju), jer njega treba izblatiti što je moguće više, kako bi se maskirala patološka ustaška šovinistička antisrpska propaganda?????

Jedini koji je u onoj emisiji blatio srpski narod je bio Dodik sa svojim ispadima primitivizma i zatucanosti.

Mozes li mi dati i jedan citat koji ce Stankovica okarakterisati kao shovinistu u ovoj emisiji? Ili svoje misljenje (hajmo se pravit naivni, kao ti imas svoje misljenje) zasnivas kao i uvjek na pausalnim zapjenjenim shablonima koje su ti nacionalisti impregnirali u mozak za ovih dvadesetak godina?

Jedini koji je u onoj emisiji blatio srpski narod je bio Dodik sa svojim ispadima primitivizma i zatucanosti.

Mozes li mi dati i jedan citat koji ce Stankovica okarakterisati kao shovinistu u ovoj emisiji? Ili svoje misljenje (hajmo se pravit naivni, kao ti imas svoje misljenje) zasnivas kao i uvjek na pausalnim zapjenjenim shablonima koje su ti nacionalisti impregnirali u mozak za ovih dvadesetak godina?
Imaš li ti ogledalo? Znaš li kako se koristi?
Možda su meni nešto "imregnirali u mozak" (ma šta ti to značilo) nacionalisti. No, to je manje zlo od šovinizma koji prosto vlada hrvatskim i muslimanskim sredinama.
Pa zato, pogledajte se u ogledalo, pa kada ispravite sebe, onda imate pravo da solite pamet drugima. Jasno? Sumnjam.

Dok god se kriminalci sakrivaju iza svojih naroda i svaku kritiku ili poikusaj da se njihova zlodjela, kradje i lazi razotkriju uspjesno promecu kao napad na svoj narod, nece biti bolje.
I naravno, dok god je narod spreman da guta tu dogmu, da prihvata i najocitije lazi kao apsolutnu istinu da se ne bi morao konfrontirati sa neprijatnim istinama, stanje iz prve recenice ce trajati i nece biti bolje.

Dodik je primitivac prvog stepena (mozda vama to bas i ne izgleda tako s obzirom na to da ste navikli na Ilica, Nikolica i ostale egzoticne likove), njegova "lukavstva" spadaju pod kategoriju "mudrosti seoskog varalice". Ova emisija je to vrlo uspjesno ogolila, odnosno prikazala ga u pravom svjetlu. Uspjesno novinarstvo. To sto je Krmak navikao da komunicira sa medijima na nacin da on postavlja pitaja i daje odgovore je njegov problem.
Ako pitanja koja nije ocekivao u intervjuu neko sebi tumaci kao zasjedu, onda ta osoba nema ni osnovnu predodzbu o tome sta znaci slobodno novinarstvo.
Ako onda neko iza svega toga jos vidi napad na neki narod, onda je ta osoba zrela za klinike. Samo sto je ta bolest toliko rasprotranjena, da su patolozi izgleda digli ruke jer nema infrastrukture koja bi mogla da podnese silu pacjenata kojima je pomoc potrebna.

edit: a sto se tice shovinisticke mrznje, Dodik je jedini koji ju je sirio u onoj emisiji.
Kakva pitanja i odgovori?Da su svi političari lopovi,to je fakt.Dodik je izabran u RS,i njima treba da polaže račune,a ne malim mujama i herceg ujkama.:roll:

I naravno, evo prilike za ustašku propagandu.
Nije bitna pljuvačina po Srbima koja je uspela da iznervira čak i Dodika, nego sve se to okrene tako da Dodik mora biti kriv.
A i jeste. Šta kog đavola traži na ustaškoj televiziji?

to se i ja pitam:mrgreen:
šta je radio tamo gde mu nije mesto...
možda želi pripojit RS Hrvatskoj...misli čovek ajd malo da se izreklamišem u Croatiji oni će za koju godinicu u Eu eto i nama šanse;)
ionako je zagovornik "ustashke" DS (kako vi mentoli volite da kažete) pa šta je tu čudno
;):lol:
i gle čuda pojavi se neki Aleksa napola Srbin napola konj i zahebe kentaur stvar:lol:

a sad lepo se pokrij ušima jer ti je odgovorio jedan prije mene, na vrlo jednostavan način...mada i to bi moglo bit komplicirano za tebe

nadam se da imaš kapaciteta pa da tekst ne shvatiš bukvalno:idea:

eto to sam upravo što na prenesen način što na izravan način i ja rekao u svojim prethodnim postovima

pitam se dal ima šta da eksplodira...teško...veoma teško u njega;)

Srećom pa se ti ne odlučuješ oko njegovog izbora!!! Ti nemaš za koga da glasaš pa ti smeta tuđi izbor!!!

Back