Stanković - Dodik - Skandal na HRT-u!!!

u redu...
al ja stvarno ne vidim razloga čemu se uopće smijati bilo kakvoj žrtvi tog nesretnog rata...čemu ta potreba...pa taman i da je tako da su ko japanske kamikaze išli u smrt...a dobro se zna da to može biti slučaj samo za veoma malen broj žrtava...najviše su poginuli i stradali oni najslabiji (starci, djeca i žene uglavnom nevini, nedužni...samo zato jer su se našli na krivom mjestu u krivo vrijeme...
možda je moja reakcija malo preenergična...al me to izbaci iz takta kad se netko ismijava tuđoj nesreći i to žrtvama ovog nesretnog rata
A u kojem to ratu na Balkanu nisu najviše stradali starci, žene i djeca i zašto bi ovaj rat po nečemu bio poseban u odnosu na sve do sad vođene na ovim prostorima???
Zašto bi samo muslimanski starci, žene i djeca trebali da budu nevine žrtve kvaziagresora, a žene, starci i djeca iz susjednog srpskog sela žrtve koje su evidentirane na strani agresora???
Niko se nije smijao njihovom trčanju pred metke, ali svakako da se to ne može vrednovati kao neki uzvišen nivo svijesti i spoznaje o sebi i svemu što nas okružuje!!! Razlozi takvog ponašanja leže najviše u vjerskom primitivizmu i društveno-obrazovnoj zatucanosti mase koja, iako živi u Evropi na pragu 21. vjeka, još uvijek se prima na priču da razlog i način njihove pogibije radi ostvarenja nekakvih političkih ciljeva im omogućava vječnu ličnu zagrobnu satisfakciju!!!
I sad se neko još čudi, gdje su toliki muslimani izginuli!!! Istorijska analiza jasno je ukazala da su se čak i famozne japanske kamikaze pokazale kao potpuno idiotski projekat!!!
Sarajevskom cinizmu očigledno nikad kraja!!! Najjača garancija da BiH nezadrživo ide putem svog rasula i nestanka upravo je taj cinizam s kojim političari iz Sarajeva gledaju na dešavanja u Bosni (kako ratna, tako i postratna)!!! U takvoj situaciji izvjesnost kakvog takvog opstanka BiH na duže staze je nemoguća misija!!!

vidiš ovim postom po svim obrascima i društvenim normama minimum minimuma vaspitanja trebao bi dobiti trajni ban:evil:

makar sam lično protiv trajnih banova:evil:
i lično ih nikad nikom ne bih dao al ti si ovime pokazao svoje pravo @njusno lice:shock:

al ovo što si tu napisao je SRAMOTA za ljudski rod kako se netko od stradanja toliko ljudih od kojih je dobar dio bio nevin tj. djeca, starci i žene TI iz toga praviš komediju i tome se smiješ:evil:
SRAMOTA:shock::shock::shock::shock::shock::shock:
SRAMI SE

nikada mi ne bi palo na pamet da se smejem tuđoj nesreći...pa bio taj netko Srbin, musliman, Hrvat, Albanac ili neko deseti

SRAMI SE :shock:

Ti si cist dokaz da je licemerje kod Hrvata vrlina

A u kojem to ratu na Balkanu nisu najviše stradali starci, žene i djeca i zašto bi ovaj rat po nečemu bio poseban u odnosu na sve do sad vođene na ovim prostorima???
Zašto bi samo muslimanski starci, žene i djeca trebali da budu nevine žrtve kvaziagresora, a žene, starci i djeca iz susjednog srpskog sela žrtve koje su evidentirane na strani agresora???
Niko se nije smijao njihovom trčanju pred metke, ali svakako da se to ne može vrednovati kao neki uzvišen nivo svijesti i spoznaje o sebi i svemu što nas okružuje!!! Razlozi takvog ponašanja leže najviše u vjerskom primitivizmu i društveno-obrazovnoj zatucanosti mase koja, iako živi u Evropi na pragu 21. vjeka, još uvijek se prima na priču da razlog i način njihove pogibije radi ostvarenja nekakvih političkih ciljeva im omogućava vječnu ličnu zagrobnu satisfakciju!!!
I sad se neko još čudi, gdje su toliki muslimani izginuli!!! Istorijska analiza jasno je ukazala da su se čak i famozne japanske kamikaze pokazale kao potpuno idiotski projekat!!!
Sarajevskom cinizmu očigledno nikad kraja!!! Najjača garancija da BiH nezadrživo ide putem svog rasula i nestanka upravo je taj cinizam s kojim političari iz Sarajeva gledaju na dešavanja u Bosni (kako ratna, tako i postratna)!!! U takvoj situaciji izvjesnost kakvog takvog opstanka BiH na duže staze je nemoguća misija!!!

