Sta vas je danas iznerviralo

Da slazem se,puno se seljaka malo gradjana.

Ако живиш у згради са триста станара, не можеш се понашати као да је улаз и простор око улаза твоја приватна авлија.

Ако имаш своју кућу, пуштај и крокодила ако хоћеш да ти тандрче по дворишту, боли ме ћоше.

Овај парадира са кером (који спада у опасне врсте) без икакве заштите.

Е па неће моћи.

i moja reakcija je bila slicna.
ne znam od kad, ja jutros platila i dobila fiskalni racun :aha:
kazu -zato sto nemamo "naseg" specijalistu, vec dolazi iz drugog dz (u Kovin iz Panceva konkretno) pa zato mora da se plati. sto se mene tice, bili smo u drzavnom dz, specijalista moze biti i sa Marsa... ali ne... mora da se plati.

Pa da, kakve veze ima iz kog je mesta, jer iz iste (drzavne) sluzbe dolaze. Pregled je besplatan u Domu zdravlja. A i da ima veze, zar to ne treba da plati Dom zdravlja, a ne krajnji korisnik, tj. ti?

Ћерка долази од лекара (има упаљене крајнике) и доноси рецепт за антибиотик кући.

Питам зашто није одмах подигла лек у апотеци а она ће мени да није имала довољно новца за доплату. Тако да сам морала ја да идем и да платим 343 динара.

I sa receptom i bez plaća se nekada mala nekada velika participacija...A dosta lekova je skinuto sa ''povlašćene'' liste...

- - - - - - - - - -

pregled kod orl-a, koji je sastavni deo sistematskog pregleda za upis deteta u prvi razred se naplacuje 300 dinara.
Ne kontam što ako imaš zdravstveno kao zaposlen moraš da plaćaš 50 ili 100 dinara za pregled odnosno ultrazvuk...Mislim suma je mala ali...

Jeste neki su potpuno besplatni...Ali super je što po novom zakonu neki mogu da se podignu tako i u privatnim apotekama

Наравно да је добро. Само, пар пута ми се десило да кажу да немају тражени лек јер сам одмах рекла да имам рецепт. Шесто чуло ми је говорило да лажу.

i ti pocela ko veliki vodja da `najavljujes najave`...:lol:
Normalno sta cu biti nego vodja :D
Pa da, kakve veze ima iz kog je mesta, jer iz iste (drzavne) sluzbe dolaze. Pregled je besplatan u Domu zdravlja. A i da ima veze, zar to ne treba da plati Dom zdravlja, a ne krajnji korisnik, tj. ti?
Ima veze iz kog je mesta,nemas pravo na "besplatno lecenje" ako ne podlezes toj i toj opstini gde si otisla na pregled.Znam provereno i nemas pojma koliko mi ide na k... to.

Back