Ti si bre decko za hospitalizaciju....ali bez zajebancije...bolesno

Ti si bre decko za hospitalizaciju....ali bez zajebancije...bolesno
A ti se mani svojih šupljih komentara sa mnom pošto su ti ponašanje i rezon malo jače masni!!! Ako već toliko hoćeš da nalupaš broj postova onda se obrati adminu nek ti pomogne!!!

Što se tiče dijagnoza, najbolje da ti popričaš sa dokom pa saznaj šta tek u tebi čuči!!! Mene se mani!!! Ionako ne očekujem da će takav kao ti da shvati moju diskusiju sa trećim licima!!!

A ti se mani svojih šupljih komentara sa mnom pošto su ti ponašanje i rezon malo jače masni!!! Ako već toliko hoćeš da nalupaš broj postova onda se obrati adminu nek ti pomogne!!!

Što se tiče dijagnoza, najbolje da ti popričaš sa dokom pa saznaj šta tek u tebi čuči!!! Mene se mani!!! Ionako ne očekujem da će takav kao ti da shvati moju diskusiju sa trećim licima!!!

Vidi postirash ovde( pri tome takve bolesne stvari da mi se okrece u zheludcu) naravno da cu da odgovorim na ove gluposti.
Ti( ljudsko bice) opravdavash ubijanje civila..nekom vrednovanju o uzvishenom cilju??? opravdavash..nivoom svesti..verskom primitivizmu....alo bre...pricamo o civilima..

Vidi postirash ovde( pri tome takve bolesne stvari da mi se okrece u zheludcu) naravno da cu da odgovorim na ove gluposti. Ti( ljudsko bice) opravdavash ubijanje civila..nekom vrednovanju o uzvishenom cilju??? opravdavash..nivoom svesti..verskom primitivizmu....alo bre...pricamo o civilima..

Sad sam već siguran da si politički retard!!! Ko uopšte opravdava ubijanje staraca, djece bla, bla, bla...
Ja to postavljam kao UOBIČAJENO STANJE STVARI U RATOVIMA NA PROSTORU BiH!!! Morbidno jeste al' ne i netačno!!!
Šta laprdaš po forumu da ja tako nešto opravdavam??? Nisi u stanju da pokupiš suštinu teksta koji čitaš!!!
To što se ni meni (kao ni tebi) mnoge stvari u ratu nimalo ne sviđaju, ne mora da me obavezuje da poput noja zabijam glavu u pijesak i da ih ignorišem ili da ih opisujem kao jednu pojavu koja je netipična iliti čudna za ratno ludilo npr sukoba u Bosni i Hercegovini!!! Rat i stradanje civila su toliko povezane stvari da je "normalno" da jedno vuče drugo!!! Ovim ja ne pokušavam da opravdam ubistva civila već želim da ukažem na uslove i kontekst dešavanja koji neminovno podrazumjevaju zločin!!! Nema rata bez zločina i nema vojničkog sukoba gdje ne stradaju civili!!! Ko ima bar zrno iskustva iz rata (sa bilo koje strane ratovao) znaće o čemu pričam, a ko laprda o svojim doživljajima "rataiz fotelje" i ne mora da shvati ako već neće!!! Da sam u pravu, najbolje potvrđuje podatak da u u BiH civili služili čak i za potkusurivanje pri zvaničnim razmjenama zarobljenika između sukobljenih strana!!!
Neki ovdje ljudi, koji su sranja gledali samo preko TV očigledno imaju potpuno pogrešnu predstavu o tome da je u ratu pojedinac mogao da utiče na promjenu kolektivne svijesti mase koja ga okružuje!!! Ne kontaju pa sebi dopuštaju svakojako lupetanje!!!

Teoretski - civili su u ratu svetinja, a praktično, nebranjena ugrožena populacija koja svim vojskama služi za odmazdu prema protivniku!!! Nažalost, al' praksa pokazuje da je to prava istina!!!

Ti si decko totalno konfuzan, moj iskren savet ti je u pravu psihijatrijsku ustanovu i trazhi pomoc.
Ako sam ja politicki retard ti si onda ljudski shljam. Vrdash ko najveca rospija kad se sazbije u coshak
Tvoj citat, pa baya kazhe:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

..ali svakako da se to ne može vrednovati kao neki uzvišen nivo svijesti i spoznaje o sebi i svemu što nas okružuje!!! Razlozi takvog ponašanja leže najviše u vjerskom primitivizmu i društveno-obrazovnoj zatucanosti mase koja, iako živi u Evropi na pragu 21. vjeka, još uvijek se prima na priču da razlog i način njihove pogibije radi ostvarenja nekakvih političkih ciljeva im omogućava vječnu ličnu zagrobnu satisfakciju!!!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sami civili jurili na metak, shta fazon obecne im device....
Prekodrinski ostacete u istoriji zapamceni kao najvece pitchke koje i jeste

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sami civili jurili na metak, shta fazon obecne im device....
Prekodrinski ostacete u istoriji zapamceni kao najvece pitchke koje i jeste

Opet ne razumiješ tekst koji čitaš pa onda lupetaš do divljenja!!!
Ova pojednostavljenja tebe radi uskoro će zahtijevati crtanje!!!

Nije rečeno da su civili jurili na metak već muslimani, a to je bio komentar u vezi Stankovićevog zapitkivanja zašto su u ratu u BiH najviše izginule upravo Muye!!!
Dakle ginuli su najviše jer su se ponašali isto idioti ispranih umova koje zabole za sutrašnji dan!!! Ono bruka njihovih leševa što je ostalo da visi po žici grabeške kasarne nije bilo rezultat nekakvog civilnog juriša i trčanja na metak, već su tamo potamanjeni vojno sposobni punoljetni muškarci u uniformama i sa dugim cijevkama!!!
A da se ti malo sad priupitaš, koliko pobijenih podrinjskih Srbalja civila leži pokopano na groblju u Potočarima pod muslimanskim imenima!!!

jel može onda ovako:
1. Denis Latin
2. Bojana Lekić
3. Goran Milić
:D

šala
ipak mi je Goran bolji...Bojanu još nisam imao prilike bolje upoznati njen rad...pa ju nemogu stavit na prvo mjesto...ono što sam vidio bilo mi je dovoljno da ja stavim na listu
a Denis Latin ipak je njegova Latinica najbolja emisija...mada i on ima svojih gafova...al ko radi taj i griješi8-)

Ne,Goranova "naprasna"ijekavica mi je pomalo tuzna...i smesna...Pa to zasenjuje njegov novinarski ucinak;)

pa poseban bi trebao biti iz tog razloga jer nismo načili iz svoje bliske i daleke historije (povijesti) da probleme treba rješavati diplomatski a ne ratom...

agres nikako nemože bit cijeli narod kao ni nikako nemože biti genocidan...
agresor ili genocidan može biti samo pojedinac, skupina ili politička "elita" neke države
a politička "elita" u Srbiji 90ih je to definitivno bila (i jedno i drugo) narod ne (barem velikom većinom NIJE bio)
ne znam čemu mješati žrtve u sve to...al vjerojatno je to način da se tako postavljenim pitanjem prejudicira odgovor kakav se želi dobiti...al dobro maher sam ja za sve odgovore:mrgreen:

neka se time bave religijske vođe u njihovim zemljama...a kad oni dođu kod nas nek se pridržavaju naših zakona...ja u njihove zemlje ne planiram nikad ni ići lijepo je meni u Europi i eventualno u Latinskoj Americi...od islamskih zemalja (ili zemlje u kojima je islam jak) otišao bih eventualno u Tursku (i to samo Istanbul), Egipat, Izrael, Maroko i Tunis

I sad se neko još čudi, gdje su toliki muslimani izginuli!!! Istorijska analiza jasno je ukazala da su se čak i famozne japanske kamikaze pokazale kao potpuno idiotski projekat!!! [/QUOTE]
to za kamikaze nisam nigdje pročitao...da je to netko rekao...:confused:

Sarajevskom cinizmu očigledno nikad kraja!!! Najjača garancija da BiH nezadrživo ide putem svog rasula i nestanka upravo je taj cinizam s kojim političari iz Sarajeva gledaju na dešavanja u Bosni (kako ratna, tako i postratna)!!! U takvoj situaciji izvjesnost kakvog takvog opstanka BiH na duže staze je nemoguća misija!!![/QUOTE]
sve više gledajući njihove pol.emisije mogu da se složim s tobom

Dodik je samo trebao ustati i otici kad je Stankovic najavio Bakira! Nije trebao dopustiti da mu to rade njih dvojica. Prvo, trebaju ga postovati kao uglednu licnost i politicara, a ne onako sa njim razgovarati!
A onaj Stankovic(koji je inace porijeklom iz Sremske Mitrovice) je nista drugo nego smrdljivi placeni ustasa! Uvlaci se svim njihovim politicarima! Trebao je bar promjeniti ime i prezime kad je odlucio postati ustasa! On je sramota!

Back